Utelivsbransjen blør

0
Fra Blå ved Akerselva i Oslo

Det hjelper ikke å få utsatt momsen og arbeidsgiveravgiften til de dårligste omsetningsmånedene for utelivet. Vi trenger en ordning før det er for sent, skriver utelivsgründer Paal Mangerud i Subjekt. Han skriver videre:

Jeg er utrolig lei meg på vegne av alle de som vil miste jobben i månedene som kommer. Gjestene som ikke lenger kan besøke sitt favorittsted. Byene som blir fattigere.

All den innsatsen som har blitt lagt inn i Oslos kultur- og uteliv er i ferd med å forsvinne som følge av de strenge koronarestriksjonene. Regjeringen anerkjenner ikke verdiskapningen vår, og dermed er mange av Oslos barer, restauranter og scener i ferd med å bli fullstendig rasert.

Mangerud er medeier i Blå, Internasjonalen, Bonanza, Feber og Fuglen, og han er representant for en bransje med mange små utesteder som har vært typisk for den store oppblomstringa i Oslo på 2000-tallet. Disse stedene har 17.000 ansatte og utgjør en viktig del av det rike tilbudet Oslo-folk har fått de siste to tiårene.

Regjeringas vilkårlige stengningspolitikk er i ferd med å rasere bransjen helt og drive svært mange ut i konkurs. Mangerud utfordrer Bent Høie, Jan Tore Sanner og Torbjørn Røe Isaksen til å møte ham til debatt, men han har liten tro på at de vil stille opp.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.