Aksjon på Haramsøya

0
Motvind diskuterer opphevelse av ferdselsforbudet på Haramsøya i møte med politiet. Foto: Motvind Norge

Av Motvind Norge.

I forbindelse med vindkraftutbyggingen som skjer på Haramsøya, frakter Stangeland maskin dynamitt til øya for sprengning av naturområder. Dynamitten fraktes via ferge. Ettersom dynamitt er en sikkerhetsrisiko er det kun tillatt 12 passasjerer av gangen om bord. Disse har førstegangsrett.

17. september stilte medlemmer av Motvind opp for å benytte seg av førstegangsretten som passasjerer, slik at dynamitt ikke kan transporteres. Dette var dermed en lovlig aksjon, som ikke kan regnes som sivil ulydighet. Politiet valgte likevel å pålegge folk å gå av fergen. Dette har politiet ikke hjemmel for ifølge Motvind. Aksjonen ble direktesendt og kan sees på siden Ja til livskvalitet, nei til vindterror på Facebook.

Alle deltakerne i aksjonen ble eskortert ut fra fergen av politiet, anmeldt og risikerer bøter. Ingen har vedtatt forelegg, de forsvares av advokat John Christian Elden. Aksjonen er nå avsluttet og Motvind skal i møte med politiet. Motvinds Rune Haaland var blant deltagerne og sier følgende:

Denne aksjonen ble gjennomført for å teste om politiet følger lover og regler. Det er nok en gang konstatert at politiet lar hensynet til utbygger gå foran hensynet til folket på Haramsøya og naturen. Deltakerne forsvarer sin rett til natur og sine etterkommeres rett til natur, jamfør grunnlovens miljøparagraf 112. Den samme kampen foregår over hele verden mot krypskyttere som skyter elefanter og neshorn i Afrika, mot hogging av regnskog i Sør-Amerika, og mer til. Dette er menneskehetens kamp mot menneskets galskap.

Faktaside om Haramsøya.

YouTube player

Les flere artikler om vindkraft her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelStadig større motstand mot vindindustrien både til lands og til havs
Neste artikkelStorbritannia: Nå dør ti ganger så mange av influensa og lungebetennelse som av covid. Men psykosen består.