Hvorfor var Sveriges korona-dødstall høyere enn de norske?

0

Av Knut Lindtner.

Denne videoen fordi den på en en grei måte forklarer bl.a. de relativt høyere dødstallene i Sverige sammenlignet med andre nordiske land.

Akkurat dette siste har vært en kilde til diskusjon også i Norge og har vært brukt som argument for at nedstengningene i Norge har vært effektive. En har da sammenlignet med Sverige, men så viser det seg at forklaringen er en en annen. Nedstengninger ser ikke ut til å bety noe særlig.

I Sverige hadde de en relativ lavere dødsrate av influensa året før slik at det var flere som overlevde vintersesongen der enn f.eks. i Norge. De fikk derfor en høyere dødelighet nå Korona-epidemien slo inn i mars/april. Også andre forhold slo inn i Sverige som bidro til det relativt høye dødstallet sml. med de andre nordiske landene

Det vesentlige her er likevel at dødstallene er lave sammenliknet med den totale dødeligheten og gir ikke grunnlag for den politikken som vi nå ser gjennomføres i en rekke stater.

At en nå bruker smittete (som ikke har visst det sjøl engang) som begrunnelse for nye nedstengninger selv om ingen lenger dør av korona og nesten ingen er innlagt, dette forteller bare om en fullstendig hodeløs politikk som ikke lenger begrunnes av den faktiske virkeligheten.

Forklaringen kan ikke bare være at det sitter inkompetente/redde ledere, ikke bare blant våre helsemyndigheter, politikere og våre mediehus – den må ligge på et høyere nivå.

Videoen er dessverre på engelsk, men grafene er lett å forstå for folk som er vant til slike fremstillinger.

Knut Lindtner

YouTube player

Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no.

Forrige artikkelToppsjef i USAs etterretning blir styremedlem i Amazon
Neste artikkelSurrealistisk: Gunhild Stordalen får lederjobb i FN-toppmøte