Espen Nakstad vil ikke ta vaksinen før den er «effektiv og trygg»

0
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad i intervju med TV2. Skjermdump fra video.

«– Hvis jeg blir tilbudt vaksinen, kommer jeg til å ta den på det tidspunktet, tror jeg. Men jeg vil som alle andre se på dokumentasjonen og være sikker på at den er effektiv og trygg. Og hvis den er det, så tenker jeg at jeg kommer til å ta den vaksinen.» Dette sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til TV2.

Nakstad skal altså ikke ta vaksinen før den er dokumentert «effektiv og trygg». Med det erkjenner han at det per dags dato ikke foreligger dokumentasjon på at vaksinen er dokumentert «effektiv og trygg».

Samtidig planlegger Norge å begynne å vaksinere «de gamle» fra 27 desember.

Nå kan man forstå at Nakstad nøler. Hvis man leser hva Pfizer sjøl skriver om mulige bivirkninger på sin offisielle faktaark om vaksinen, ser man at det advares mot:

Adverse reactions following the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine that have been reported in clinical trials include injection site pain, fatigue, headache, muscle pain, chills, joint pain, fever, injection site swelling, injection site redness, nausea, malaise, and lymphadenopathy (see Full EUA Prescribing Information).

Severe allergic reactions have been reported following the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine during mass vaccination outside of clinical trials. Additional adverse reactions, some of which may be serious, may become apparent with more widespread use of the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine. (Våre uth. red.)

Heller ikke Erna Solberg er særlig ivrig etter å ta vaksinen, viser det seg, og det til tross for at hun som overvektig opplagt er i risikogruppa. Men både hun og Nakstad vil gjerne at andre folk skal ta den.

Forrige artikkelNy 13 mil ny kraftkabel av Statnett til Finnmark – en fordel eller?
Neste artikkelDe eier bankene, våpenindustrien, merkevarene, mediene og teknogigantene