Sirkus Novitsjok i gang igjen

27
Novitsjok-historien er død som en Norwegian Blue Parrot. Skjermdump fra video.

Et militært spesiallaboratorium har gjennomført en toksikologisk undersøkelse av prøver fra Aleksej Navalnyj, som nå ligger på et sykehus i Berlin. – Aleksej Navalnyj ble utsatt for et drapsforsøk og målet var å få ham til å tie, sier forbundskansler Angela Merkel. Dette skriver NRK.

Norge og Nato fordømmer

Norske myndigheter har fordømt angrepet på Navalnyj på det sterkeste. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norge har full tillit til tyske myndigheters etterforskning og vurderinger i denne saken.

– Russiske myndigheter har nå et tungt ansvar for å gjennomføre en troverdig og grundig etterforskning av nervegiftangrepet, sier hun.

Og generalsekretær Jens Stoltenberg er ute på Twitter med følgende:

Så er vi igang igjen. De håper vel at leserne har glemt Skripal-saka, og at det nå er greit å kjøre en ønskereprise.

Les: Skripal-saken skyves ned i glemselens hull sammen med Libya og Aleppo

Hvor ble det forresten av far og datter Skripal? Er det noen som har sett dem?

Her vil altså utenriksminister Søreide, generalsekretær Stoltenberg og forbundskansler Merkel ha oss til å tro at russiske myndigheter ville drepe Navalnyj med en nervegift av «militær grad» (Stoltenberg), men når de ikke klarte det, så sendte de ham like godt til Berlin slik at tyske militærlaboratorier kunne konstatere hva den skumle Putin hadde holdt på med?

Og hvordan kan Russland bevise at de ikke har gjort noe de ikke har gjort? Kan Stoltenberg bevise at han ikke har gjort det?

Nå er det også det å tilføye at hvis Navalnyj hadde vært forgiftet med Novitchok, så hadde han allerede vært død, og besetning og medpassasjerer i ruteflyet til Berlin ville ha blitt påvirket av giften. Denne saka er så elendig at den burde ha vært erklært som død ved ankomst. Den minner oss mest om Monty Pythons Dead Norwegian blue parrot:

Det mest nærliggende å tro er at dette er en provokasjon satt i verk for å skape et forgiftet klima mellom Russland og Tyskland i et desperat forsøk på å få stanset Nord Stream 2. Vi kan ikke bevise dette, men det er i det minste en langt mer sannsynlig hypotese enn det som kommer fra Søreide, Merkel og Stoltenberg.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Slangen Slangen says:

  Navalnyj er ein russisk agent. CIA står bak ‘gifta’.
  Motivet er å hindre den russiske covid-vaksina, Sputnik V å nå den store marknaden først, som er verdt tusenvis av milliarder kroner. ref. Unz: Israel Shamir
  Merkel er ein konservativ tysk politikar, dårleg for det tyske folk.
  (Stoltenberg er ein dum sau)

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Det å være konservativ er ikke hva som gjør henne en dårlig leder for det Tyske folk. Det som gjør henne en dårlig leder for Tyskland er at hun er globalist marjonett slik Solberg, Støre og Stoltenberg er.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Nei, høyre/venstre er samme politiske sykdom. Støre og Stoltenberg er AP og like mye globalistiske marjonetter som Solberg, som er Høyre. Selv Venstre’s Grande er globalistisk marjonett.

 4. Avatar for bkfrem bkfrem says:
  • Hvem har interesse i at forgifte forholdet imellem Rusland og Tyskland, når det gælder Nordstream 2… Det ved Tyskland udemærket. Så de spiller NATO-spillet som de skal. Men lader det selvfølgelig ikke få nogen indvirkning på færdiggørelsen af Nordstream 2.
 5. Med den krigs-retorikken USA og vasallstatene brukte mot Russland før Skripal-saken, var det helt urimelig å påstå at Russland ville bruke en gift utviklet i Sovjetunionen, for å likvidere Skripal. Det ville ha vært en gavepakke til USA som var og er ute etter den minste unnskyldning for å forsterke sanksjons-krigen mot Russland.

  Det finnes ikke bevis for at Russland sto bak forgiftningen av Skripal og hans datter med Novitsjok. Og etter Skripal-saken så skulle de bruke samme giften igjen for å likvidere en opposisjonell til Putin, og etterpå tillate at Navalnyj bringes ut av landet og at det konstateres i Tyskland?

  Det er opplagt at dette er en del av strategien for å opprettholde et maksimalt trykk mot Russland i verdenspressen for å oppnå geo-politiske mål. Nå som bare 150 km gjenstår av den 2460 km lange rørledningen, er det bekymringsfullt for Nord-Stream 2 at Merkel går så hardt ut uten et eneste bevis når hun mer enn antyder at myndighetene (Putin) står bak.

  Med en slik retorikk kan det være fare for at det ikke langt igjen til at det kan bli brudd i diplomatiske forbindelser mellom Tyskland og Russland, som er akkurat det USA ønsker seg.

 6. USAs forsvarsminister Esper sa jo det da USA tok tusenvis av soldater ut av Tyskland at dette var et briljant strategisk trekk fordi soldatene derfra kunne flyttes til Baltikum,Ukraina og Romania og derved øke trykket på Russland. Klassekampen ble da bekymret for at Nato svekket seg.
  Helt åpenbart planlegger Nato en Operasjon Barbarossa nr 2 mot Russland og skal denne lykkes er første betingelse at den vestlige befolkningen hjernevaskes til å hate Russland. Det vil komme Navalnyi-affærer på løpende bånd de nærmeste årene. oppmoderniserte versjoner av falske flagg Gladioer.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  " Tyske myndigheter har slått fast at den russiske opposisjonspolitikeren ble forgiftet av en militær nervegass. Det bør vekke sterke reaksjoner fra EU og Europa, mener Norbert Röttgen, lederen av utenrikskomiteen i Bundestag.

  Han mener Europa må stå sterkt opp mot Russland etter giftattentatet og støtten til Hviterusslands autoritære leder Aleksandr Lukasjenko.

  – Putins regime er inhumant, noe Navalnyj-saken og støtten til Lukasjenko viser. Det krever et tydelig og sterkt svar fra EU som Putin kan forstå. Nord Stream 2 må være noe vi diskuterer, skriver Röttgen på Twitter."

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

19 flere kommentarer

Deltakere