Espen Nakstad vil ikke ta vaksinen før den er «effektiv og trygg»

16
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad i intervju med TV2. Skjermdump fra video.

«– Hvis jeg blir tilbudt vaksinen, kommer jeg til å ta den på det tidspunktet, tror jeg. Men jeg vil som alle andre se på dokumentasjonen og være sikker på at den er effektiv og trygg. Og hvis den er det, så tenker jeg at jeg kommer til å ta den vaksinen.» Dette sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til TV2.

Nakstad skal altså ikke ta vaksinen før den er dokumentert «effektiv og trygg». Med det erkjenner han at det per dags dato ikke foreligger dokumentasjon på at vaksinen er dokumentert «effektiv og trygg».

Samtidig planlegger Norge å begynne å vaksinere «de gamle» fra 27 desember.

Nå kan man forstå at Nakstad nøler. Hvis man leser hva Pfizer sjøl skriver om mulige bivirkninger på sin offisielle faktaark om vaksinen, ser man at det advares mot:

Adverse reactions following the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine that have been reported in clinical trials include injection site pain, fatigue, headache, muscle pain, chills, joint pain, fever, injection site swelling, injection site redness, nausea, malaise, and lymphadenopathy (see Full EUA Prescribing Information).

Severe allergic reactions have been reported following the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine during mass vaccination outside of clinical trials. Additional adverse reactions, some of which may be serious, may become apparent with more widespread use of the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine. (Våre uth. red.)

Heller ikke Erna Solberg er særlig ivrig etter å ta vaksinen, viser det seg, og det til tross for at hun som overvektig opplagt er i risikogruppa. Men både hun og Nakstad vil gjerne at andre folk skal ta den.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Jeg foreslår at politikere, toppbyråkrater og næringslivsledere får vaksinen først! Disse fyller jo viktige samfunnsfunksjoner, så det synes jeg bare er rett og rimelig. Erna, ta min dose du, det er greit for meg! :grinning:

 2. Daverende leder i WHO Margaret Chan tok aldri svineinfluensa vaksinen heller. Det var gjerne ikke rart.

 3. Vaksine er for mange i coronasekta redningen som har rettferdiggjort ofrene de siste 9 månedene. Nystart er psykologisk en fin tanke fordi man eliminerer det som har vært negativt før. “Bare vi blir vaksinert så…”
  Investeringen i virkelighetsbildet vil ikke stå seg om man ikke også går med på løsningen til folka med bukta og begge endene. Det store antallet sektmedlemmer vil trolig inspirere til kommende kampanjer, sikrer man stort nok trykk trenger man ikke bry seg om detaljer som fakta…

  Hurtigvaksiner er selvfølgelig ikke testet ut over tilstrekkelig tid og bryter derfor med etablerte prinsipper. Men vaksine mot noe de fleste ikke blir syke av er jo allerede langt ute i en alternativ verden så det passer kanskje bra?

 4. Avatar for tyina tyina says:

  Vaksinen blir nok godkjent uansett. At de venter med å godkjenne vaksinen er vel bare en strategi slik at flere skal tro at den er trygg, og at flere skal ta den. Hvis de hadde godkjent vaksinen med én gang, så hadde nok flere våknet opp og tenkt mer kritisk, og det vet de nok. Men fordi de venter med å godkjenne den så stoler folk fortsatt blindt på myndighetene og tror de har deres beste interesse.

 5. Avatar for K11 K11 says:

  Ja, det er vel ikke akkurat noen hemmelighet. Det har tross alt lenge vært offentlig kjent at Pfizers vaksine blir EU-godkjent i morgen, samme dag som Den Store Samstillingen (mellom Jupiter og Saturn), vintersolverv og Bidens tv-sendte “vaksinering”.

  Godkjenningen ble fremskyndet med åtte dager.

  I Norge settes de første vaksinedosene 27. desember. Det spennende er hva slags dødsårsak som listes opp for de eldre som dør av vaksinen. Det blir neppe “vaksinerelaterte dødsfall”, men kanskje de “døde av den nye, aggressive mutasjonen fra UK”?

  I går kom det nyheter fra et sykehus nord for Chicago, om at videre vaksinering settes på vent etter at fire av de nylig vaksinerte sykepleierne ble alvorlig syke.

  Sjefen for Pfizer har selv sagt at eldre kommer til å dø rett etter vaksinering, men at “døden er en del av livet, og at gamle folk på sykehjem uansett har for vane å dø”.

  Det siste halvåret har det imidlertid vært en nasjonal tragedie hver gang en nittiåring har strøket med av “covid”. Men når det i stedet er vaksinen som tar livet av gamlingene, er døden plutselig en naturlig del av livet igjen, og ingenting å bry seg om eller gråte over.

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Dette er jo bare sprut fornøyelig. Det er altså bare når det gjelder kovidrelaterte dødsfall at gamlingene ikke har for vane å dø.

  Ja, jeg skulle ønske jeg fant opp sitatet selv, men jeg parafraserte altså et sitat fra Pfizers sjef, slik det ble formidlet av bl.a. CNN.

  I hele høst har Dagbladet o.l. hatt gigantiske overskrifter av typen “TO NYE DØDE VED SYKEHJEM”, som om det var en katastrofe og nasjonal tragedie at nittiåringer dør av influensa o.l. ved sykehjem. (Hundrevis eller tusenvis av eldre dør hvert år ved norske sykehjem, uten at det har pleid å være ramaskrik av den grunn.)

  Kommer MSM fra nå av til å skrive “TO NYE DØDE ETTER VAKSINERING” hver gang en nittiåring dør rett etter å ha fått vaksinen, slik Pfizers sjef har antydet at mange kommer til å gjøre?

  Vi vet vel alle svaret. For så snart massevaksineringen er igang for fullt, er døden plutselig igjen blitt en naturlig del av livet for de gamle, og ingen tragedie.

 7. Avatar for tyina tyina says:

  Ja, og mennesker vil ikke engang stille spørsmål ved dette. De klarer jo faktisk ikke å bruke hjernen sin. Det er som om de trenger avisoverskrifter for å veilede dem til hvordan de skal tenke, hva de skal mene og hvordan de skal definere hvem de er. Jeg har aldri vært redd for dette «viruset», men det jeg er redd for er mennesker generelt sett. De har jo ingen virkelighetsoppfatning selv, annet enn hva media forteller dem.

 8. Nå blir det snart full jubel, bursdag og julaften på engang hos de grønne FN og WEF trollene :slight_smile:

  Alle MÅÅÅ ta vaksinen sier denne gjengen her. Lurer du på hvorfor ? Du slipper å lure så lenge :wink:

  Mennesket er den mest farlig, destruktiv, selvisk og uetisk dyr på jorden.” -Michael Fox, Visepresident of the Humane Society

  ”Mennesker, som en spesies, har ikke mer verdi enn sniler.” – John Davis, editor of Earth First! Journal

  ”Mennesker på denne Jorden oppfører seg på samme måten som patogeniske mikro-organismer, eller som kreft celler.” – Sir James Lovelock, Healing Gaia

  ”Jorden har kreft og kreften er mennesket.” – Club of Rome, Mankind at the Turning Point

  ”En kreft sykdom er den ukontrollerte deling av celler; befolkningseksplosjonen er en ukontrollert deling av mennesker. Vi må skifte våre anstrengelser fra behandling av symptomer til kutte ut kreftsvulsten. Operasjonen vil tvinge frem mange tilsynelatende brutale og hjerterå beslutninger.” – Prof Paul Ehrlich, The Population Bomb

  ”Jeg har ingen spesiell interesse i naturhistorie, men som gutt ble jeg oppmerksom på de årlig endringene i antall vilt og behovene for å justere antallet ved å ta livet av overskuddsbefolkningen.” – Prince Phillip, preface to Down to Earth

  ”En rimelig beregning for en industrialisert verdenssamfunn i den nåværende Nord Amerikansk levestandard ville være en milliard. På nivået av de mer forenklet Europeiske standarder, 2-3-milliarder ville være mulig.” – FN Global Biodiversity Assessment

  ”En total befolkning på 250 -300 millioner mennesker, en 95% reduksjon fra nåværende nivåer ville være ideal.” – Ted Turner, founder of CNN and major FN doner

  ”Den ideal bærekraftig befolkningen i verden er mer enn 500-millioner men mindre enn en milliard.” – Club of Rome, Goals for Mankind

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

8 flere kommentarer

Deltakere