Hvorfor var Sveriges korona-dødstall høyere enn de norske?

7
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.

Denne videoen fordi den på en en grei måte forklarer bl.a. de relativt høyere dødstallene i Sverige sammenlignet med andre nordiske land.

Akkurat dette siste har vært en kilde til diskusjon også i Norge og har vært brukt som argument for at nedstengningene i Norge har vært effektive. En har da sammenlignet med Sverige, men så viser det seg at forklaringen er en en annen. Nedstengninger ser ikke ut til å bety noe særlig.

I Sverige hadde de en relativ lavere dødsrate av influensa året før slik at det var flere som overlevde vintersesongen der enn f.eks. i Norge. De fikk derfor en høyere dødelighet nå Korona-epidemien slo inn i mars/april. Også andre forhold slo inn i Sverige som bidro til det relativt høye dødstallet sml. med de andre nordiske landene

Det vesentlige her er likevel at dødstallene er lave sammenliknet med den totale dødeligheten og gir ikke grunnlag for den politikken som vi nå ser gjennomføres i en rekke stater.

At en nå bruker smittete (som ikke har visst det sjøl engang) som begrunnelse for nye nedstengninger selv om ingen lenger dør av korona og nesten ingen er innlagt, dette forteller bare om en fullstendig hodeløs politikk som ikke lenger begrunnes av den faktiske virkeligheten.

Forklaringen kan ikke bare være at det sitter inkompetente/redde ledere, ikke bare blant våre helsemyndigheter, politikere og våre mediehus – den må ligge på et høyere nivå.

Videoen er dessverre på engelsk, men grafene er lett å forstå for folk som er vant til slike fremstillinger.

Knut Lindtner

Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Dette er fortsatt kun regning på tenkte tall. Det gjelder bårde BNP-tap, selvmordsrate eller “korona”-dødsfall. Det jeg er sikker på- er at “Mot Dag” er på veg mot natt.

  Efeserne 6: 12 “Vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.”

 2. Det er også mulig å tenke seg at de nasjonene som ble rammet hardt først, var de som opplevde størst dødelighet av de smittede. Etterhvert som man har funnet bedre og mer effektive behandlingsformer og gode smittevernrutiner, synes det som om dødeligheten har sunket betraktelig i land med godt helsevesen. Det betyr jo ikke at sykdommen har forsvunnet, bare at konsekvensene er redusert.

 3. Avatar for Olav Olav says:

  En uforholdsmessig andel av de smittede og døde i Sverige er (sannsynligvis) innvandrere. Det kan skyldes både at det er vanskelig å nå frem med informasjon, mer utbredt overtro og lavere kunnskapsnivå. Bare den mørkere hudfargen er nok til å øke risikoen betraktelig. Fra USA er det kjent at så mye som 80-90% av afroamerikanere har D-vitamin-mangel, mot 40-50% for “de hvite”. Og Sverige ligger lenger nord enn så godt om hele USA. Kan tenke meg at det også er noe mindre “tradisjon” for D-vitamintilskudd også blant “innfødte” svensker. I Sverige har dessuten eldretjenesten vært underminert gjennom mange år og på toppen av dette har nettopp innvandrergrupper hvor det har vært mer smitte vært en desto større andel av de ansatte som har vært i direkte kontakt med de eldre.

 4. Det global kuppet er inne i sin 7 mnd og enda er det mange som ikke skjønner hva som skjer.

  For det første ville eliten aldri sluppet et virus som kunne ramme dem selv. Viruset er heller ikke isolert så stadig flere lurer på om det faktisk eksisterer.

  96% av de som dør, dør av andre årsaker, men hadde viruset i seg da de døde.
  Av hver 15 som tester positivt så er 14 av dem falsk positive, altså helt friske folk med feil diagnose.

  Smittevernstiltakene er ikke for å beskytte deg men for å ta livet av deg.
  Handvask med løsemidler er rene skjære galskapen, du vasker bort det beskyttende fettlaget og giften trenger inn i huden og kroppen.

  Masker er for Mind Controll, for å undertrykke folk og for å gjøre deg syk. istedenfor å puste ut giften så puster man den inn og inn igjen.

  70% av lykke kommer fra kroppskontakt og nå med sosial distancing så har vi allerede fått en økning på 400% på selvmord, millioner på millioner av døde i verden.

  Folk flest har rasert og ødelagt sine egne immunforsvar bare for at de fikk beskjed om det som en slags selvmordskult, når årets influensa kommer så vil folk dø i milliontall.

  De eldre blir ført opp på døds statistikken, eldre som dør uansett og snittet er 82 år.
  Testene til covid 19 ble kjøpt inn i 2018, sporingsappen ble startet på i høst, Fullmaktslovene ( Diktatorfullmaktene ) som gir verdens ledere mer makt en Hitler ble startet på i høst.
  Event 201 fra 18 0kt ble avsluttet nesten samme dag som de startet skamdemien.
  Som alle viste så ville the next 9/11 starte 6666 dager etter den første som fase 2 for å slavebinde menneskeheten, det kom på dagen.

 5. Fakta er at hadde ingen nevnt skamdemien og Covid 1984 så er det ikke en person på kloden som ville merket noe til det, om den i det hele tatt finnes så ville den kommet og gått uten at noen merket noe som helst.

  Isteden er hele verden lagt i ruiner og menneskeheten er slavebundet. Kun makteliten har blitt eventyrlige rike på løgnen, for alle andre i verden så er livet så godt som over.
  Alle virus svekkes i rekordfart, et super dødelig virus vil være helt harmløst etter noen mnd.

  Når folk ikke har evnen til å se en global takeover, en WW3 mot menneskeheten så har de faen ikke fortjent bedre, foran oss står økonomisk kollaps og global hungersnød, ID2020 som skal merke oss på samme måte som jødene i konsentrasjonsleir. og døds vaksinen vet alle er for befolkningsreduksjon og kontroll.

  Fremover vil djevelskapen til pyramidegutta akselerere ekstremt, det vil være kriger, rasekriger, konflikter, kulturkollisjoner. Ja, det vil være total kaos akkurat slik Bibelen beskriver, og ut av dette kaoset vil ikke globalismen ta slutt, nasjoner vil ikke gå tilbake til normalen.

  Nei, tvert imot, det vil være enda verre, dette vil være toppen av globaliseringen, alle nasjonalstater vil bli avskaffet og forent til ett “land” hvis du kan kalle det slik … ledet av Lucifer selv i noen år. . Etter at det er over så kommer Jesus tilbake og kaster djevelen i ildsjøen og låser ham opp, og dommedagen vil begynne.

  Når det gjelder selve tittelen, har Satan vunnet, og han vil vinne, ja, men seieren hans kommer til å bli kortvarig. Han vant kampen, ikke krigen. Alt dette skjer for at store deler av menneskeheten er noen jævla hjerneskade tullinger som ikke gjør det som er rett, men gjør isteden som de blir befalt.

  Menneskeheten er tapt, gjør som du vil, bruk alt du har, drikk og kos deg, du er uansett ferdig om kort tid.

 6. Avatar for Mari Mari says:

  Utenfor tema Sverige vs Norge men dog angående korona: Det er bare å forberede seg. Det ble meldt at Nederland skal stenges på nytt mellom oktober og mars som selvfølgelig betyr at det kommer til å skje over hele Europa. Samtidig blir det sagt at korona kommer til å vare inntil 2025.

 7. Avatar for ABC ABC says:

  Det kommer å ta tid. Håper at optimisterne her har lest på ordentlig for er folk uforsiktige når de skal vare det motsatte så kan det ta enn lengre tid føre alt blir som normalt.

  Tracking covid-19 excess deaths across countries

  Excess deaths by country or city

  Last updated on August 28th, 13:02 UTC

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere