Protester i Sudan etter avtalen med Israel

0
Demonstranter i Khartoum gjør klar for brenning av Israels flagg. Skjermdump fra Twitter.

Sudan er det tredje arabiske landet som normaliserer forholdet til Israel etter De forente arabiske emiratene og Bahrain. Avtalen ble bekreftet i en telefonsamtale mellom USAs president Donald Trump, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Sudans statsminister Abdalla Hamdok.

Etter avtalen skal USA fjerne Sudan fra sin terrorliste så snart Sudan har betalt 335 millioner dollar terrorofre, skriver Trump på Twitter.

For Trump og Netanyahu er dette naturligvis en diplomatisk seier i deres kampanje for å isolere palestinerne og bryte ned fronten mot Israel i arabiske land.

I Sudan kaller kritikerne avtalen for «vanærende» og «skammelig». Flere partier i Sudan har undertegnet en felleserklæring der de lover å kjempe mot normalisering av forholdet til Israel. Også tidligere statsminister i Sudan, Sadiq al-Mahdi, tok avstand fra avtalen. Han var den siste demokratisk valgte statsministeren i Sudan og sier at avtalen «er i strid med sudanesisk lov og at den legger grunnlaget for en ny krig».

Demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum ropte slagord som «vi vil aldri kapitulere, vi vil alltid støtte Palestina!» Men i det minste foreløpig har det bare vært mindre demonstrasjoner.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.