Donald Trump: – Jeg ville drepe Assad, men Mattis ville ikke la meg gjøre det

0
Skjermdump fra Fox News

President Donald Trump kom med en nokså oppsiktsvekkende tilståelse i et intervju med Fox & Friends da han ble intervjuet på direkten 15. september 2020:

I would’ve rather taken [Assad] out. I had it all set. Mattis didn’t want to do it,”

Fox-verten spurte Trump om han angret at han ikke hadde drept Assad, men Trump svarte:

«Nei, jeg angrer ikke på det. Jeg kunne leve med begge deler. Jeg anså [Assad] for å absloutt ikke være noen god person. Jeg hadde mulighet til å drepe ham, hvis jeg ville, men Mattis var imot det.»

Trump viser her til general Jim Mattis, som var forsvarsminister for Trump på det daværende tidspunktet. Trump sa at Mattis var en forferdelig dårlig general og at han var fornøyd med å ha sparket ham. I intervjuet skrøt Trump også uhemmet av at han hadde sørget for å drepe den iranske generalen Qasem Soleimani, et drap som FN-gransker Agnès Callamard har karakterisert som «et brudd på folkeretten».

Trumps ønske om å drepe Bashar al Assad kom etter det falske gassangrepet i 2017 som var konstruert av White Helmets for å få Vesten trukket direkte inn i krigen mot Syria.

Trumps sønn Eric Trump sa i et intervju med The Daily Telegraph at det var Ivanka Trump som overtalte presidenten til å bombe Syria fordi hun ble så «heartbroken and outraged» over å se bildene fra det angivelige gassangrepet. Denne artikkelen er bak brannmur, men den er omtalt på NBCnews her. Det sies ingenting om at hun skulle ha påvirket presidenten til også å ville drepe den syriske presidenten.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelVi bør frykte frykten
Neste artikkelAmazon skrudde prisene skyhøyt i været for å profitere på pandemien