Militære ledere i USA: Vi er klare for konflikt med Kina!

14
Hangarskipet USS Ronald Reagan. Shutterstock
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

i USA vil, slik jeg ser det, i liten grad påvirke forholdet til Kina. Hvis det gjør det blir det til det verre, tror jeg. Erfaringen med kvinnelige ledere i vest er at de gjennomgående fungerer etter min mening verre enn mannlige. Kjønnet har åpenbar ingen betydning for politisk kurs og om det har det, ser det ut til at ofte er til det verre. De må kanskje vise seg mer konfliktvillige enn menn for å bevise en form for politisk handlekraft.

Jeg regner med at Kamala Harris i praksis blir USAs neste president. Hun var svært lite ønsket av demokratenes velgere og dermed enda mindre blant hele befolkningen i USA. Hun har derfor ikke noe som helst mandat for å lede landet fra velgerne.

Hun står overfor en rekke internasjonale konflikter som skal håndteres, men mangler helt erfaring i slik saker. Nasjonalt har hun utmerket seg med en hardhendt justispolitikk i California noe som førte til at Tulsi Gabbard sendte henne på hodet ut av demokratenes nominasjonskamp hvor hun bare hadde 2% oppslutning på meningsmålingene blant demokratenes velgere.

Konflikten med Kina er betent og vil ikke forsvinne, men tvert imot forsterke seg. Den krever fingerspitz-gefühl for ikke å ende i eskalering og fare for storkrig. Kina vil ikke bli borte, heller ikke landets økonomiske fremgang. USAs fortsetter sin økonomiske marsj nedover men vil holde seg flytende på lånte penger – så lenge det varer.

Uansett hvem som er president i USA må de forholde seg til Kina. Under forteller militære ledere fra USA om hvordan de ser på situasjonen. Det lyder ikke betryggende. Vi går en urolig og usikker tid i møte.

Knut Lindtner

USA-kommandør: Troppene våre må være klare til konflikt med Kina.

Kommandøren for USAs Stillehavs luftstyrker sier at USAs tropper må være klare til kamp.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Nå er spenningen mellom USA og Kina høyere enn den har vært på flere tiår. Det mangler ikke på fiendtlig retorikk fra USAs militære ansatte rettet mot Beijing.

Kommandøren for USAs luftstyrker i Stillehavet hevet tingene nok et nivå på fredag, og sa at regionen må være klare til konflikt med Kina.

General Kenneth Wilsbach sa i et Facebook Live innlegg til USAs luftstyrker at Kina er den største utfordringen for USA i regionen.

«Vi må utfordre dem og konkurrere med dem i samsvar med vår nasjonale forsvarsstrategi. Men vi må også være klare i tilfelle hendelsene gjør at vi må fly ut i natt», sier han.

Den nasjonale forsvarsstrategien for 2018 for USAs militære vil skifte fra anti-terrorisme i Midt-Østen og Afrika til såkalt «utvidet konkurranse overfor stormaktene» Kina og Russland.

Sør-Kina-Havet med en løpende konflikt over området mellom alle land som omkranser det.

Spenningen er spesielt høy mellom USA og Kina over Sør-Kina-Havet. Der seiler USA regelmessig med sine krigsskip for å utfordre Beijings krav på disse havområdene. I år har det også vært en betydelig økning av USAs militære flyvninger i regionen.

Wilsbach kritiserte  Kina for «truende operasjoner» da USAs militærfly og krigsskip «ikke en gang var nær Kinas 12-miles territorialgrense».

Ifølge internasjonale lover er et lands territorialgrense til sjøs 12 nautiske mil.

USA seiler regelmessig med sine krigsskip og de flyr med sine militærfly innenfor 12-miles-grensen til Paracel-øyene, Dette er en omstridt øygruppe som Beijing påstår hører til dem i Sør-Kina-Havet.

Men det har også skjedd at militærfly fra USA har fløyet innenfor 12-miles-grensen til Kinas Hainan Island. Og det er ingen tvil om at Hainan er kinesisk territorium.

Sjefen for Pacific Air Forces, sersjant David Wolfe, var også med på Facebook-innlegget. Han sa at USA operasjoner blir gjennomført for å forsinke Kinas «endelige mål». 

«Om dere ikke tror at dere deltar i en konflikt, så skjønner dere ingenting. Dere er med i en konflikt», sier han. «Det gjør dere absolutt».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Brunders Brunders says:

  “Hun var svært lite ønsket av demokratenes velgere og dermed enda mindre blant hele befolkningen i USA. Hun har derfor ikke noe som helst mandat for å lede landet fra velgerne.”

  Lindtner har åpenbart ikke særlig mye til overs for demokratiske prosesser. Her minner han mer om Trump, som i strid med alle forutsetninger vil bruke rettsvesenet som valg-verktøy, uten hensyn til jussen.

  Kamala Harris er i øyeblikket valgt til USAs visepresident, i tråd med alle lover og praksis, og det er da ganske snodig å kalle det “ikke noe som helst mandat”.
  Denne ene setningen knuser alt mulig øvrig innhold i Lindtners skriveri.

 2. Avatar for Lars Lars says:

  Lindtner skrev:
  “Hun var svært lite ønsket av demokratenes velgere og dermed enda mindre blant hele befolkningen i USA. Hun har derfor ikke noe som helst mandat for å lede landet fra velgerne”.
  Da kan du ikke bare lese kun deler av den siste setningen som en isolert påstand, og så gjøre deg dine separate konklusjoner utfra kun det.
  Det blir det useriøse Brunders. Du regelrett blander snørr og barter.

  Det Lindtner derimot åpenbart - mener - er at hun, tross de konstitusjonelle realiteter han ikke benekter på noe vis, egentlig ikke er gitt noe direkte mandat av det amerikanske folk siden svært få støtter henne.
  Om Lindtners påstand så er korrekt, er en annen sak. Som ikke er ditt fokus Brunders.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Du har nok til gode å lære at det finnes noen få her på forumet som kun kommer hit for å spy ut bitterhet. Brunders er en av dem.
  Derimot finnes det veldig mange virkelig flotte folk her på forumet også.

  Jeg leste et eller annet sted at Kamala holder på å bli trenet til å bli Demokratenes neste president. Med tanke på at hun ikke er noe særlig populær blant Amerikanske velgere lurer jeg på om det å få henne inn som VP er ment å åpne nettopp den døren.

 4. Avatar for Enebak Enebak says:

  Hun blir garantert USAs neste president. Biden holder ikke fire år hvis de ikke stopper ham ut. Tror jeg må lese meg opp litt på dama.
  Noen som vet hva vi kan vente oss fra den kanten? Jeg er blank.

 5. Avatar for Jan123 Jan123 says:
 6. Avatar for Enebak Enebak says:

  Wow! Har gjengen på andre sida av dammen pådratt seg ei “Erna”?

 7. Avatar for Enebak Enebak says:

  Hvordan vil du beskrive forskjellen på Erna/Hillary?

 8. Avatar for K11 K11 says:

  Jeg følger med på hva konspinisser skriver, og blant dem er det fortsatt en utbredt oppfatning at Biden er et redskap for Kina, og at det var Kina som rigget valget i hans favør.

  Desto underligere er det at Kina offentlig ikke vil anerkjenne Biden som vinner. Er det spill for galleriet? Eller vil Kina egentlig ha Trump?

  Pussig at nesten alle konspinissene glatt overser Kinas utspill om at de ikke vil anerkjenne Biden ennå.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere