Aserbajdsjan er i ferd med å vinne en strategisk seier i krigen mot nabolandet Armenia. De aserbajdsjanske styrkene har erobret kontroll over de sørlige delene av Nagorno-Karabakh, og det armenske forsvaret i regionen ser ut til å kollapse, melder Southfront. Aserbajdsjan rykker fram mot den strategiske Lachin-korridoren, som er det landstykket som forbinder Armenia med Nagorno-Karabakh. Blir denne korriodoren kuttet av, vil det være noe nær et fullt nederlag for Armenia, fordi dette er transportlinja mellom Armenis og det som kaller seg republikken Artsakh, altså Nagorno-Karabakh.
Aserbajdsjan har også tatt full kontroll over hele grensa mot Iran, sier landets president, Ilham Aliyev.
Aserbajdsjan hevder at Armenia har skutt med ballistiske raketter mot mål i sjølve Aserbajdsjan, noe Armenia nekter for å ha gjort. Armenias statsminister Nikol Pashinyan hevder at hans lands styrker har drept mer enn 10.000 aserbajdsjanske soldater så langt i krigen. Det som er hevet over tvil er at det har vært store tapstall i denne krigen, både militære og sivile.
Russlands president Vladimir Putin snakket om krigen på et møte i Valdai-klubben og sa at «ingen er mer interesert i å løse denne konflikten enn Russland.» Han sa også at opphavet til denne konflikten går tilbake «de grusomme forbrytelsene som ble begått mot det armenske folket i Sumgait og siden i Nagorno-Karabakh.» Putin sa også at de opplysningene Russland sitter inne med sier at det er drept omtrent 5000 mennesker siden krigen startet 27. september 2020.
Tyrkia er Aserbajdsjans viktigste allierte i krigen mot Armenia, og det meldes at Ukraina fungerer som transportrute for tyrkiske våpen og utstyr til Aserbajdsjan. Ukraina, som ikke oppnår noen framganger i sitt forhold til EU, har vendt seg til Tyrkia og den tyrkiske innflytelsen i landet øker markant.
Tyrkia har sendt inn tusenvis av terrorister fra Syria for å slåss i Nagorno-Karabakh. De har i stor grad blitt kanonføde og har dødd i hopetall. Samtidig bygger Tyrkia opp militæralliansen med Baku og skal være i ferd med å etablere en tyrkisk militærbase i Aserbajdsjan.
USA er uvanlig lite involvert i krigen så langt. Armenias statsminister, Nikol Pashinyan, er en Soros-protegé, men har ikke innfridd noe særlig. Det har heller ikke vært noen suksess for ham at han har fylt opp regjeringa si med anti-russiske folk, samtidig som Armenia tydeligvis trenger hjelp fra Russland for å ikke lide et fullstendig nederlag i krigen. Canadas statsminister Justin Trudeau har forsøkt å hjelpe Pashinyan, men det Canada har å tilby kan ikke måle seg med det Tyrkia gjør for Aserbajdsjan. Canada har stanset droneeksport til sin «NATO-allierte» Tyrkia, og pådratt seg Ankaras vrede for det.