Protester i Sudan etter avtalen med Israel

0
Demonstranter i Khartoum gjør klar for brenning av Israels flagg. Skjermdump fra Twitter.

Sudan er det tredje arabiske landet som normaliserer forholdet til Israel etter De forente arabiske emiratene og Bahrain. Avtalen ble bekreftet i en telefonsamtale mellom USAs president Donald Trump, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Sudans statsminister Abdalla Hamdok.

Etter avtalen skal USA fjerne Sudan fra sin terrorliste så snart Sudan har betalt 335 millioner dollar terrorofre, skriver Trump på Twitter.

For Trump og Netanyahu er dette naturligvis en diplomatisk seier i deres kampanje for å isolere palestinerne og bryte ned fronten mot Israel i arabiske land.

I Sudan kaller kritikerne avtalen for «vanærende» og «skammelig». Flere partier i Sudan har undertegnet en felleserklæring der de lover å kjempe mot normalisering av forholdet til Israel. Også tidligere statsminister i Sudan, Sadiq al-Mahdi, tok avstand fra avtalen. Han var den siste demokratisk valgte statsministeren i Sudan og sier at avtalen «er i strid med sudanesisk lov og at den legger grunnlaget for en ny krig».

Demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum ropte slagord som «vi vil aldri kapitulere, vi vil alltid støtte Palestina!» Men i det minste foreløpig har det bare vært mindre demonstrasjoner.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelInnfører «superlockdown»: Nekter folk å kjøpe «unødvendige» ting
Neste artikkelEtiopia holder fast på damprosjektet etter at Trump uttalte at «Egypt vil sprenge den dammen»