Den korrupte Hunter Biden og norske medier

0
Illustrasjon: Shutterstock

Hvorfor er norske medier tause om skandalen til familien Biden?

Hunter Bidens pc ble overlatt til FBI, og en god del av innholdet fra den er blitt lekket. FBI foretok seg ingenting, og er derfor under sterk kritikk for å ha beskyttet Biden. Epostene til Joe Bidens sønn avslører svært mye.

Saka var førstesideoppslaget på New York Posts papirutgave onsdag 14. oktober og ble publisert kl. 11.00 norsk tid denne dagen. I USA var dette det store samtaleemnet, men det tok 14 timer før NTB i det hele tatt skrev om den. Dette bemerker George Gooding i en artikkel i Nettavisen.

15. oktober skrev NTB:

Også eksperter sier at påstandene er usanne, og det er blitt stilt spørsmål til opphavet deres.

Gooding prøvde å få svar på hvilke eksperter de viste til og hvordan de hadde konkludert med at påstandene var usanne. Det fikk han ikke noe svar på.

16. oktober skrev så NTB en ny sak der det het:

Det finnes ingen dokumentasjon for påstandene, og Biden avviser dem.

Problemet for NTB, som Gooding peker på, er at bevisene finnes og at kilden ikke er noe mer mystisk enn at de stammer fra Hunter Bidens egen pc som han hadde satt igjen hos en pc-reparatør. Pcen ble beslaglagt av FBI, og det er derfra lekkasjen er kommet. Biden-familien har da heller ikke forsøkt å benekte dette.

Dette stiller NTB og deres eiere i et svært merkelig lys, påpeker Gooding. De ikke bare undertrykker en stor nyhetssak, men de vrir den også på en måte som er svært tvilsom.

Ikke bare Ukraina, men også Kina

Og ikke bare hadde Hunter Biden en mistenkelig lukrativ avtale med det ukrainske energiselskapet Burisma, han var også i gang med å forhandle fram ganske heftige honorarer i Kina. Han var i kontakt med med ledelsen i China Energy Co. om honorarer og godtgjørelser for seg og sine venner, slik det går fram av denne eposten. Hunter Biden forventet 10 millioner dollar i året bare for å «sørge for introduksjoner», også kalt «pay to play».

Dette må oppfattes som at Hunter Biden ville ha bortimot 100 millioner kroner i året for å selge adgang til sin far og andre mektige folk i USA – «sørge for introduksjoner». Biden-familien sitter i dette opp til halsen. Men hvorfor klarer ikke NTB å behandle dette som en nyhetssak? Årsaken er opplagt at Biden er deres presidentkandidat og at de ikke ønsker at lesere og seere skal få et negativt inntrykk av ham. Men da har de for lengst sluttet å være journalister og medier, da er de blitt spindoktorer.

Forrige artikkelForskning: Skolestengning gir flere dødsfall på lang sikt
Neste artikkelIMF: Det nye Bretton Woods