Militære selvmord i USA opp 20 prosent i covid-perioden

10
Foto: Shutterstock

Militære selvmord i USA har økt med så mye som 20% i år sammenlignet med samme periode i 2019 skriver Associated Press, og noen hendelser med voldelig oppførsel har økt når tjenestemedlemmene sliter under COVID-19, krigssoneutplasseringer, nasjonale katastrofer og sivil uro.

Dataene er ufullstendige og årsakene til selvmord er kompliserte, sier tjenestemenn i hæren og luftforsvaret, men de mener pandemien tilfører stress til en allerede anstrengt styrke.

Og ledende hærledere – som sier at de har sett omtrent 30% sprang i selvmord i aktiv tjeneste hittil i år – sa til Associated Press at de vurderer å forkorte kamputplasseringen.

Minister for US Army, Ryan McCarthy. sier at det er en klar økning i antall selvmord, og sjøl om hæren ikke kan si helt sikkert at det skyldes covid-19-stresset, så er det et klart sammenfall i tid mellom da koronakrisa startet og selvmordsraten gikk opp.

James Helis, direktør i US Army sa at virusrelatert isolasjon, økonomiske tap, distansert skolegang og tap av barnepass nesten over natta har stresset soldatene og familiene deres.

Kommentar:

Den psykiske helsetilstanden i USAs militærapparat er sannsynligvis dårlig nok fra før. Tiår med meningsløse kriger, hvorav ingen blir vunnet, gjør sitt med soldatenes psyke. Når det så kommer ei koronakrise på toppen av det, er det ikke annet å forvente enn at stresset vil øke ytterligere, og det betyr også at man måtte vente at selvmordsraten ville gå opp.

I en studie som er publisert i Journal of the American Medical Association ble det pekt på sannsynligheten av at koronatiltakene i kombinasjon med den økonomiske krisa som tiltakene utløste ville føre til en økning i antall selvmord.

Disaster Distress Helpline, en telefontjeneste som tar i mot samtaler fra folk i krise, meldte allerede i mars om en umiddelbar økning i antallet krisetelefoner på 338 prosent.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Nesten alle vestlige land har hatt en bølge av hvite menn som tar livet sitt lenge før Korona, og ikke har jeg sett Steigan eller noen andre sosialister bry seg før nå. For det amerikanske militæret har selvmordene langt overgått antal falne i åresvis, og i tillegg har vi hatt opioid-krisen, som også har krevd ufattelig mange ofre.

  At begge deler har gått noe opp, er ikke bra, og den utløsende årsaken til at USA går fra 5000 til 6000 militære selvmord i året, og at opioid-dødstallene også har gått opp, kan godt være forbundet med korona, men korona er ikke årsaken til at 6000 militære tar livet sitt årlig, og at mer enn 75.000 dør av opiodoverdoser, da den er finne andre steder. (Eksempelvis at livskvaliteten hos den hvite arbeiderklassen har gått ned, da ikke-hvite innkvoteres når jobber utdeles)

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det du kaller covid perioden, er også BLM-perioden. Og nå får vi hypa “Proud Boys”.
  Det spørs om amerikanske soldater forstår hvor det bærer hen, og velger å av-væpne før de må skyte bror sin.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Så selvmord er en form for avvæpning?

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Hvorfor følger du ikke eksempelet om du mener dette? Da slipper du i tillegg nettverksbygging og klemming.

 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Takk for den hjertevarmende omtanken, men jeg har det helt greit. Det er ikke meg det plager. Hadde jeg vært amerikansk soldat derimot…, så ville situasjonen vært en annen. Det er et land på randen av borgerkrig, og vi vet jo at USA har en lang tradisjon for å bruke soldater som forsøkskaniner for alle sider av biologisk krigføring.

 6. Avatar for Tor_Lura Tor_Lura says:

  Amerikanske biovåpnlabratorier i 25 land får miliarder af $ til sin forskning på blant annet virus , (covid-19 ? ) innsekter mm som biovåpen . D er internasjonalt forbud mot biovåpen & US har undertegnet dette forbud ! MSM skriver aldri om dette :fearful:

 7. " the chickens come home to roost"

  “Som man reder, ligger man”

  Kommunisme betyder og dele

 8. Avatar for ABC ABC says:

  Selvmord i militære er ikke overraskende men det er en signifikant økning overlag litt overalt i samfunnet tydeligvis.

  Screenshot_20201001_190120_com.adobe.reader

  “The short-term and long-term relationships obtained within the scope of the study indicated that the 2008 economic crisis had a statistically significant effect on suicide cases in the United States.”

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere