Protester i Roma og andre italienske byer mot Contes nye koronadekret

9

Grupper av demonstranter protesterte i de sentrale delene av Roma 27. oktober 2020. Noen hundre rasende demonstranter tente bål og kastet røykbomber i protest mot det nye koronadekretet til statsminister Giuseppe Conte. Ifølge italienske medier var det i hovedsak høyreekstremister som demonstrerte, og blant dem Forza Nuova-lederne Roberto Fiore og Giuliano Castellino. Avisa Il Messaggero skriver:

16 personer ble arrestert for sammenstøtene på Piazza del Popolo. Blant dem ultras fra Lazio og høyreekstreme militante som hadde infiltrert den fredelige momsdemonstrasjonen som dermed endte med endte på den verste måten med papirbomber og fyrverkerier og brostein mot politiet som grep inn og spredte demonstrasjonen. Opptøyene fortsatte deretter i piazzale Flaminio og via Giambattista Vico, der søppelbøtter ble ødelagt og satt i brann, opp til Regina Margherita-broen og via Cola di Rienzo.

Etter opptøyene på Piazza del Popolo rykket demonstrantene tilbake mot Piazzale Flaminio, satte fyr på noen søppelkasser og ødela scootere og sykler. Gruppen, rundt hundre mennesker med ansiktet tildekket og mange med, flyktet så mot Tiberen. Mobilavdelingen til politiet flyttet seg til Regina Margherita-broen som ble stengt for å forhindre en ny geriljakrig. Demonstrantene kastet flasker og fyrverkeri mot politiet som avanserte med pansrede kjøretøy og brannkraner, noe som gjorde at de rykket ut igjen. Et politihelikopter fløy over området.

Pressekommentarer som denne gir et svært dramatisk inntrykk. I virkeligheten er protestene i Italia foreløpig små og lite omfattende. I vår var det stor tilslutning til den italienske regjeringas lockdown-politikk, men nå begynner folk å bli slitne og de økonomiske virkningene begynner å bli merkbare, så det murrer på grasrota, og slett ikke bare blant de høyreekstreme.

Innenriksminister Luciana Lamorgese understreket at det i Italia er en demokratisk rett å demonstrere mot regjeringas politikk, men hun tok avstand fra dem som bruker vold og sprer ødeleggelser.

Det var opptøyer mot koronatiltakene i minst fire italienske byer utenom Roma, og blant dem Torino og Milano.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  Visualizing How the Pandemic is Impacting American Wallets

  57% of U.S. consumers’ incomes have taken a hit during the pandemic. How do such financial anxieties affect the ability to pay bills on time?

  Mange sinte mennesker blir det og er det. Det er ikke mye å gå på hos mange.

  Months % Responses
  7+ months :moneybag::moneybag::moneybag::moneybag::moneybag::moneybag::moneybag: 23%
  4-6 months :moneybag::moneybag::moneybag::moneybag::moneybag::moneybag: 15%
  1-3 months :moneybag::moneybag::moneybag: 27%
  <1 month :moneybag: 35%
 2. Avatar for ABC ABC says:

  27%
  Screenshot_20201029_081044_com.duckduckgo.mobile.android

 3. Avatar for bkfrem bkfrem says:

  Det er ikke nemt at bo i Rom… Der er femstjerne-borgmesteren, som har gjort Rom til åben by for migranter… der er mafiaen… der er de utallige politikorps… og så er der arbejderklassen og de små selvstændige, som sammen med coranen, åbenbart er dømt til at brænde op i helvede.

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Dersom du ikke har noe fra før, har du lite å tape. Dette er middelklassens katastrofe. Ikke arbeiderklassen, som har glødet på svak varme - i hvertfall siden petro-dollaren ble introdusert.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Mao “arbeiderne” skal aldri få seg et anstendig liv hvor de kan leve som “middelklasse”.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Joda - men da vi må ha pandemi lenge nok. Det funka som fy etter svartedauen.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  For å sitere deg; “- så du er enig med Gates?”

 8. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Nei- det lærte jeg da jeg ble hjernevasket i grunnskolen. Siden Gates bare er fem år eldre enn meg, er nok sjansene større for at vi har lært det samme.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere