Tyrkia trekker seg ut fra stillinger i det nordlige Syria

0
Tyrkisk panservogn i Syria. Foto: Shutterstock

To stillinger i Aleppoprovinsen stengt som følge av generelle retningslinjer. 

Av Jason Ditz, Anti-War.

Tyrkia fortsetter tilbaketrekningen av styrker fra noen av sine mindre utposter i sine militært kontrollerte områder i det nordlige Syria. Denne gangen stenger de utposter i Aleppo-provonsen og omplasserer tropper i byen Darat Azzaz. Det er en by som kontrolleres av tyrkisk-støttete opprørere.

Dette er en del av generelle tyrkiske tiltak hvor de stenger ned utposter i Aleppo og Idlib. Hensikten rapporteres å være å flytte ut av «betente» områder for å redusere risikoen for å komme i direkte konflikt med det syriske militære.

Det er en gjenspeiling av at tyrkisk-støttete opprørere mister kontrollen over områder hvor disse kontrollpostene i utgangspunktet lå. Opprørerne mister områder til A-Qaida og disse taper overfor det syriske militære som fører til at disse områdene forsvinner fra Tyrkias kontroll.

Opprørerne er ikke glade for denne endringen fordi de anså det tyrkiske nærværet som et tegn på at de fortsatt kunne fremme krav på disse områdene som var tapt for lenge siden. Det er så store områder som nå kontrolleres av det militære (Syria) at opprørerne ansees i praksis som irrelevante, bortsett fra den tyrkiske tilstedeværelsen, og dette reduserer sjansen for nye kamper.

Oversatt av Knut Lindtner for Derimot.no

Tillegg: Tyrkiske styrker angrepet under tilbaketrekning

Da de tyrkiske styrkene trakk seg tilbake fra Kabtan al-Jabal i den vestlige Aleppo-provinsen 11. november 2020 ble de rammet improviserte miner, åpenbart fra en av terroristgruppene. Denne observasjonsposten har vært under beleiring av syriske styrker siden februar 2020. De tyrkiske styrkene som trakk seg tilbake fra Murak i det nordlige Hama tidligere i måneden ble også angrepet. Den stillingen er overtatt av den syriske hæren.

Tyrkia forbereder seg også til å trekke seg tilbake fra Shir Mughar i det nordvestlige Hama og fra Maar Hattat i det sørlige Idlib.

Forrige artikkelOpprør mot lockdownpolitikken det britiske Underhuset
Neste artikkelKirken toer sine hender i sprit