Fiolett er det nye hvitt

0
Hvitt er ute, det skal være fiolett i høst. Foto: Violet

White Helmets i Syria er etter hvert blitt et frynsete kort, særlig etter det angivelige selvmordet til deres stifter og leder, leiesoldaten James Le Mesurier, med bakgrunn i British Secret Service. Derfor er det på tide for regimeskiftekameratene å lansere et nytt PR-redskap, og valget falt på fiolett denne gangen.

Organisasjonen Violet, har naturligvis fiolette uniformer, hva ellers ville man vel velge i Syria? Og de brandes, i likhet med White Helmets, som uselviske, beskjedne folkets tjenere. Og i likhet med White Helmets jobber de bare i områder der terroristene i al-Qaida, eller Hayat Tahrir Al Sham (HTS) har full kontroll. De er også registrert i Tyrkia, slik White Helmets er. Men de hvite hjelmene har mistet sin markedsverdi. De er blitt avslørt for svindel med bistandspenger og den tyske regjeringa har krevd tilbakebetalt 50.000 euro på grunn av dette.

Les: Grunnleggeren av White Helmets stjal penger av kassa

Så inn kommer Violet, som et angivelig friskt pust, men når man har vært noen runder rundt blokka gjenkjenner man det som dårlig ånde fra de samme etterretningsorganisasjonene og de samme PR-byråene. Her er de påståtte verdiene til Violet:

Toppsjefene i Violet er Hisham Dirani. Han holder til i Gaziantep i Tyrkia. Han har nære forbindelser med Storbritannias Department for International Development (DFID), UN Office for Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA) ekstremisttilknyttede Assistance Coordination Unit (ACU). Han har jobbet for Qatars Røde halvmåne, som er beskyldt for å smugle våpen inn til terrorister i Syria.

I likhet med White Helmets bruker Violet barn for å samle inn penger til terroristene. Foto: Violet.

Den uavhengige journalisten Vanessa Beeley har skrevet en omfattende artikkel om Violet og deres virksomhet:

Meet the “Violet” Successors to the White Helmets’ Syria Propaganda Throne

Når man har fulgt krigen mot Syria siden begynnelsen og sett de ulike variantene av den imperialistiske propagandaen blir man litt matt og får den følelsen som er uttrykt slik: been there, seen that, bought the t-shirt.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.