Lovende resultater med bruk av vitaminer mot covid-19

0

Den farmasøytiske industrien liker ikke at det snakkes eller skrives om det, fordi de lever av å selge dyre medisiner og vaksiner, men det gjøres lovende arbeid med bruk av vitaminer i behandlinga av covid-19.

En spansk studie som er gjennomført av Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba har vist at bruk av Calcifediol, som er et D-vitamin, har gitt gode resultater i behandlinga av covid-19-pasienter. Avisa Córdoba hoy skriver:

Bruk av av legemidlet Calcifediol hos pasienter med Covid-19 kan være et vellykket terapeutisk alternativ, framgår det av de første dataene fra en foreløpig studie utviklet ved Maimonides Institute for Biomedical Research i Córdoba (Imibic) og Reina Sofía Hospital. Helse- og familieministeren, Jesús Aguirre, deltok under presentasjonen.

Ifølge nylig publisert informasjon, var det bare en av de 50 pasientene som ble behandlet med oral calsifediol, som trengte intensivbehandling (to prosent), mot 13 i gruppen som ikke ble fikk medisinen (50 prosent). Disse dataene ser ut til å støtte hypotesen om at aktivering av D-hormonelle systemet kan redusere risikoen for akutt respiratorisk nødsyndrom (ARDS) hos pasienter som er rammet av Covid-19.

Dette er også omtalt i oktobernummeret av The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology.

Det er kjent fra tidligere at kinesiske forskere lenge har brukt store doser C-vitaminer for å redusere faren for at alvorlig sjuke covid-19-pasienter skal dø av sjukdommen. Det er gjort dobbelte blindtester som viser at denne behandlinga reduserte dødstallene. Metoden er prøvd også i USA og Storbritannia.

Forrige artikkelTerroraksjonen som ryster Frankrike var vel planlagt
Neste artikkel– Vi beklager at du døde