– Troms og Finnmark er et mislykket ekteskap som bør oppløses

5
Faksimile fra Nordlys 16. november 2020

Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys, en av de viktigste pådriverne for sammenslåing av Troms og Finnmark, snur. Han skriver i Nordlys:

Forsøket på å samle Troms og Finnmark i et fellesskap, har strandet. Skilsmissen blir dyr, men er nødvendig.

Han skriver videre:

Troms og Finnmark er et ulykkelig tvangsekteskap. Det er preget av mangel på tillit og mangel på kjærlighet. De to partene snakker ikke sammen. Storfylket vakler videre med doble funksjoner og meningsløst byråkrati. Det handler om å bevare husfreden før de to ektefellene går hver sin vei.

Det er et ønske Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er klare til å innfri. Men skilsmissen kommer til å bli like stormfull som selve ekteskapet. Etter at et eventuelt nytt flertall på Stortinget neste høst har vedtatt reversering, vil en ny fellesnemd måtte arbeide med gjennomføringen.

Fjellheim innrømmer altså at tvangseksteskapet mellom Troms og Finnmark har vært en fiasko, og det er jo godt at den innsikten til slutt kom. Fjellheim kan ikke si at det ikke har vært advarsler mot dette meningsløse prosjektet. Frode Bygdnes fra Rødt er en av de mange som både har protestert og advart, blant annet i flere artikler på steigan.no, slik som denne: Tvangsreform.

Fjellheim må også innrømme at det er en svært dyr fiasko han har gått i spissen for – og at det kommer til å bli dyrt å oppløse tvangsekteskapet. Men det må gjøres, jo før jo bedre.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Jeg trodde tvangsekteskap var forbudt her til lands.

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Ikke når regjeringen står for avgjørelsen eller vielsen :wink:

 3. Kommune og fylkes-sammenslåing er en globalist strategi, lokal og nasjonal identitet skal utviskes, for globalistenes mål er en verden uten landegrenser og nasjonal identitet. Alle de overnasjonale avtalene som EU, EØS, TTIP, ISDS etc er utformet for å tilsidesette nasjonal styring av folkevalgte, suverenitet og selvråderett skal opphøre, og storkapital skal kjøpe og eie Norges aktiva som vannkraft, olje, naturgass, mineraler,fiskeressurser og infrastruktur.

  Sentraliseringen som kommune og fylkes-sammenslåing fører til gir med hensikt dårligere lokal tilbud til befolkningen i utkant og distriktsnorge, for de vil at unge og yngre skal flytte fra distriktene og inn til byene. Når de så gjør det, fortsetter de nedbyggingen med nedlegging av skoler, sykehus etc med argumentet at de unge flytter.

  En del av globalist-strategien er også å redusere og fjerne subsidier til landbruket, så småbønder må legge ned. En indirekte måte for å få bønder i utkantnorge til å gi opp driften, er feks nedleggelse meierier og henting av melk, det kan være nok til at mange melkebønder må legge ned.

  Ingenting skal stå i veien for den frie flyten av kapital, arbeidskraft, varer og tjenester i det frihandels-området som hele verden blir når globalismen er fullført. I en globalisert verden har Norge har opphørt å være en nasjon, og blitt til en region i frihandelsområde.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Jepp. Vi er på slakterbenken nå. Da er det viktig at folk isoleres så det ikke blir uro i flokken.

  harams2

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere