– Protester mot Fryktstaten er forbudt av et Dead Parrot Parliament

0
Unite for Freedom-demonstrasjonen på Trafalgar Square i London 29. august 2020. Foto: Shutterstock

«Vi har sluttet å være et parlamentarisk demokrati,» skriver journalisten Peter Hitchens. «Det var ikke noe militærkupp. Ingen vedtok noen fullmaktslov som tillater styre ved dekret. Men House of Lords og House of Commons er nå Dead Parrot Parliament. De er døde fordi de ikke gjør noe stille regjeringa til ansvar.«

Peter Hitchens er journalist og forfatter og bror av Christopher Hitchens. Peter skriver for Mail on Sunday og har vært korrespondent i Moskva og Washington. Han fortsetter artikkelen slik:

De er papegøyer fordi de, når de blir spurt, lydig bekrefter dekretene Downing Street setter i kraft, noen ganger uker tidligere. Vi pleide å hånflire over at de såkalte parlamentene til kommunistiske og fascistiske stater bare var gummistempler. Vi kan ikke hånflire nå.

Det mest sjokkerende tilfellet av dette så langt var £ 10.000-boten som ble gitt den eksentriske værvarsleren Piers Corbyn (bror til Jeremy) for hans del i organiseringa av en protest i London. Denne protesten er etter mitt syn feilaktig fremstilt som en samling av raringer og konspirasjonsteoretikere.

Det er ingen tvil om at slike mennesker, og verre også, var der. Men mange kom dit med en følelse av at deres friheter raskt forsvinner under et merkelig nytt regime basert på frykt og panikk.

Hitchens viser til den erfarne skrankeadvokaten Matthew Scott, som sier at den loven Corbyn ble dømt etter, ble skapt i all hast dagen før demonstrasjonen ble holdt.

Den ble vedtatt gjennom en unntaksprosedyre og ble verken debattert eller vurdert i parlamentet. Loven gir en hvilken som helst underordnet funksjonær i Community Support Office rett til å gi en standardbot på 10.000 pund som må betales for å unngå tiltale og eventuell økonomisk ruin.

Så en enormt viktig lov, som innskrenker enhver brites frihet svært mye, ble lagd på fredag ​​og ble brukt, ganske selektivt, på søndag. Ingen Grønnbok. Ingen Hvitbok. Ingen første- og andrebehandling i Parlamenet. Ingen komitebehandling. Ingen revisjon i Overhuset. Ingen ventetid på kongelig godkjenning. Bare wham, dunk, ned går gummistempelet, og du må bla opp!

Og det var ikke engang noe som skulle likne på en rettssak, noe som etter mitt syn er et åpenbart brudd på Bill of Rights fra 1689.

Politiet tok bare tak i hr. Corbyn i Hviterussland-stil og holdt ham i timevis før de ga ham en enorm regning.

Slik er den «nye normalen» i Storbritannia, skriver Hitchens, og føyer til at om man ikke er redd for en epidemi som stort sett er over, bør man absolutt frykte den politistaten som er blitt gjort mulig ved hjelp av epidemien. Han spår at i en ikke fjern framtid vil folk se nostalgiske TV-serier om en «tapt siviliasjon som vi var dumme nok til å kaste bort og som vi aldri kan vende tilbake til.»


KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVil Tyskland bli tvunget til å skrinlegge Nord Stream 2?
Neste artikkelTyskland: – Politiet kan bruke skytevåpen mot smittede som forlater karantene