Sirkus Novitsjok i gang igjen

0
Novitsjok-historien er død som en Norwegian Blue Parrot. Skjermdump fra video.

Et militært spesiallaboratorium har gjennomført en toksikologisk undersøkelse av prøver fra Aleksej Navalnyj, som nå ligger på et sykehus i Berlin. – Aleksej Navalnyj ble utsatt for et drapsforsøk og målet var å få ham til å tie, sier forbundskansler Angela Merkel. Dette skriver NRK.

Norge og Nato fordømmer

Norske myndigheter har fordømt angrepet på Navalnyj på det sterkeste. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norge har full tillit til tyske myndigheters etterforskning og vurderinger i denne saken.

– Russiske myndigheter har nå et tungt ansvar for å gjennomføre en troverdig og grundig etterforskning av nervegiftangrepet, sier hun.

Og generalsekretær Jens Stoltenberg er ute på Twitter med følgende:

Så er vi igang igjen. De håper vel at leserne har glemt Skripal-saka, og at det nå er greit å kjøre en ønskereprise.

Les: Skripal-saken skyves ned i glemselens hull sammen med Libya og Aleppo

Hvor ble det forresten av far og datter Skripal? Er det noen som har sett dem?

Her vil altså utenriksminister Søreide, generalsekretær Stoltenberg og forbundskansler Merkel ha oss til å tro at russiske myndigheter ville drepe Navalnyj med en nervegift av «militær grad» (Stoltenberg), men når de ikke klarte det, så sendte de ham like godt til Berlin slik at tyske militærlaboratorier kunne konstatere hva den skumle Putin hadde holdt på med?

Og hvordan kan Russland bevise at de ikke har gjort noe de ikke har gjort? Kan Stoltenberg bevise at han ikke har gjort det?

Nå er det også det å tilføye at hvis Navalnyj hadde vært forgiftet med Novitchok, så hadde han allerede vært død, og besetning og medpassasjerer i ruteflyet til Berlin ville ha blitt påvirket av giften. Denne saka er så elendig at den burde ha vært erklært som død ved ankomst. Den minner oss mest om Monty Pythons Dead Norwegian blue parrot:

YouTube player

Det mest nærliggende å tro er at dette er en provokasjon satt i verk for å skape et forgiftet klima mellom Russland og Tyskland i et desperat forsøk på å få stanset Nord Stream 2. Vi kan ikke bevise dette, men det er i det minste en langt mer sannsynlig hypotese enn det som kommer fra Søreide, Merkel og Stoltenberg.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelApple og Google legger kontaktsporing rett inn i operativsystemet
Neste artikkelFiolett er det nye hvitt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).