Flere titalls millioner drevet på flukt av «krigen mot terror»

0
Kart fra studien til Brown University’s Costs of War prosjekt

En ny rapport (pdf) fra Brown Universitys Costs of War prosjekt sier at minst 37 millioner mennesker har blitt drevet på flukt som en følge av USAs såkalte «kriger mot terror». Forskerne sier sjøl at dette tallet er for konservativt og at det reelle tallet antakelig er et sted mellom 48 og 59 millioner.

«Krigen mot terror» er ikke bare sjøl terror, den har også skapt mer av den terroren den angivelig skulle bekjempe. Dette skriver Caitlin Johnstone i artikkelen Tens Of Millions Of People Displaced By The ‘War On Terror’, The Greatest Scam Ever Invented. Hun viser blant annet til en artikkel av Jonathan Marshall som viser hvordan denne terrorsyklusen virker. USA sender inn tropper for å slå til mot terrorister i Afrika. Når de gjør det bli naturligvis uskyldige sivile drept, og det avler ny terrorisme som hevn mot dette. Slik får man en evig reproduserende syklus.

En studie utført av UNDP Africa med tittelen Journey to Extremism in Africa (september 2017) slår fast at det som har fått flest folk til å slutte seg til terrorgrupper mellom 2011 og 2016 er drap på familiemedlemmer eller venner. Dette bekrefter det tenketanken RAND Corporation slo fast allerede i 2008 med tittelen Lessons for Countering al-Qa’ida som sa:

“Unngå å bli trukket inn i kampoperasjoner i muslimske samfunn, siden dette sannsynligvis vil øke rekrutteringen av terrorister. . . . Militær styrke har vanligvis motsatt effekt fra det som er ment: Den blir ofte brukt for mye, fremmedgjør lokalbefolkningen på grunn av sin tunghendte opptreden og gir et grunnlag for rekruttering til terrorgrupper. ”

Etter at George W. Bush erklærte «krigen mot terror» etter 11. september 2001 har denne krigen bare produsert mer ulykke, mer elendighet, mer ødeleggelse og mer terror. Caitlin Johnstone oppsummerer:

Jo mer ødeleggende intervensjonisme det er, jo flere mennesker vil kjempe mot kreftene som påfører den ødeleggende militære intervensjonismen. Jo flere mennesker som ønsker å bekjempe kreftene som påfører den ødeleggende militære intervensjonismen, desto mer ødeleggende militær intervensjonisme kan rettferdiggjøres overfor en amerikansk offentlighet som ikke begriper dette eller har noen som helst forståelse av det.

Og oljen fortsetter å strømme. Og pengene fortsetter å hope seg opp. And the beat goes on.

Vi styres av monstre.

Som kjent er noen av disse monstrene norske. Norge har vært med i de fleste av USAs kriger etter 2001, og vi har et spesielt ansvar for krigene mot Libya i 2011 og krigen mot Syria som startet samme år og som fortsatt ikke er slutt. Navnene på de hovedansvarlige i Norge er Jens Stoltenberg og Erna Solberg. Før eller seinere må norsk offentlighet og norske velgere ta et oppgjør med disse menneskene og stille dem til ansvar for det de har gjort i Norges navn.


Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er kajsabredde-1024x233.jpg
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTyskland: – Politiet kan bruke skytevåpen mot smittede som forlater karantene
Neste artikkelTolv klansbaserte kriminelle nettverk i Vest-Sverige