Sirkus Novitsjok i gang igjen

0
Novitsjok-historien er død som en Norwegian Blue Parrot. Skjermdump fra video.

Et militært spesiallaboratorium har gjennomført en toksikologisk undersøkelse av prøver fra Aleksej Navalnyj, som nå ligger på et sykehus i Berlin. – Aleksej Navalnyj ble utsatt for et drapsforsøk og målet var å få ham til å tie, sier forbundskansler Angela Merkel. Dette skriver NRK.

Norge og Nato fordømmer

Norske myndigheter har fordømt angrepet på Navalnyj på det sterkeste. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norge har full tillit til tyske myndigheters etterforskning og vurderinger i denne saken.

– Russiske myndigheter har nå et tungt ansvar for å gjennomføre en troverdig og grundig etterforskning av nervegiftangrepet, sier hun.

Og generalsekretær Jens Stoltenberg er ute på Twitter med følgende:

Så er vi igang igjen. De håper vel at leserne har glemt Skripal-saka, og at det nå er greit å kjøre en ønskereprise.

Les: Skripal-saken skyves ned i glemselens hull sammen med Libya og Aleppo

Hvor ble det forresten av far og datter Skripal? Er det noen som har sett dem?

Her vil altså utenriksminister Søreide, generalsekretær Stoltenberg og forbundskansler Merkel ha oss til å tro at russiske myndigheter ville drepe Navalnyj med en nervegift av «militær grad» (Stoltenberg), men når de ikke klarte det, så sendte de ham like godt til Berlin slik at tyske militærlaboratorier kunne konstatere hva den skumle Putin hadde holdt på med?

Og hvordan kan Russland bevise at de ikke har gjort noe de ikke har gjort? Kan Stoltenberg bevise at han ikke har gjort det?

Nå er det også det å tilføye at hvis Navalnyj hadde vært forgiftet med Novitchok, så hadde han allerede vært død, og besetning og medpassasjerer i ruteflyet til Berlin ville ha blitt påvirket av giften. Denne saka er så elendig at den burde ha vært erklært som død ved ankomst. Den minner oss mest om Monty Pythons Dead Norwegian blue parrot:

Det mest nærliggende å tro er at dette er en provokasjon satt i verk for å skape et forgiftet klima mellom Russland og Tyskland i et desperat forsøk på å få stanset Nord Stream 2. Vi kan ikke bevise dette, men det er i det minste en langt mer sannsynlig hypotese enn det som kommer fra Søreide, Merkel og Stoltenberg.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.