Er det Warren Buffett som er den viktigste finansieringskilden til Black Lives Matter?

0
Regnskaper fra Tides Foundation

Etter drapet på George Floyd fikk organisasjonen Blak Lives Matter en voldsom vekst i donasjoner. 33 millioner dollar kom inn på kort tid, og blant de største giverne var Square, Ubisoft, Google, Spanx, Tom’s Shoes, Lululemon, Nike og Anastasia Beauty.

BLM git uttrykk for å være en ekte massebevegelse, skapt av trekløveret Opal Tometi, Alicia Garza og Patrisse Cullors. Men den jødiske avisa Tablet har gått organisasjonen i sømmene og funnet ut at det er mer å si om den saka.

De viser at noe som kalte seg International Development Exchange (IDEX), som skiftet navn til Thousand Currents, har fått store pengesummer fra NoVo Foundation, som er etablert av Peter Buffett, sønnen til milliardæren Warren Buffet, og Peters kone Jennifer. NoVo begynte å gi hundretusener av dollar til IDEX i 2014, og IDEX ble BLMs viktigste finansieringskilde. Av de 3,72 millioner dollar NoVo ga til IDEX i 2015 var 700.000 dollar øremerket til BLM, pluss at arbeidsgiveren til Alicia Garza, NDWA, fikk store bevilgninger fra NoVo, hele 4,9 millioner dollar. I 2017 og 2018 fikk Thousand Currents 12,91 millioner av NoVo. Og de er BLMs offisielle sponsor.

Tablet har hatt vanskelig med å få de involverte i tale, fordi de vil «skjerme sine kunders identitet». Men de kan slå fast at i 2020 har Thousand Currents overført sponsoransvaret for BLM til Tides Centre. Styresekretæren til Tides er Suzanne Nossel, sjef for PEN America, tidligere sjef for Amnesty og en opplagt CIA-operatør.

Les: State Department, Amnesty og «soft power»

Buffetts investeringsselskap heter Berkshire Hathaway. De er største eiere i banken Wells Fargo, som igjen er sponsor for BLM.

Tablet har uten tvil påvist store pengeoverføringer fra Buffett-systemet til BLM, men det har ikke vært lett, siden de møter stengte dører når de sender skriftlige spørsmål. Det gjør at det fortsatt er ting å grave i når det gjelder disse forbindelsene.

Les også: Finanskapitalen mot rasismen?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.