Innfører «superlockdown»: Nekter folk å kjøpe «unødvendige» ting

0

Wales har innført en superlockdown, som har fått navnet «firebreak», som begrenser en rekke friheter innbyggerne vanligvis er vant til, skriver TV2. Kanalen fortsetter:

Innbyggerne skal holde seg hjemme til enhver tid, med unntak av helt nødvendige ærender. Folk får ikke møte andre personer eller besøke folk i andre husstander. Barer, restauranter og butikker holder stengt. Påbudet om munnbind er absolutt innendørs på de få stedene som fortsatt holder åpent.

Ett av unntakene fra portforbudet er når innbyggerne skal handle mat, men selv ikke det blir det samme lenger. Myndighetene har nemlig bestemt hvilke varer som er essensielle for innbyggerne og hvilke de må klare seg uten.

Nå flommer sosiale medier over av bilder som viser at mengder med varer er gjemt under presenning i butikker.

De drakoniske tiltakene forventes å ødelegge den walisiske økonomien.

Under denne «firebreak»-stengninga, som vil vare i 17 dager, må folk være hjemme og reise bare av begrensede årsaker, inkludert trening, kjøp av viktige varer eller for å gi omsorg.

Imidlertid har rundt 17 000 mennesker signert et opprop til den walisiske regjeringen om å redusere restriksjonene.

24. viktigste dødsårsak i Wales

Til tross for at antall døde av «koronarelaterte årsaker» har økt i England og Wales, er det bare oppgitt som den 19. viktigste dødsårsaken i England og den 24. viktigste i Wales. Tall fra Office of National Statistics gir ikke noe inntrykk av noen katastrofal økning av dødstallene i Wales:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMarkering mot korona-restriksjonene
Neste artikkelProtester i Sudan etter avtalen med Israel