Utelivsbransjen blør

18
Fra Blå ved Akerselva i Oslo

Det hjelper ikke å få utsatt momsen og arbeidsgiveravgiften til de dårligste omsetningsmånedene for utelivet. Vi trenger en ordning før det er for sent, skriver utelivsgründer Paal Mangerud i Subjekt. Han skriver videre:

Jeg er utrolig lei meg på vegne av alle de som vil miste jobben i månedene som kommer. Gjestene som ikke lenger kan besøke sitt favorittsted. Byene som blir fattigere.

All den innsatsen som har blitt lagt inn i Oslos kultur- og uteliv er i ferd med å forsvinne som følge av de strenge koronarestriksjonene. Regjeringen anerkjenner ikke verdiskapningen vår, og dermed er mange av Oslos barer, restauranter og scener i ferd med å bli fullstendig rasert.

Mangerud er medeier i Blå, Internasjonalen, Bonanza, Feber og Fuglen, og han er representant for en bransje med mange små utesteder som har vært typisk for den store oppblomstringa i Oslo på 2000-tallet. Disse stedene har 17.000 ansatte og utgjør en viktig del av det rike tilbudet Oslo-folk har fått de siste to tiårene.

Regjeringas vilkårlige stengningspolitikk er i ferd med å rasere bransjen helt og drive svært mange ut i konkurs. Mangerud utfordrer Bent Høie, Jan Tore Sanner og Torbjørn Røe Isaksen til å møte ham til debatt, men han har liten tro på at de vil stille opp.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Så enig, så enig AnneBrit :smiley:
  La oss legge ned alle utesteder og heller få på plass opiumsbuler som i Kina og Ghanistan der folk kan kose seg i stillhet og drømme seg bort fra korona og annen elendighet. :smiling_face_with_three_hearts: :heart_eyes:opium-den-chinese-lounging-1900

 2. Følgene av globaliseringen og urbaniseringen er større grupper sysselsatt i tjenesteytende næringer. Corontiltakene svekker og skremmer vekk grunnlaget for en rekke bransjer. Unge voksne mister både verdifull arbeidserfaring og sårt tiltrengte inntekter.
  Noen som noengang har vært på julebord med 1 meter avstand mellom deltakerne?l

 3. Ja, legg ned alt du ikke liker!

 4. Avatar for ABC ABC says:

  Konkurser resulterer i mange indviduelle tradgedier mange ganger. Kjipt om mennesker som har bygget opp noe mister det pga statlige forbudt som er vanskelige å forutse. Det er en bransje som du hinter om som er smussig mange ganger men flertallet er lovlydige.:thinking: Konkurs er øvelse som er et helvete mange ganger. Trist er det…

 5. Avatar for ABC ABC says:

  Første gangen jeg har hørt om den… Men Putnam discusses ways in which Americanshave disengaged from political involvement Det er et viktig tema og aktuelt. Jeg personligen er overbevist om at rikedom (økte boligpriser eksempelvis) og økt levnadsstandard over tid resultater i at folk flest begynner å ta det vi har for gitt. Resultatet ser vi nå og det er teksten lengst ned på bilden som er poenget.

  Atomiseringen er til ondo for samfunnet ja. Enig der og jeg er en stor tilhenger av nasjonalstaten men i dagens alt mer digitaliserte og globaliserte verden så sliter nasjonalstaten. Men å ha makten nære folket er et må :muscle:

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har postet den her, men da den viser at multietnisitet har sine baksider, så nekter de venstretroende inkluderert Steigan å snakke om temaet, da det viktigste av absolutt alt, og jeg mener viktigere enn absolutt alt annet, er at man ikke må gi støtte til “nazister”

  At den katastrofen som atomiseringen av samfunnet har blitt, derfor bare er skylden til høyresiden er en regelrett løgn, da helt vanlige venstretroende er en veldig aktiv partner med sin kultur om hva man ikke skal snakke om.

  Og så gjøres det igjen. Man absolverer venstresiden, og gir skylda til høyresiden. Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så vanskelig å ta en titt på hva man selv gjør som er feil, og eventuelt hvordan man selv har blitt en nyttig idiot, når man nekter å se på egen ideologis skyld.

  Men disse problemene var der lenge, lenge før korona, så det er ikke en på grensen til uærlighet å mene at korona er hva som er så ødeleggende for undommen.

  Er du så uvitende at du tror at ensomhetsproblemene i Norge skiller seg vesentlig fra atomiseringen som vi ser i hele den vestlige verden?

  Men at dere venstretroende har noen skyld for at Vesten har blitt atomisert, det er en a priori umulighet, da dere bare mener det som er bra for de “svake”?

  Har du lest om Putnams forskning eller boken “Bowling alone”?

 7. Avatar for ABC ABC says:

  Man absolverer venstresiden, og gir skylda til høyresiden. Presis som høyresiden så har det gått Teokrati i politikken på venstresiden. Et presteskap høyst opp i partier som bestemmer menyen og fotfolket er ikke med på å legge opp politikken i større grad. Uansett økonomiske forutsetninger og dokumentert dårlige erfaringer med den samme politikken i andre land skal vi ha atomiseringen eksempelvis (rart ord). Men her mener jeg at det er vår representative demokrati som kan og skal “forbedres” med mer direkte demokrati og mindre politisk korrupsjon. En annen diskusjon. Men som lørdagsnøje. Erna og company har kjørt et økonomisk kortsiktig dumt løp og regningen er på vei. Det har hun gjort med support av høyre velgere og LOs satir er veldig treffende i den settingen.

  Screenshot_20201024_162840_com.huawei.browser

  Derav… Men Stoltenberg var “bad” han også. Kanskje systemet eller vår representative demokrati det er “feil” på istenfor.

  Screenshot_20201018_114542_com.huawei.browser

 8. De fleste har nok etterhvert fått med seg at lotteriet om hvor man er født, hvilke foreldre man har, er den viktigste “avgjørelsen” man tar når man kommer til planeten vår…
  En kongstanke med en sterkt utbygget velferdstat er å motvirke ujevnheten vi fødes inn i.
  USA ihar i likhet med de fleste land mislykkes med å gi alle gode muligheter. Putnams poeng med mindre sosialt felleskap høres viktig ut. Skal man føle seg som en del av et samfunn må man få ta del i det og kjenne at man er avhengige av hverandre.
  Begrensningen i organiserte sosiale møter de siste 33 ukene bidrar til svekkelse av limet i det norske samfunn

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

10 flere kommentarer

Deltakere