Toppsjef i USAs etterretning blir styremedlem i Amazon

10
Illustrasjon: Shutterstock

Tidligere direktør i National Security Agency (NSA) i USA, Keith Alexander, er valgt inn i direksjonen for it-giganten Amazon. Alexander var personlig ansvarlig for den massive ulovlige overvåkinga som Edward Snowden avslørte der innbyggernes eposter, telefonsamtaler og internettaktivitet ble (og fortsatt blir) spionert på. En apelldomstol i USA har nylig slått fast at denne virksomheten var ulovlig.

Verdens rikeste mann, Jeff Bezos, har dermed sikret seg en av de virkelige ekspertene på massiv overvåking av alt og alle inn i toppledelsen av selskapet sitt. Edward Snowden har kommentert dette i ei melding på Twitter:

I 2017 ble det avtalt at Amazon Web Services (AWS) skal være datavert for USAs forsvarsdepartement og deres mest sensitive data. Amazon har allerede i noen år vært en uoffisiell del av CIAs apparat gjennom en avtale som ble inngått i 2013 der selskapet fikk oppgaven å bygge ut de såkalte «sky-tjenestene» for CIA og seksten andre etterretningsorganisasjoner.

AWS er også vert for Netflix, Facebook, Twitter, Reddit og Spotify. Dhruv Mehrotra, som gjør dataresearch for Gizmodo, lagde en app som blokkerer Amazons maskiner, og det førte til at internettet ble ganske ubrukelig. Amazon eier også selskapet Amazon Ring som lager nettbaserte dørklokker. Dette systemet er direkte knyttet til politiet i USA og inngår i deres overvåking.

Den firestjerners generalen Keith Alexander ble valgt inn i Amazons syre samtidig som selskapet lå i strid med Microsoft om å kapre kontrakten med JEDI, or Joint Enterprise Defense Infrastructure, som er «skytjenesten» til de samlede væpnede styrkene i USA.

Amazon påstår at det ikke vil være noen interessekonflikt knyttet til Alexanders rolle i selskapet, og det kan man jo tro hvis man har et sterkt behov for det.

Her er sammensetninga av direksjonen i Amazon etter utnevnelsen. Som en del av den økonomiske pakka med Amazon fikk Alexander aksjer i selskapet til en verdi av 920.000 dollar etter dagens kurs.

Les: – NSAs overvåking er verre enn vi ble fortalt

Integrasjonen mellom Amazon og USAs etterretning


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Dersom Amazon er datavert for US forsvar, kan du være helt sikker på at de har god kontroll med selskapet og alle som har viktige jobber der. Minner litt om tidligere CIA-direktører som ble banksjefer på Wall Street i de samme bankene som hvitvasket pengene fra opiumsmuglingen i Afghanistan - tildels gjennomført at det amerikanske luftforsvaret.

 2. Michael C. Ruppert er ex. CIA, han skrev boka ”Crossing the Rubicon” som bl.a. omhandler USA sin innblanding i Afghanistan. Her er et utdrag av noe, fritt oversatt:

  I januar 2001 forbød Taliban all opium-produksjon, og arealer som ble brukt til dette ble redusert med hele 91 %. Noe av det første de amerikanske styrkene og CIA gjorde i november 2001, var å sette fri kjente opium-høvdinger som (sa de) ville støtte USA sine styrker. De begynte straks å utplante enorme områder. Allerede ved innhøstingen i juni 2002 var Afghanistan blitt verdens største leverandør av heroin. Under CIA’s beskyttelse ble produksjonen i 2002 rundt 3.700 tonn. Verdensbankens leder uttalte (mars 2003) at narkotika var viktigere for Afghanistans økonomi enn nødhjelp. 2003 ga ny rekord: rundt 4.000 tonn opium, og 2004 ble forventet nærmere 6.000 tonn. Og narkotika-pengene havnet på Wall Street og bidro til å få Dow Jones opp fra 7.200 (2002) til over 10.000 (2004)

  Du vinner boka på nett - av alle steder - på CIA.

 3. Avatar for Enebak Enebak says:

  Du trenger ikke å gå lenger enn til Østfold for å se hva overvåkninga blir brukt til: Amerikanske myndigheter påstår at en 15åring i Østfold planlegger å bombe skolen. Politiet tiltaler gutten basert på amerikanernes påstander. NRK forhåndsdømmer ham i beste sendetid og stiller villig som mikrofonstativ for å hjelpe amerikanerne å skremme norske ungdommer til taushet:

  "Samtidig kan man selv komme i vanskeligheter fordi det alltid vil være muligheter for å identifisere personer som fremsetter trusler på nett, sier Lena Reif til NRK."

 4. Har en vært kunde hos Amazon i flere år, vil kjøps-historikken si en del om en person. For eksempel vil bøkene handlet hos Amazon si en del om politiske preferanser, type varer sier noe om inntekt, andre artikler kan fortelle om seksuell legning. Har personen også en Facebook-side og en Twitter-konto, vil CIA kunne sette sammen en skremmende nøyaktig profil av vedkommende.

  Hele befolkninger kan profileres, som kan brukes av makthavere til påvirkning, kontroll, overvåking og forfølgelse av de som blir ansett som opposisjonelle.

  Blir en gruppe personer her betraktet som brysomme av myndighetene, kan E-tjenesten og PST sikkert kunne få kompletterende informasjon fra CIA for profilering og overvåkning. Saken viser at det militær-industrielle komplekset smelter i økende grad sammen med store teknologiselskaper, og overvåking og kontroll over befolkningen på individnivå tar store steg forover. Akkurat som NWO som vil ha en verdensregjering ønsker seg.

 5. Er det ikke søtt ? Verdens lengste krig som ble fortalt oss at de måtte gå til krig mot Ghanistan for å få stilt sin egen CIA agent Tim Osman, bedre kjent som Bin Laden for retten ?
  En ting er sikkert, så lenge det finnes narkomane i verden som trenger heroin så vil krigen forsette.

  Krigen mot samme Taliban som de selv bygde opp og forsynte med våpen. Straks Taliban la ned forbud mot opiumsdyrking så gikk det bare uker før landet ble invadert og sine egne Taliban styrker ble nå fienden.

  Å forsyne hele verden med narko genererer enorme inntekter til CIA som bruker pengene på sorte prosjekter som terrorgrupper som Al Qaeda og IS, MK, forskning på nye virus som skal brukes mot oss, fargerevolusjoner, betale politikere osv osv …

  De anser folk flest så dumme at de like godt viser det til oss i full åpenhet som i Pet Goat 2 Heliofant der Bin Laden har CIA merket sitt på.
  Så lenge de kontrollerer all informasjon så har de ingenting å frykte.

  fdhsfhsfhgsgsdg

 6. En annen morsom sak er at Amazon i likhet med Google og Facebook ikke har tenkt å betale skatt til Norge (eller i de landene de opererer). Mottoet lyder: Skatt er for vanlige folk.

  Vår ex. finansminister Siv Jensen har hekket på fingeren i seks år i skattesaken “vi skal se på det”, “vi undersøker mulighetene”, “vi må samordne med EU” osv. osv. osv. osv. UTEN at noe har skjedd. Man kunne tro at hun også her har løyet oss opp i trynet og ikke hatt noe ønske eller vilje til å beskatte disse store selskapene. Dessuten vil ikke USA at de skal betale skatt for seg, ei heller ha fagorganisering eller velferd for arbeiderne.

 7. Avatar for Enebak Enebak says:

  De fleste topper i norsk politikk og næringsliv har deltatt en eller annen gang. Wikipedia har ei liste.

  Blant navnene på lista er:

  Erna Solberg (opposisjonsleder, H) (kjent deltakelse i 2011)

  Siv Jensen (opposisjonsleder, FrP) (kjent deltakelse i 2006)

  Jens Stoltenberg (opposisjonsleder, Ap, generalsekretær i NATO siden 2014) (kjent deltakelse i 2002, 2015, 2017, 2018)

  Jan Petersen (opposisjonsleder, H) (kjent deltakelse i 1996)

  Thorbjørn Jagland (regjeringspartileder, Ap) (kjent deltakelse i 1996)

  Gro Harlem Brundtland (opposisjonsleder, Ap) (kjent deltakelse i 1982, 1983)

  Kåre Willoch (stortingsrepresentant (H), konsulent i Norges Industriforbund fra 1954-1963, statsminister (H) 1981-86, visepresident i Den internasjonale demokratiske union 1986, leder av utenrikskomiteen 1986–89) (kjent deltakelse i 1962, 1982, 1987)

  † Reiulf Steen (regjeringspartileder, Ap) (kjent deltakelse i 1979)

  † Trygve Bratteli (parlamentarisk leder, Ap, tidligere statsminister) (kjent deltakelse i 1977)

  Dagfinn Vårvik (opposisjonspartileder Sp, ansvarlig redaktør i Nationen) (kjent deltakelse i 1975)

  † Lars Roar Langslet (stortingsrepresentant, H, medlem av Høyres sentralstyre fra 1970) (kjent deltakelse i 1969, 1970)

  Ministere, komiteledere, delegater og andre vervRediger

  Vidar Helgesen, spesialrepresentant for det internasjonale havpanelet (2018)

  Børge Brende (utenriksminister, H) (kjent deltakelse i 2016)

  Olaug Svarva (administrerende direktør i Folketrygdfondet) (kjent deltakelse i 2015)

  Espen Barth Eide (utenriksminister, Ap) (kjent deltakelse i 2013)

  Bjørn T. Grydeland (ambassadør til EU) (kjent deltakelse i 2005)

  Nils Morten Udgaard (statssekretær for utenrikssaker ved Statsministerens kontor, H) (kjent deltakelse i 1986)

  Eivinn Berg (ambassadør til NATO) (kjent deltakelse i 1985)

  † Kåre Kristiansen (olje- og energiminister, KrF) (kjent deltakelse i 1984)

  Anders C. Sjaastad (forsvarsminister, H) (kjent deltakelse i 1982, 1983)

  † Svenn Stray (utenriksminister 1981-1986, H) (kjent deltakelse i 1982)

  Og mange flere…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere