Skremselspropaganda og frykt for hverandre. Er det et slikt samfunn vi vil ha?

75
Hva gjør koronafrykten med samfunnet? Shutterstock

Av Kiara Jula. – Tale ved demonstrasjonen i Bergen 21.11.2020.

Jeg heter Kiara, er 18 år, og er en de som er med på å arrangere demonstrasjonen i Bergen. Jeg er med på å demonstrere fordi jeg ikke forstår logikken bak alle tiltakene som regjeringen innfører.

Kiara Jula

Jeg opplever at dette gjør mer skade enn nytte. Jeg har sett at folk ikke føler seg særlig bra pga. konsekvensene av tiltakene, og har også hørt så mye om hvordan den psykiske helsen til folk er blitt. Jeg selv har også følt på konsekvensene av tiltakene, som blant annet å bli mer ekskludert i vennegjengen fordi «ikke alle kan komme». Som mange andre, så setter jeg spørsmålstegn på om tiltakene er basert på riktig grunnlag.

Restriksjonene strider med både menneskerettighetene og grunnlovsparagraf 102, som sier at alle har rett på privat liv og at statens myndigheter skal verne om dette.

Det jeg vil snakke om er blant annet hvordan vi mennesker oppfører oss mot hverandre, både kjente og ukjente, men også om den overdrivelsen jeg opplever fra både media og regjeringen.

I løpet av de siste 8-9 månedene har jeg sett lenge hvordan folk har forandret seg, for eksempel venner, men også hvordan ukjente personer oppfører seg mot de som har andre meninger og tenker andre ting enn det regjeringen og media fremlegger.

La meg dele noen personlige opplevelser.

Den siste tiden har jeg opplevd å bli hengt ut på sosiale medier av folk jeg trodde var vennene mine, fordi jeg deler en annen mening og har en annen oppfatning.

Eksempler på dette er jo når jeg lagde dette arrangementet, så dukket det jo opp på facebook feeden min. Det var mange i kommentarfeltet som hverken hadde fine ting å si eller respektere at jeg var uenig i restriksjonene. I tillegg har folk lagt ut dette på for eksempel snapchat og hengt meg ut på storyen sin, der en av dem sa blant annet at jeg har et trist liv, hun har ingen respekt for meg lengre og selvsagt det som alltid blir sagt, at hun håper en av mine nærme får corona og evt dør. 

Er ikke Norge et demokrati, hvor man kan være uenig med hverandre og ha forskjellige synspunkter uten å bli utsatt for voldelig kommunikasjon?

Jeg har også de som nekter å snakke om koronasitasjonen med meg, som om de er redd for å se selv hva verden holder på å bli.

Ukjente folk, sier at folk som meg burde steines! burde tvangsvaksineres! og at jeg burde dra til et sykehus i Italia.

Og dette kommer fra voksne folk???!!!!!

Er ikke Norge et demokrati? Hva er det som skjer med demokratiet vårt, folket og ytringsfriehten? Er det etisk og moralsk riktig å bruke voldelig kommunikasjon mot sine medmennesker? Hva slags samfunn ønsker vi å skape? Basert på hat, frykt og redsel eller et samfunn basert på respekt, medmenneskelig, kjærlighet og fredelig kommunikasjon?

Ytringsfrihet og en uavhengig og selvstendig presse er en de viktigste grunnpilarene i et demokrati. I Norge har vi ytringsfrihet, noe som også innebærer at vi kan være uenige med hverandre, og noe jeg respekterer fult.  

Jeg går vanligvis ikke ut med meninger i offentligheten, men under denne pandemien til nå har jeg ikke holdt meningene mine tilbake blant venner eller på den private snapchat storyen, og ikke før nå nylig turde jeg endelig å gå ut på facebook også – nå vet jo alle hva jeg tenker så hvorfor skjule det, sant?

Er det riktig i et demokrati at jeg skal være redd for å dele mine meninger og synspunkter? Er ikke dette et kjennetegn på diktatur, kommunisme, nazisme og facisme og ikke kunne dele sine meninger uten frykt for represalier?

Jeg blir beskylt for å spre feilinformasjon når jeg henviser til kilder som dokumenter at det den norske regjering og det den norske presse foretar seg nå, bør det stilles mange kritiske spørsmål ved.

Bør vi ikke lytte til fagfolk og overleger som for eksempel Halvor Næss på Haukeland sykehus som sier:

– En nedstenging har flere konsekvenser enn fordeler. Det er på høy tid at regjeringen letter på tiltakene. De tallene vi har tilsier at denne sykdommen ikke er så mye farligere enn influensa. Etter min mening er det derfor ingen sammenheng mellom de strenge tiltakene og dødeligheten på denne sykdommen.

Men han blir også truet og ydmyket for å dele sin fagkompetanse og erfaring. Hvorfor er det så viktig å kneble de med faglig tyngde?

Hvordan kan helseministeren og regjeringen heve seg over de med medisinske fagfolkene og Verdens Helse Organisasjon.

Hva er det regjeringen ønske å oppnå?

Skjermdump av VG på mobil

Hva er det med denne pandemien som ikke stemmer når regjeringen påberober seg hemmelighold i 100 år? Hva er det regjeringen frykter? Hva er det som ikke tåler dagens lys? Hva er det staten har behov for å skjule? Det vi blir servert av den norske presse er det til å stole på?

Lyver regjering og media? Tilbakeholder de informasjon, og er frykten for døden, hverandre og viruset blitt så stor at vi rett og slett glemmer å tenke selv og glemmer vår medmenneskelighet slik at vi bare godtar alt uten videre?

Jeg bare stiller alle disse spørsmålene som den norske presse og alle redaktører burde stille. Men hvor er redaktørene? Har de glemt medialoven, sine plikter og sitt ansvar i henhold til redaktørplakaten og vær varsomplakaten?

Hadde alle som er uening med meg satt av 30 minutter om dagen for å lese andre media enn nrk, tv2, dagbladet, m.m., så hadde man kanskje vært mer åpen for å se ting fra et annet perspektiv?

MSM er eid av de samme personene, så selvsagt kommer bare den samme informasjonen ut.

En ting som forundrer meg veldig, er hvor den selvstendige og kritiske tenkingen til folk er blitt av? Men det som skremmer meg mest er hvor mange som nekter og nekter og som stoler blindt på myndighetene og som rett og slett ikke stiller spørsmål. Er disse menneskene frosset inn i sin frykt? Ønsker regjeringen og media å spre frykt og hjernevaske det norske folk? Hvorfor? 

Hvordan griper regjeringens tiltak, propaganda og indoktrinering inn i livet mitt?

I bokollektivet forrige uke ville jeg ha besøk av 4 stk. Det som skjedde da var at de ikke ønsket det, fellesarealene skulle absolutt ikke brukes (som om jeg har tenkt å ha hele gjengen på rommet mitt), jeg fikk spørsmål om vi skulle bruke maske og om alt skal sprites og renses, men verst av alt, det var faktisk at de gikk til Bergen kommune og spurte om lov, om jeg kunne få lov å ha 4 stk på besøk??? Denne uken sa de jeg ikke lengre fikk ha besøk av kjæresten min. Også med dette gikk de til Bergen kommune for å spørre om lov.

Hvorfor være redd for et virus som 99,9% overlever? Selvfølgelig tenker jo mange på besteforeldre som kanskje er i risikogruppen. Her har jeg to ting å si.

For det første, Ved alle virus er det noen som er i risikogruppen. For det andre, sist jeg sjekket er gjennomsnittsalderen for å dø av COVID-19 82,4 år, i tillegg til å ha underliggende sykdommer. Det vi bør frykte, er ikke viruset, men hva pandemien gjør med oss som mennesker.

Vår frihet blir frarøvet og våre menneskerettigheter blir trampet på, i tillegg til at grunnloven overkjøres. Og folk godtar dette uten videre og uten å se hva som skjer?

Tilbake til oppførselen i bokollektivet mitt. Dette er en oppførsel vi ikke har sett siden andre verdenskrig, ikke bare deres oppførsel, men også hvis vi ser på større perspektiver. Historie er et fag jeg synes er kjempespennende, siden jeg selv er tysk så har jeg satt meg inn i tysk historie. For eksempel det med å tyste på hverandre er typisk fra krigen, og nå oppfordres folk til å tyste på hverandre ved brudd på karantene, eller andre smittevernbrudd.  Det at man spør styresmaktene om tillatelse, kan man se helt tilbake til da berlinmuren fortsatt eksisterte fra 1945 til 1991. På denne tiden ble Tyskland delt i to, øst og vest siden, i tillegg til at Berlin ble delt i Øst og Vest.

Vest siden hadde ytringsfrihet, de kunne gjøre hva de ville og når de ville. Øst derimot var helt forskjellig. Etter hvert fikk de på øst siden ikke lov å krysse grensen til vest siden, de fikk ikke reise fritt ut av landet, bare til de landene som også var kommunistisk. I tillegg måtte de spørre om tillatelse for mye forskjellig. Dersom de sa noe som stridet med det myndighetene sa, da var det rett i fengsel. Mange ble også fengslet uten grunn.

Men dette er jo det vi ser i dag? Vi får ikke reise fritt lengre uten å havne i karantene, evt. også tvangstestet ved flyplassen. Ytringsfriheten er betydelig mindre, i og med at innlegg blir sensurert.

Jeg stiller spørsmål ved hva regjeringen nå gjør og med hvilken hensikt?

Jeg opplever at det er så mye overdrivelse fra både media og regjeringen sin side. Vi kan selv lese fakta og tall, men noen ganger virker det jo som om regjeringen holder oss for dumme. Det er mye som ikke i blir nevnt i norsk media, mye som blir   endret på og generelt gruppemekanismer som media styrer. Media er noe de fleste leser, noe som gir media en fordel med tanke på at de sprer frykt.

Media formidler blant annet det regjeringen kommer med, og noen ganger lurer jeg på om Erna Solberg vet forskjellen mellom informasjon og skremselspropaganda.

For 2 uker siden i historie lærte jeg om kilder og blant annet plakater og skremselspropaganda som ble brukt under første verdenskrig. På kinoen ved Lagunen er det nå en pappfigur av Joker, med munnbind på seg.

Dette opplever jeg som direkte skremselspropaganda, og jeg kan helt ærlig ikke skjønne at folk ikke ser hva som foregår. Handler dette virkelig om et virus?

Som sagt, vi kan selv lese fakta og tall, og jeg kan konkludere med at overdrivelse og fryktspredning er et faktum.

For meg er det veldig enkelt å se at frykten har satt spor og hvem som faktisk er redd. De som går med munnbind, både inne og ute, og jeg ser at folk går med munnbind ute når ingen andre er rundt. I tillegg har jeg sett kjærestepar som går sammen ute, holder hender, og har på seg munnbind. Bruker de munnbind hjemme også?

Forrige fredag var jeg på Horisont med pappa. Når vi kom tilbake i bilen kunne vi se familier som hadde på seg munnbind sammen i bilen. Hvor har det blitt av rasjonell og logisk tankegang?

Hvorfor skal Norges befolkning bruke munnbind når forskning viser at dette skaper større sjanser for infeksjon og smitte? Før FHI slettet alle sine innlegg om det sa de selv at dette øker sjansen for smitte? Hvis dette ikke har en helsemessig og fordelaktig medisinsk funksjon. Hvilken funksjon har dette for regjeringen? Skremme folk? Utøve lydighetskontroll? Splitte folk?

Hva har munnbind nå blitt et symbol for?

Under andre verdenskrig brukte de hakekorset for eksempel, som et symbol for nazismen. Hakekorset er opprinnelig symbolet for lykke og kjærlighet, men nazistene misbrukte det.

I dag er munnbind blitt et symbol for «den lojale borgeren». Vi har i dag råd som vi burde følge, men følger vi ikke dem blir vi straffet. Da er det ikke lenger råd, men tvang!

Også her har jeg en personlig historie å fortelle.

Jeg får angst, panikkanfall og gjerne «grine anfall» når jeg har på munnbind. I sommer tok jeg flyet fra Kroatia til Tyskland, og en slik episode skjedde da på flyet. Flypersonalet hadde ingen verdens respekt for dette, ignorerte det ja sa og avbrøt hver gang jeg prøvde å snakke. Istedenfor ble jeg truet med politi. Boten i Tyskland ligger jo på ca. 100.000 norske kroner ved brudd på munnbind plikt.

Dette er hovedgrunnen til at jeg er imot munnbind når jeg selv skal bruke det, og på grunn av dette skal andre miste respekt for meg? På grunn av dette skal andre si jeg ikke er et bra medmenneske?

Fra tidligere historie har vi sett at når en viss frihet blir tatt vekk, gir ikke styresmaktene den tilbake uten videre.

Hva slags samfunn ønsker det norske folk å skape? Ønsker vi så skape et samfunn basert på likeverd, medmenneskelighet og respekt, eller skal vi tillate at regjeringen omskaper vårt samfunn til et samfunn som er basert på frykt?

Jeg bare spør.

Den moderne propagandaen er basert på prinsippene til Gobbels; propagandasjef og propagandaens far i Tyskland. Jeg ser linjene og konturene på at historien holder på å gjenta seg, selv om du kanskje ikke ser det ennå.

Takk for meg.

Se: Protest mot Covid-19 restriksjoner, Bergen 21.11.2020

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Fantastisk observasjonsevne og kunnskap du har, Kiara Jula. Dette av et menneske som er så ung som 18 år. Du, foreldrene dine og lærerne dine har all grunn til å være stolt av deg. Klok og modig jente. :sparkling_heart:

 2. Tusen takk for et utrolig bra innlegg, blir glad over å se at ikke alle ungdommer er hjernevasket og utsatt for massesuggesjon.

  Til alle tider så har de unge tatt til gatene og protestert mot krigene og annet faenskap fra eliten, nå skryter makteliten over at de har klart å ta kontroll over en hel generasjon unge og ikke minst fått dem til å jobbe for seg.

  Nesten hele den unge generasjonen er hjernevasket til det ugjenkjennelige.
  Fakta er at etter bare 4 timers maske bruk så får du varig hjerneskade, noe man ser på maskebrukerne ganske så fort.

  Pa sykehus øker de oksygen nivået når kirurger bruker masker så de ikke skal bli hjerneskadet av oksygenmangel i hjernen.

  Masker er først og fremst et CIA program for psykologisk krigføring, et lydighets program for store masser.

  Så klart så er det også for å gjøre folk syke så psykopatene kan legitimere makt kuppet sitt.

  Det har til dags dato enda ikke skjedd at en psykopatisk makthaver har gitt fra seg makt frivillig. . . Tiltakene vil aldri forsvinne, de vil bar bli mer og mer ekstreme inntil folket tar friheten tilbake.

  Utrolig stolt av deg Kiara Jula, skulle ønske man kunne klone en million av deg så verden kunne blitt reddet. :smiley: :heart_eyes: :smiling_face_with_three_hearts:

  Man må aldri glemme at tar man på en maske så følger det også automatisk med et usynlig idiot stempel i pannen.

  uerturtierteti

 3. Avatar for Anki Anki says:

  Veldig bra! All ære for at du står opp mot denne gigantiske bølgen. Det krever mot!Stand

 4. Nå kunne jeg knapt tro mine egne øyne her. Akkurat når jeg nærmest hadde gitt opp håpet om å se en oppegående, reflektert ungdom som ikke rått sluker myndighetene sin propaganda: ja da kommer Kiara Jula hoppende frem med dette fantastiske innlegget. Utrolig gledelig lesning! Hundre tomler opp.

  Til andre unge (og gamle) som måtte lese dette: aldri ta noe du blir fortalt for en absolutt sannhet. Sjekk alltid fakta (så langt det lar seg gjøre) før du gjør deg opp din mening om noe. Tenk selv og ikke vær redd for å stikke deg ut. Husk at din stemme og dine meninger har en verdi, og aldri la noen innbille deg om noe annet.

 5. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Det er faen meg trist når en 18-åring er mer reflektert enn de fleste såkalte “oppegående” nordmenn… Men, fint å se en ungdom som kan tenke selv da, det er sjelden kost, de fleste er jo helt blåst.

 6. Dette! Det er akkurat den fryktpropagandaen som Kiara snakker om. La meg presentere for deg: MR. FAKTA!

  I et vanlig år dør det 900-1000 mennesker av influensa. I 2016 døde 1700 mennesker av influensa, 6000 ble innlagt på sykehus, 130 000 fikk diagnosen.

  Kilde: https://www.nordlys.no/influensa/helse/jul/i-fjor-dode-1-700-av-influensa-mange-forstar-ikke-hvor-alvorlig-syke-de-kan-bli/s/5-34-720412

  Dødsraten i Norge har vært på mellom 8 og 10 pr 1000 innbyggere de siste 50 årene… året i år skiller seg ikke dramatisk ut. Du kan selv sammenlikne tall for andre land ved å sjekke ut Macrotrends sine sider.

  norway-population-2020-11-23-macrotrends

  FHI sier selv at det er vanskelig å si om en person har dødd som følge av korona eller med korona.

  9 av 10 døde hadde kronisk sykdom.
  9 av 10 er døde er over 70 år.

  Eldre er veldig utsatt for influensa. I 2017/2018 ble rekordmange eldre smittet, 7600 ble innlagt på sykehus, 2/3 av disse var over 60 år.

  Gjennomsnittlig effekt av influensavaksinen er 60 prosent. Dette betyr at noen får influensa selv om de er vaksinert.

  Kilde: https://www.fhi.no/nyheter/2018/rekordmange-influensasyke/

  Videre for å sette ting litt i perspektiv: hvert eneste år dør mellom 50-60 millioner mennesker av ymse årsaker verden over, men likevel så øker verdens befolkning med over 80 millioner pr år.

  • 1,6 millioner dør i trafikken.
  • 6-700 000 dør av influensa.
  • Flere millioner dør av malaria og tuberkulose.
  • Titalls millioner dør av kreft og hjerte- kar sykdommer.

  Da spanskesyken herjet så døde mellom 50-100 millioner, verdens befolkning var da på 2 milliarder. 500 millioner regner man med ble smittet. Du kan selv regne deg til hva dagens tall ville blitt.

  Men for all del: la oss stenge ned hele samfunnet, sende hundretusenvis av mennesker ut i arbeidsledighet, påtvinge folk munnbind, nekte de å dra på hytta og gi bøter til de som har bestemor og storfamilien til julemiddag… alt for en sykdom som er så farlig at man må testes for å vite at man har den.

 7. Avatar for K11 K11 says:

  I en anmeldelse av Klaus Schwabs nyeste bok, så jeg at anmelderen nevnte at keynotespeakeren på den kommende Great Reset-konferansen i januar, er Victoria Alonsopérez, grunnleggeren av Chipsafer.

  Chipsafer driver med chipping av kveg. Dvs.: De utvikler databrikker som overvåker dyrenes helse og atferd, for å se etter anomalier, og for å forebygge sykdom og epidemier.

  Så ja, helt klart en relevant keynotespeaker på Great Reset-konferansen, får man tro … Når man er multimilliardær som vil holde styr på kveget sitt, gjelder det å chippe det. For å unngå anomalier, sykdom og upassende atferd.

  Victoria holdt også et foredrag i regi av FN og Agenda 2030 allerede for tre år siden. De 17 bærekraftsmålene er på veggen bak henne:

  https://www.youtube.com/watch?v=NifEehvMuoM
 8. Avatar for K11 K11 says:

  Vi er nå blitt så gode til å bruke antibac, munnbind og holde avstand, at influensa er så godt som utryddet. (Det er registrert kun TO tilfeller av influensa i Norge denne sesongen.)

  Samtidig er vi så DÅRLIGE til å bruke antibac, munnbind og holde avstand, at covid-19 sprer seg helt ukontrollert, og vi må innføre strengere tiltak. (Helst portforbud, stengte grenser og full lockdown.)

  Smitten er ute av kontroll, bl.a. i Hamar, hvor kommuneoverlegen nylig gikk av med brask og bram. Det er faktisk hele TO (2) covidpasienter innlagt ved Hamar sykehus, så der har de ansatte sin fulle hyre med å bekjempe den grusomme sykdommen, som har tatt så uendelig mange liv i Norge.

  Flere titalls mennesker er innlagt med covid i hele Norge nå, og dette tallet tangerer nesten de åtte tusen pasientene som var innlagt med influensa i en av de nyere influensasesongene.

  Hele 300 mennesker har dødd med covid i Norge nå, og dette er jo ikke så langt bak de 1700 som døde av influensa en vinter nå nylig.

  Naturligvis pleide vi også å stenge samfunnet og ødelegge økonomien for å bekjempe influensa.

  Eller?

  Moralen er at vi bør starte kronerulling for begravelsesbyråene, som sliter kraftig nå i “pandemien”.

  Ja, de sliter fordi så mange dør …?

  Eller?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

67 flere kommentarer

Deltakere