Er det Warren Buffett som er den viktigste finansieringskilden til Black Lives Matter?

2
Regnskaper fra Tides Foundation

Etter drapet på George Floyd fikk organisasjonen Blak Lives Matter en voldsom vekst i donasjoner. 33 millioner dollar kom inn på kort tid, og blant de største giverne var Square, Ubisoft, Google, Spanx, Tom’s Shoes, Lululemon, Nike og Anastasia Beauty.

BLM git uttrykk for å være en ekte massebevegelse, skapt av trekløveret Opal Tometi, Alicia Garza og Patrisse Cullors. Men den jødiske avisa Tablet har gått organisasjonen i sømmene og funnet ut at det er mer å si om den saka.

De viser at noe som kalte seg International Development Exchange (IDEX), som skiftet navn til Thousand Currents, har fått store pengesummer fra NoVo Foundation, som er etablert av Peter Buffett, sønnen til milliardæren Warren Buffet, og Peters kone Jennifer. NoVo begynte å gi hundretusener av dollar til IDEX i 2014, og IDEX ble BLMs viktigste finansieringskilde. Av de 3,72 millioner dollar NoVo ga til IDEX i 2015 var 700.000 dollar øremerket til BLM, pluss at arbeidsgiveren til Alicia Garza, NDWA, fikk store bevilgninger fra NoVo, hele 4,9 millioner dollar. I 2017 og 2018 fikk Thousand Currents 12,91 millioner av NoVo. Og de er BLMs offisielle sponsor.

Tablet har hatt vanskelig med å få de involverte i tale, fordi de vil «skjerme sine kunders identitet». Men de kan slå fast at i 2020 har Thousand Currents overført sponsoransvaret for BLM til Tides Centre. Styresekretæren til Tides er Suzanne Nossel, sjef for PEN America, tidligere sjef for Amnesty og en opplagt CIA-operatør.

Les: State Department, Amnesty og «soft power»

Buffetts investeringsselskap heter Berkshire Hathaway. De er største eiere i banken Wells Fargo, som igjen er sponsor for BLM.

Tablet har uten tvil påvist store pengeoverføringer fra Buffett-systemet til BLM, men det har ikke vært lett, siden de møter stengte dører når de sender skriftlige spørsmål. Det gjør at det fortsatt er ting å grave i når det gjelder disse forbindelsene.

Les også: Finanskapitalen mot rasismen?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  Mener Steigan at det er negativt å sponse kampen mot rasisme? Jeg får en følelse av at de som sponser kampen mot rasisme bør henges ut til spott og spe. Hvorfor det?

 2. WB er nok bare den som fronter finansieringen.
  Rykter sier det ble nok spilt Spar Dame, om hvem som ville fronte det :slight_smile:

  Følg pengestrømmen.
  Hvem har nytte av situasjonen, eller sagt med Sherlock Holmes, motiv for handlingen?
  Lockdown eller kaos gir KJEMPE-muligheter økonomisk, særlig om du vet utfallet. Volatilitet.

  BLM er en god sloagan, men et “rasistisk” utsagn i seg selv. Jeg hadde ikke blitt så populær om jeg hadde startet WBLM, white blondes lives matter. (Og husker vagt at Rod Stewart hadde et album “Blondes have more fun”. Burde han brenness på bålet med alle vinylplatene, Pippi Langstrømpebøkene, og når det blir hett i grua er det ofte mer som går på bålet?)

  JÆVLA POLITISK MOTE!
  Den rår om dagen, det har jo ingen ting med rett og galt eller sant og smart å gjøre.
  Jeg tror (våre politikere) går på limpinnen.
  Gode kontra dårlige løsninger burde vi kunne finne!, helt utenom parti program skrevet i sten. (Dessverre er det ingen politikere som holder seg til programmet, og å bryte kontrakten har ingen konsekvens for de!)

  Idiotiske motsetninger er blitt tatt inn som sannheter, som om det var mote.

  På med “tin foil hat”:
  Eller er det bare det at man styrer med “divide and conquer”?
  (Den USAiske drømmen som et glansbilde på økonomisk fremgang, (med et kristent-kulturelt bakteppe selges fremdeles, men kommunismen/USSR imploderte, den ble jo ikke overvunnet!)

  Og nå blir nok USA detronisert økonomisk av Kina som kjører et knallhardt diktatur. Takk til Nixon som lærte de handel…

  Og så ser jeg hva som skjer i dag, og har kommet til konklusjonen om at politikk i dag er som mote. Splitt i Ola bukser var en greie når jeg var liten. Månelandingen til Jens, som aldri landa.

  Sukk…

  Penga rår. Og blir du stor nok, kan du bestemme din egen valuta vs USD.
  Og de som har MAKT vil gjerne ha mer,
  og ikke minst, kan ty til det mest ekstreme midler for ikke å miste den de har.
  (Mer Tin-foil: Inngå en pakt med …)

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere