Innfører «superlockdown»: Nekter folk å kjøpe «unødvendige» ting

14

Wales har innført en superlockdown, som har fått navnet «firebreak», som begrenser en rekke friheter innbyggerne vanligvis er vant til, skriver TV2. Kanalen fortsetter:

Innbyggerne skal holde seg hjemme til enhver tid, med unntak av helt nødvendige ærender. Folk får ikke møte andre personer eller besøke folk i andre husstander. Barer, restauranter og butikker holder stengt. Påbudet om munnbind er absolutt innendørs på de få stedene som fortsatt holder åpent.

Ett av unntakene fra portforbudet er når innbyggerne skal handle mat, men selv ikke det blir det samme lenger. Myndighetene har nemlig bestemt hvilke varer som er essensielle for innbyggerne og hvilke de må klare seg uten.

Nå flommer sosiale medier over av bilder som viser at mengder med varer er gjemt under presenning i butikker.

De drakoniske tiltakene forventes å ødelegge den walisiske økonomien.

Under denne «firebreak»-stengninga, som vil vare i 17 dager, må folk være hjemme og reise bare av begrensede årsaker, inkludert trening, kjøp av viktige varer eller for å gi omsorg.

Imidlertid har rundt 17 000 mennesker signert et opprop til den walisiske regjeringen om å redusere restriksjonene.

24. viktigste dødsårsak i Wales

Til tross for at antall døde av «koronarelaterte årsaker» har økt i England og Wales, er det bare oppgitt som den 19. viktigste dødsårsaken i England og den 24. viktigste i Wales. Tall fra Office of National Statistics gir ikke noe inntrykk av noen katastrofal økning av dødstallene i Wales:

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Olav Olav says:

  Ja, evnt tiltak burde selvsagt vært innført først etter at det kan bevises at det har skjedd en katastrofal økning og at dette har blitt en av de vanligste dødsårsakene. Samme overreaksjon her som med klimaendringer, røyking, DDT og mye annet som har vært viktig for å “holde økonomien i gang”. Skal det innføres tiltak mot noe som helst, ja skal en være “føre var”, så må det først bevises hinsides all rimelig tvil at det finnes noen som helst sammenheng, og selvsagt etter at katastrofale følger av en slik sammenheng også har funnet sted. Og dessuten så er det jo bare gamle og andre svakelige undermennesker som dør av dette. Og de skal jo snart dø uansett. :frowning_face:

 2. Hvilke tiltak tenker du vi bør innføre mot død for de 99 %+ som dør av andre årsaker enn med Covid?
  Etter et “føre var”-prinsipp.

 3. Avatar for Slangen Slangen says:

  Wales melder seg ikkje ut av Samveldet, dei
  melder seg ut av verden.
  Kva var det fascisme betydde no igjen? Små føyelege individ i stor og streng stat?

 4. Tiltakene mot de hyppigste dødsårsakene finner vi altså innenfor systemet pre 12. mars. Gjennom hele 2000-tallet har flere enn 40 000 mennesker dødd i Norge hvert år. I 2020 kommer også dødstallene til å ligge omtrent på samme antall. Som en følge av at Covid rammer folk med nedsatt immunforsvar og sammensatt sykdomsbilder er det svært sannsynlig at døde med Covid kunne dødd av annen årsak.
  Hva tror du reelt man oppnår mot død ved å innføre ekstraordinære frihetsbegrensende tiltak mot et virus som ikke påvirker vår gjennomsnittlige levealder?

  Vil du støtte tiltak som i Wales dersom norske myndigheter innfører dette her?

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Er du villig til å snakke om at ikke alle etnisiteter er like flinke til å følge myndighetenes råd, eller skal virkeligheten sensureres når virkeligheten viser seg rasistisk?

  Og når vi først snakker om Wales.
  fun fact more muslims

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Og du selv har aldri benyttet deg av forurensende transportmidler? Eller kjøpt varer som er fraktet til en butikk med slike transportmidler? Du har levd off-grid og utenfor samfunnet hele livet, og selv dyrket all mat du har spist, sydd dine egne klær, osv.?

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Den opprinneligge planen var å smitte alle i et kontrollert tempo, og da det viste seg at ingen egentlig hadde nødlagre av legemidler og smittevernutstyr til å gjøre dette, og at man kunne forhindre smitte ved nedstenginger, så valgte de fleste vestlige land dette.

  Hva jeg håper på er at vestlige myndigheter benytter muligheten til å gjennomføre avgjørelser som eller ville vært umulige, slik som en varig endring i innvandringspolitikken. At gjeld blir slettet eller inflatert vekk, hadde også vært en fordel, og det kan ikke fortsette at arbeiderklassen ikke har penger til å få seg hjem hvor de kan starte en familie.

  En liste over hva som blir stengt, har vel også manglet i tråden.

  The list of things provided by the government that people can buy are products which would be normally sold in:

  Food and drink retailers (including off-licences)
  Newsagents
  Building supplies and hardware stores
  Pharmacies and chemists
  Bicycle shops
  Petrol stations
  Garages and vehicle hire businesses
  Post offices, banks, building societies and similar
  Pet shops
  Agricultural and aquacultural supplies shops
  Livestock markets and auctions

  Om butikker som har lov til å holde åpne, får lov å selge hva de butikkene ikke får lov å holde åpne selger, så er det både konkurransevridende og det gjør stengingen av enkelte butikker poengløst, da folk vil handle som før.
  Overført til Norge, så ville folk kunne kjøpe nye klær på Obs, men ikke på HM.

 8. Som tvinger The United Kingdom til å låne mer for å finansiere de massive økningene i den passive delen av økonomien det medfører. Akkurat som den globale storkapitalen vil, for forgjelding av land med deres IMF og Verdensbank er del av strategien bak den konstruerte korona-krisen.

  “The UK will have to borrow more than £400bn over two years as the recession caused by the coronavirus pandemic takes its toll on the public finances, according to new data from the International Monetary Fund IMF. The astronomical borrowing figure emerged as the IMF further slashed its global growth projections for 2020, abandoning hopes of a V-shaped recovery”. Kilde.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere