Kjempestor koronastudie i Wuhan: – Ingen andre bølge

0
Utsyn over Wuhan by med dens berømte pagode. Shutterstock

En vitenskapelig studie som er gjennomført av kinesiske forskere basert på screening av nesten 10 millioner innbyggere i Wuhan er publisert i det vitenskapelige magasinet Nature. Studien har klare konklusjoner:

Screeningen av de 9.865.404 deltakerne uten COVID-19-historie, fant ingen nylig bekreftede COVID-19-tilfeller, og identifiserte 300 asymptomatiske positive tilfeller med en påvisningshastighet på 0,303 (95% KI 0,270-0,339) / 10 000.

Av de 300 asymptomatiske positive tilfellene kom to tilfeller fra en familie og ytterligere to fra en annen familie. Det var ingen tidligere bekreftede COVID-19 pasienter i disse to familiene. Totalt 1174 nære kontakter av de asymptomatiske positive tilfellene ble sporet, og de testet alle negative for COVID-19. Det var 34.424 tidligere gjenopprettede COVID-19 tilfeller som deltok i screening. Av de 34.424 deltakerne med en historie med COVID-19, testet 107 igjen positivt, noe som ga en repositiv rate på 0,310% (95% KI 0,423-0,574%).

Viruskulturer var negative for alle asymptomatiske positive og repositive tilfeller, noe som indikerer ingen «levedyktig virus» i positive tilfeller oppdaget i denne studien.

Konklusjonen:

Den byomfattende screeninga av SARS-CoV-2-infeksjon i Wuhan rekrutterte nesten 10 millioner mennesker, og fant ingen nylig bekreftede tilfeller med COVID-19. Påvisningsgraden for asymptomatiske positive tilfeller var veldig lav, og det var ingen bevis for overføring fra asymptomatiske positive personer til sporede nære kontakter. Det var ingen asymptomatiske positive tilfeller i 96,4% av boligsamfunnene.

Wuhan

Koronaviruset covid-19 ble først påvist i Wuhan i Kina i desember 2019 og ble møtt med en svært streng, men forholdsvis kortvarig lockdown fra kinesiske myndigheter. Lockdownrestriksjonen varte fra 23. januar til 8. april 2020. Provinsen har siden vært i en post-downdownfase. Den screeninga som studien er basert på foregikk fra 14. mai til 1. juni 2020, altså i perioden etter stengninga.

Forskerne viser til en studie som er gjennomført i Sør-Korea som har gitt tilsvarende rsultater, riktignok ikke med et så stort utvalg personer som den kinesiske studien.

Gladnyhet, men hvor er jubelen?

Spå lenge man kunne melde om angivelige katastrofetilstander i Wuhan var det stor interesser for nyheter derfra, enten de var sanne eller usanne. Men nå som kinesiske forskere kan presentere en kjempestudie som virkelig er godt nytt for alle som måtte være bekymret for covid-a9, virker det som om Wuhan ikke er interessant lenger. Kan det være fordi slike nyheter undergraver de drakoniske tiltakene som nå gjennomføre i de fleste vestlige land, og de enda mer drakoniske «tiltakene» som kommer?

Forrige artikkelTysk industriforskning: – Moderne forbrenningsmotorer mer miljøvennlige enn elbiler
Neste artikkelFlykaptein ble feilsitert i Nordlys