NRK utpeker naturvernere til folkefiender

0
Til venstre: Skjermdump fra NRKs Snapchat. Til høyre: Tegning av Christina Fjeldavli.

Av Christina Fjeldavli.

NRKs skjeve og mangelfulle dekning av vindkraftsaken kommer nå til uttrykk gjennom Snapchat, hvor olje- og energiministeren fremstilles som et offer for en “antivindmøllekonspirasjonsteori”. Tina Bru har nemlig valgt å publisere et bilde av seg selv på Twitter med en rød skyggelue med påskriften “Make America great again”. Bruken av det røde hodeplagget skal ha vært ironisk, noe ikke alle har oppfattet. Enkelte naturvernere skal ha trodd at Bru faktisk er en Trump-supporter. I Norge er det ikke populært å støtte noe av det USAs nåværende president gjør, og dermed er det fryktelig synd på olje- og energiministeren hvis noen assosierer henne opp mot Trump. Vindkraftmotstandere som ikke har oppfattet at bruken av den røde hatten var ironisk, er konspiratoriske og slemme.

“I Norge er det totalt flere som er positive enn negative til vindmøller på land”, skriver NRK. For å underslå den økende motstanden mot vindkraftutbygging, velger statskanalen å vise til en undersøkelse gjennomført i 2019, av Norsk medborgerpanel. Takket være NRKs skjeve og mangelfulle dekning av vindkraftsaken var flertallet i befolkningen totalt uvitende om vindindustriens ulemper på dette tidspunktet. Så kjekt da å kunne latterliggjøre landets naturvernere som en liten, forrykt minoritet.

Skjermdump fra NRKs Snapchat, 30. oktober 2020
Skjermdump fra NRKs Snapchat, 30. oktober 2020
Skjermdump fra NRKs Snapchat, 30. oktober 2020. Etter en skjevfremstilling av saken, passer det godt med en avstemning.
Skal du stemme nei til “vindmøller på land” i NRKs Snapchat-undersøkelse, må du samtidig presisere at du ikke vil true folk på livet. Mildt sagt en spesiell fremstilling av den gjengse naturverner.

Motvind SørVest og Motvind Oslo og Viken klaget på NRKs dekning av vindkraftsaken i mai 2020: https://christinafjeldavlino.home.blog/2020/05/28/klage-pa-skjev-og-mangelfull-dekning-av-vindkraftsaken/

Kringkastingsrådet valgte å ikke behandle vår klage, og vi har derfor tatt saken videre til Familie- og kulturkomiteen på Stortinget: https://christinafjeldavlino.home.blog/2020/10/05/klage-pa-kringkastingsradet/

NRKs styreleder har, som vi vet, tette bindinger til vindindustrien. Kringkastingsrådets leder er administrerende direktør i Maskinentreprenørenes forbund. Er det noen i Norge som, på kort sikt, tjener på vindkraftutbygging, så er det vel maskinentreprenører? Vi må heller ikke glemme at flertallet på Stortinget har vært pådrivere for vindkraftutbygging. Kan det tenkes at NRK kjenner på et ansvar der? Det er jo ikke spesielt trivelig for gjennomsnittsmennesker å bli opplyst om at stortingspolitikere har gjort grove feil. Tenk hvis ostepopen skulle sette seg fast i halsen!! Nei, vindkraftutbyggingen skal og må forsvares, og da passer det fint å løfte frem olje- og energiministeren som et offer, mens folk som bryr seg om hubro, lerkefugl og myr blir fremstilt som bøller. Statskanalen sørger for at doktor Stockmann anno 2020 blir utpekt som folkefiende, og naturverneren Ibsen snur seg i graven.

Lenke til NRKs Snapchat-story:https://story.snapchat.com/p/1fbc8992-89c9-4de7-a63c-d7112aa7fe55/560868642076672/560868642078721

Lenke til NRKs vindindustriavstemning: https://story.snapchat.com/p/1fbc8992-89c9-4de7-a63c-d7112aa7fe55/560868642076672/2412446223327232

Kontaktinformasjon til Kringkastingsrådet: https://info.nrk.no/kontakt/kringkastingsradet/kontakt/

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.