Tidligere høyesterettsdommer i Storbritannia: – Koronatiltakene er veien til det totalitære samfunnet.

0
Illustrasjon: Shutterstock

Den tidligere britiske høyesterettsdommeren Lord Sumption sier at koronatiltakene inneholder alle ingrediensene til det totalitære samfunnet. Han beskylder ministrene for å bruke politiet for å undertrykke motstand mot deres politikk. Han advarer om at effekten av tvangen under koronatiltakene er undergravende for demokrati

Påbud om å være hjemme og en hærskare av nye lover for å begrense hva folk kan foreta seg, utgjør en ‘utrolig’ krenking av demokratiske rettigheter, sier Lord Sumption i en tale til Cambridge Law Faculty. Den tidligere høyesterettsdommeren sier at bruk av tvang for å forsøke å dempe pandemien er uten sidestykke i britisk historie, selv i krigstid, og at den bryter mot grunnleggende friheter.

Lord Sumption beskylder ministrene for å bruke politiet til å undertrykke motstand mot deres politikk, for å skape nye straffbare handlinger uten lovlig rett til det, og for å bruke makt som de ikke har lovlig hjemmel til å bruke. Han sier at metodene som brukes av regjeringa vil oppheve enheten i samfunnet og føre til en autoritær regjering på lang sikt.

Han sier at regjeringa gikk utenom parlamentet gjennom folkehelseloven som lot dem innføre lockdowns og andre tiltak uten samme grad av kontroll av Underhuset eller Overhuset. Han kritiserer også regjeringa for å framstille sine retningslinjer, blant annet om «to meters sosial distanse» som om det var en lov. Lord Sumption sier at de nye forskriftene som gir bøter på opptil £ 10.000 konstitusjonelt sett kan ta pusten fra en. Den tidligere høyesterettsdommeren advarer om at koronatiltakene vil undergrave demokratiet og ikke minst ramme de fattige og de unge.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.