– Vi beklager at du døde

0

Covid-19 prioriteringen førte til at kreftbehandling ble satt på vent.

Fra Anti-Empire.

Mor, 31, død etter at kreftbehandlingen hennes ble «satt på vent» for å «beskytte NHS». (National Health Service)

Hun var kun 31 år gammel. Hun hadde en seks år gammel sønn hun elsket. Kelly Smith hadde alt å leve for.

Men hun led av tarmkreft og ble frarøvet sin framtid da pandemien slo til.

I mars fortalte legene henne at cellegiftbehandlingen ble satt på pause i tre måneder. Kreften spredte seg, og hun døde den 13. juni.

Miss Smith er bare én av tusenvis av kreftpasienter som ble forlatt av NHS da coronaviruset (hysteriet) – krisen traff. 

Sykehusene ble desperate (hysteriske) med å gjøre i stand senger til covid-pasienter. De kansellerte alle andre prosedyrer, inkludert absolutt nødvendige tester og operasjoner da landet ble lukket ned den 23. mars.

Mange fikk utsettelse på diagnoser, mens andre, spesielt de med ikke så alvorlig kreft, som miss Smith, som stolte på at de skulle få behandling, medisiner eller kirurgi for å kjøpe seg litt tid, falt ut på grunn av de nye prosedyrene.

De satt der etterlatt med utsikt til begrenset levetid.

Ventelistene er så lange at 3 millioner mennesker nå venter på screening, sier Cancer Research i Storbritannia.

Veldedighetsorganisasjoner regner med opp til 35 000 ekstra dødsfall neste år på grunn av kreft, dette som et resultat av pandemien.

Når Storbritannia nå står på randen av en andre bølge, forlanger leger, kampanjer og medlemmer av parlamentet at regjeringen forhindrer en liknende nedstengning av kreftbehandling.

Om de ikke gjør det vil NHS bli sittende der med en tidsbombe av kreftsyke  der titusener vil dø i månedene og årene som kommer, sier de.

Professor Pat Price, også kreftspesialist, og grunnlegger av Catch Up With Cancer Campaign, sier til the Mail: «Den sanne virkeligheten er at dersom vi ikke kommer oss gjennom dette etterslepet så vil ikke pasientene få den behandlingen de trenger, og de vil dø. Kreftpasienter er like viktige som covid-pasientene».

Miss Smith fra Macclesfield ble diagnostisert med tarmkreft i april 2017. Hun ble operert for å fjerne deler av tykktarmen, men kreften hadde spredt seg til leveren. I de neste tre årene fikk miss Smith, mor til seks år gamle Finn, flere runder med cellegift og immunterapi. Men hver gang kom kreften tilbake.

I desember ble hun fortalt at kreften hadde spredt seg til lungene, leveren, tynntarmen og hjernen. Hun var midt i nok en runde med cellegift som hun trodde ville kjøpe henne litt mer tid da pandemien slo til.

Kort tid før hun døde sa miss Smith: »Jeg er sint på covid og at jeg måtte oppleve denne bremsen i behandlingen, noe jeg mener jeg ikke skulle hatt. 

Craig Russell, 51, miss Smiths stefar, forteller til The Mail, at hennes liv er blitt bortdefinert til fordel for covid-pasientene.

«Tapet av Kelly har vært ødeleggende for vår familie. Det er så mange som har lidt på samme måte som oss, å ha mistet en av sine kjære. Vi kommer aldri over det faktum at vi har mistet Kelly».

Mr. Russell og hans kone Mandy, miss Smiths mor, har satt i gang en underskriftskampanje som har samlet inn mer enn 316.000 underskrifter. Der bønnfaller de regjeringen å få slutt på utsettelsen av kreftbehandlingen på grunn av pandemihysteriet.

Forrige uke møtte paret helseminister Matt Hancock for å komme med sine bekymringer.

Mr. Russell sier: «Kreft er en mye større trussel enn covid noen gang kommer til å bli. Hver dag dør det 500 mennesker på grunn av kreft. Og dette tallet har begynt å øke fordi det ikke finnes noen behandling.

Maxine Smith, 32, en frisør og mor til to, er et annet kreft-offer som føler at hennes liv kan bli forkortet på grunn av dette viruset.

Hun sier: «Kreftpasienter, som jeg, er bare blitt forlatt, som «sitting duks», Kreften gnager seg vei i kroppen min. Jeg føler det som om jeg rett og slett blir myrdet».

Jennifer Eldrige, 40, har får utsatt diagnosen på grunn av covid. Hun ble ble diagnostisert med stadium fire med endetarmskreft i august – fire måneder etter at hun fikk de første symptomene. Hun er gift og har to barn. Og nå har de gitt henne kun to år igjen å leve.

Hun sier: «Det er helt forferdelig skuffende å tenke på at om ikke dette hadde skjedd under denne hysteriske pandemien, så ville alt vært helt annerledes».

Som svar på disse hjerteskjærende vitnesbyrdene sier professor Sikora: «Dette viser virkelig hvordan virushysteriet indirekte har ført til så mye lidelse. Regjeringen må ikke gjøre den feilen å stenge alt ned igjen. Det vil være en feil beslutning».

En mor til to med lungekreft som har spredt seg til hjernen etter at operasjonene hennes ble kansellert sier: «NHS bør være for alle, ikke bare for covid-pasientene».

Beth Purvis, 41, sier: «Mine prognoser er ikke gode. Jeg har antakelig fire måneder igjen å leve».

Mrs. Purvis skulle få fjernet er svulst fra den høyre lungen i en operasjon den 25. mars.  Men den ble kansellert på bare én ukes varsel, midt i pandemien.

Hun sa:»Jeg ble helt knust. Jeg begynte å gråte. Det var en kritisk operasjon fordi den ville kjøpe meg mer tid.

«Jeg får aldri vite om operasjonen kunne ha reddet livet mitt. Kanskje den kunne det. Men den ble avlyst. Og så i slutten av mai hadde kreften spredt seg til hjernen min».

Hun sa: «Den gangen forsto jeg ikke hvorfor sykehuset trenge å frigjøre senger. Men det gjorde det jo ikke lettere for meg.

Mitt budskap til Helsedepartementet er å prøve å fokusere ikke bare på covid. Regjeringen har ikke gjort dette så klart som de kunne».

Mrs. Purvis, en advokat-assistent fra Essex, legger til: «Hvem vet hva som kommer til å skje. Jeg må fortsatt være positiv. Om jeg kan hjelpe noen til i slippe å gjennomgå noe slikt, så vil ikke det som har skjedd med meg ha skjedd forgjeves».

Hun har framskyndet bryllupet til neste uke for hun har ingen ide om hvor mye tid de vil få sammen.

Miss Smith, mor til George, 7, og Mia ,5, ble diagnostisert med  livmorhalskreft for to år siden.

Hun var midt i den behandling med cellegift da landet ble stengt ned i mars.

Den tidligere frisøren fikk behandlingen avsluttet, og ble erklært fri for svulster, men en behandling med medisiner for å  holde sykdommen i sjakk ble lagt på hyllen.

Forrige måned oppdaget hun at kreften var kommet tilbake.

Hun sier at pasienter som henne ble etterlatt som «sitting ducks».

«Alt ble utsatt på grunn av covid. Men kreften er nå i ferd med å spise meg helt opp. Nå har jeg fire svulster, Lockdown har … fått min kreft til å utvikle seg, og stjeler dyrebar tid fra meg.  Jeg vil gjerne se at barna men kommer seg gjennom skolen. Jeg vil bare ha mer tid».

Miss Smith fra Cheadle, Manchester, legger til: «Jeg arbeider fortsatt. Jeg betaler min skatt, Men jeg ble forlatt da Covid kom. 

Jeg har aldri vært så opprørt i hele mitt liv».

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.