Tulsi Gabbard: Frafall tiltalen mot Assange nå!

0
Innfelt det offisielle portrettet Tulsi Gabbard bruker på Twitter.

I USA har Kongressmedlemmene Tulsi Gabbard (Demokratene) og Thomas Massie (Republikanerne) reist et resolusjonsforslag, H.Res.1175, som forsvarer pressefriheten og krever at tiltalen mot Julian Assange frafalles umiddelbart.

Tulsi Gabbard:

Pressefrihet er en viktig funksjon i et fritt demokrati der regjeringen er ansvarlig overfor folket. Julian Assange publiserte informasjon som avslørte løgner og maktmisbruk på de høyeste nivåene i vår regjering. Tiltalen mot ham i henhold til Espionage Act sender en illevarslende melding til ethvert medlem av mediakorpset og alle amerikanere. USAs. regjeringsadvokater hevder nå at enhver journalist eller nyhetsorganisasjon som publiserer klassifisert materiale, kan straffeforfølges i henhold til Espionage Act – noe som ville ha ført til tiltale mot Washington Post for publisering av Pentagon Papers. Forfølgelsen av Julian Assange fra den føderale regjeringen gir en farlig presedens. Alle forsøk på utlevering og anklager under spionasjeloven mot Julian Assange må oppheves nå. ”

Thomas Massie

”I en tid da myndighetspersoner hevder retten til å utføre ubegrenset overvåking av alle amerikanske borgere, er det et presserende behov for å ivareta pressefriheten og kreve at regjeringen viser åpenhet og ansvarlighet. De pågående forsøkene på å straffeforfølge Julian Assange truer våre rettigheter etter First Amendment, og bør motarbeides av alle som ønsker å beskytte våre konstitusjonelle rettigheter nå, og i årene som kommer. Jeg slutter meg til min kollega, kongressmedlem Tulsi Gabbard, for å straks avslutte alle anklager mot Mr. Assange. ”

steigan.no er det massemediet i Norge som uten samenlikning har dekket saka mot Julian Assange mest kontinuerlig, langvarig og omfattende (nesten 200 artikler, og referater fra samtlige dager i retten). Les mer her.

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.