Tyskland: – Politiet kan bruke skytevåpen mot smittede som forlater karantene

42
Illustrasjon: Shutterstock

I disse koronatider kommer det mange meldinger man skal ta med ei klype salt, og vi dobbelt- og trippelkontrollerer alt vi skriver om denne krisa. Og vi var svært skeptiske da vi fikk denne faksimilen inn i redaksjonen:

Denne teksten sier at det nå skal være tillatt voldsmakta i Tyskland å bruke skytevåpen «som en siste mulighet» dersom en smittet forlater karantene. Dette må da være fake news, var vår første reaksjon. Men et ganske enkelt søk på nettet brakte oss fram til informasjonsida til swrfernsehen.de. Det er TV-utgaven av Südwestrundfunk, en offentlig TV-kanal for Sørvest-Tyskland, som igjen er med i forbundet for offentlige kringkastinger i Tyskland, ARD.

SWRs karanteneråd finnes her, og teksten lyder på norsk:

Hva skjer hvis en smittet person forlater huset?

Hvis den smittede klarer å unnslippe, kan vedkommende myndighet ta dem tilbake i varetekt og sette dem i karantene med makt som en del av administrativ tvang. Som en siste utvei, bør til og med skytevåpen kunne brukes, fordi risikoen for smitte for et stort antall mennesker ville være så høy at det for å forhindre videre spredning kan være nødvendig å uskadeliggjøre flyktende pasienter.

Det er i slike tilfeller man skulle ønske at det var fake news man sto overfor, og ikke offisielle retningslinjer i EUs viktigste land.

PS: 12.9.2020:

Den sida vi viste til ble slettet samme formiddag uten at det ble oppgitt noen grunn eller gitt noe dementi, men den ligger fortsatt i web-archive her.

PPS: 13.9.2020:

Dette blir interessantere og interessantere. Nå er SWRs nettsider oppe igjen, men nå er den formuleringa vi siterte fjernet og erstattet med en ny. Det er også satt inn et dementi som lyder:

«Den opprinnelige versjonen av denne artikkelen fra mars 2020 inneholdt tvetydige og i noen tilfeller feil formuleringer. Vi beklager dette.«

Den nye formuleringa lyder:

Bruk av skytevåpen mot smittede som uberettiget forlater sin innenlandske isolasjon kan ifølge Köln-advokaten Christian Solmecke tenkes – men bare i unntakstilfeller. For eksempel hvis vedkommende brukte væpnet vold mot politiet. I henhold til politilovgivningen i føderale stater er ikke forutsetningene for bruk av skytevåpen i tilfelle generelle korona-brudd oppfylt.

I vår opprinnelige artikkeltekst uttrykte vi et håp om at dette var fake news, men fullt så enkelt var det dessverre ikke. Vi siterte korrekt fra en av de større offentlige kringkasterne i Tyskland, men noen timer etterpå trakk de tilbake oppslaget og deretter erstattet de det med et nytt som et godt stykke på vei dementerer det første de publiserte. Hvis noen har begått en feil, er det SWRfernsehen og ikke vi.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  “I helgen ble det for første gang påvist koronasmitte i Moria-leiren på Lesvos, der det nå er iverksatt omfattende testing og smittesporing. Den overfylte leiren som huser nær 13.000 mennesker, er satt i karantene fram til 15. september”.

  Da får man håpe de ikke blir satt i karantene. Det er jo brannfarlig

 2. Avatar for Formann Formann says:

  Det oppleves som at steigan er en av de få nyhetsleverandørene som ikke har fått korona-smitte i hjernen. Det går som regel i det samme: Muslimer fulle av smitte, gamle mennesker redde for å dø. Dette er åpenbart planlagt. Ta hjem flyktninger fra Moria. Rapporter om “smitte”. Splitt og hersk. Frykt & sinne. Jeg ser det samme i svenske alternative medier. All kritikk om koronahåndtering blir benyttet til å fremme en innvandringskritisk agenda og å kritisere de sittende regjeringene for å være slappe i klypa. Uten å se NWO-fascismen utfolde seg med folkets velsignelse. Det kommer til å bli mye værre. Alt på grunn av et fake virus.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Heller motsatt. De som driver koronahysterien sitter også på mediene og er åpenbart pro-masseinnvandring. Å forlate sitt hjem skal det nå være dødsstraff for. Å protestere mot dette skal gi økonomisk ruin.
  Men fylle gatene i protest for et medieskapt narrativ om at europeere er grunnleggende onde er greit. Men enig at dette er en skapt polarisering. Den krevde en andel av befolkningen som anså seg som godhetsapostler og støttet masseinnvandring ingen hadde bedt om

 4. Avatar for Formann Formann says:

  Ja for meg har det blitt en måte å se at de uavhengige og alternative mediekanalene ikke er så systemkritiske som de ønsker å fremstå som. Kontrollert opposisjon på samme måte som våre emosjoner blir kontrollerte til å velsigne masseinnvandring til europa og arrestasjoner for å ferdes på gaten uten maske. Godhetsapostlene, med fremtredende politikere og betalte samfunnssabotører, er svake mennesker som leder andre svake individer med sin bruk av negative følelser og omskriving av historien. På riktig side av historien, blir det sagt, noe som må anskues som voldelig retorikk. Det er vinnerne som skriver historien og det synes vanskelig å skimte sannheten her.

 5. Avatar for Enebak Enebak says:

  Viruset er ikke fake. Viruset er reelt nok og som alle forkjølelsesvirus kan det være dødelig for eldre med svekket immunsystem.
  Det som er fake er skrekken som myndighetene har piska opp rundt begrepet pandemi.
  Svineinfluensaen, som viste seg å være ufarlig, til og med for eldre, utløste et stort planarbeid på mange plan. For FHI’s del resulterte det i en omfattende og gjennomarbeidet pandemiplan, som ble kastet ut vinduet av Regjeringen Solberg den 12. mars og erstattet med en global pandemiplan.
  Det eneste landet som ikke bytta ut pandemiplanene sine med den globale er Sverige.

 6. Avatar for Formann Formann says:

  Jeg har ingenting imot naturmedisin, kjærringråd og mennesker som lever i kontakt med naturen, dyrene og mikrobene. Og jeg tviler ikke på hensikten til mange som jobber innen medisin, som er å kurere sykdom og hjelpe folk. Men den moderne legemiddelindustrien har ødelagt mye og gjort mange kyniske. Antibiotika har sine ulemper også. Men demonisering av vaksinemotstandere er så til de grader etter boka at jeg velger å følge en slags omvendt logikk i noen tilfeller. Den er basert på det motsatte av frykt, troen på det gode. Og så må jeg bare prøve å leve i fred med bakteriene og virusene mine uten å frykte at de prøver å ta livet av meg.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det er åpenbart at smitten har politiske preferanser. Hvite konservative som samles er en smittebombe

  Med rasismeprotestern forholder det seg helt anderledes
  “we can see that some significant locations where massive protests are known to have occurred, and the new cases of coronavirus have been decreased compared to the 15 days prior” 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg kan ikke ta noen med det navnet seriøst. Sorry.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

34 flere kommentarer

Deltakere