Storbritannia: Nå dør ti ganger så mange av influensa og lungebetennelse som av covid. Men psykosen består.

0
Offisiell britisk statistikk viser at koronaepidemien er over. Kilde: Office for National Statistics

Av Terri-Ann Williams, Anti-Empire 15. september 2020. Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Sykdommer som influensa og lungebetennelse tar livet av flere mennesker enn koronaviruset i Storbritannia. Dette har tallene avslørt.

Opplysningene kommer fra Office for National Statistics (ONS). De viser at i forrige uke døde ti ganger så mange personer av influensa og lungebetennelse som av Covid-19.

Av registrerte dødsfall i siste uken i august er kun 101 nevnt som koronavirus.

ONS slår fast at 12,6 prosent av dødsfallene skyldtes influensa og lungebetennelse, mot 1,1 prosent som skyldtes Covid 19.

Den røde kurven er døde av Covid-19, den blå av influensa og lungebetennelse. Tallet for influensa-døde stiger hver vinter.(red.)
Totalantallet døde sml. med døde av Covid-19. Det fremgår av grafen at den nå er ubetydelig. Og noe skal folk dø av uansett siden ingen har evig liv (red.)

Eksperter advarer nå om at selv om det har vært en økning i koronavirus-tilfeller, så florerer  andre sykdomsårsaker også Storbritannia.

Data fra ONS slår fast antall dødsfall på grunn av Covid-19 nå har minsket. De slår fast: «Antallet registrerte dødsfall i England og Wales på grunn av Covid-19 minket med 37 dødsfall fra 138 denne uken, 34 fra 101 i uke 35 – det laveste tallet på grunn av Covid-19 dødsfall siden uke 11 (uken i slutten av mars). Det var den første uken det ble registrert Covid-19-dødsfall (fem stykker).

Av alle registeret dødsfall i uke 35, er 1,1 prosent nevnt som Covid-19, ned fra 1,4 prosent i uke 34».

Professor Karol Sikora skriver i Daily Mail at regjeringen nå må anerkjenne at det er andre årsaker som fortsatt tar livet av folk.

Grønne stolper viser dødsårsak i år. Orange viser dødsårsak de siste 5 årene. En kan se av grafen at det Covid-19 har medført tilsvarer omtrent det folk tidligere døde av som falt under kategorien influensa/lungebetennelse. Covid-19 tilsvarer dermed en litt hardere sesonginfluensa i Storbritannia. (red.)

Han sa at statsminister Boris Johnson burde ha innsett at det er en økning av infeksjoner hos friske unge «som stort sett er usårbare mot koronaviruset, samtidig som de vises i andre kritiske statistikker. Forrige døde ti ganger så mange mennesker i England av influensa og lungebetennelse som av Covid.».

Ha la til at regjeringen har «oversett» de menneskelige kostnadene med lockdown på grunn av koronaviruset etter at ha nevnte at National Health Service «ble lukket for alt unntatt Covid, legevakt og mødretiltak».

Professor Sikora la til at det vil komme minst 30 000 ekstra kreft-dødsfall på grunn av av den «haltende diagnose-tjenesten».  Sist måned avslørte ONS at forhold som demens og hjertetilfeller har oversteget viruset.

Døde av Covid-19 dag for dag. I rubrikken står det: Fra 12. august revideres dødsårsaken til å omfatte bare pasienter som er døde etter å ha testet positivt de siste 28 dagene. Vi ser av grafen at sykdommen nå er utbrent (red.)

I juli ble det registrert 38 179 dødsfall i England, men koronaviruset kun sto for 2,6 prosent av alle tilfellene. Dette vil si 976 dødsfall. Og data viser at Covid ikke lå på ti på topp-listen av dødsfall i Wales.

ONS slår fast at de viktigste dødsårsakene i juli var demens og Alzheimer. Disse sto for 10,6 prosent av alle dødsfall i England. Og hjertesykdommer sto for 11,7 prosent av alle dødsfall i Wales.

Alzheimers sykdom har vært den viktigste dødsårsaken i England siden 2015.

I juli sto denne sykdommen for 4034 dødsfall i England.

Data fra ONS har også avslørt at dødsfall som ikke hadde noe med Covid-19  å gjøre økte mer enn femåre-gjennomsnittet for tredje uke på rad.

Det kommer etter at statsministeren sa at han hadde innskrenket koronavirus-restriksjonene ned til seks personer.

På en pressekonferanse tidligere denne uken sa han at dette «vil forhindre mer forvirring».

Steve Baker som er konservativ parlamentsmedlem fra Wycombe sa at det var enighet «til en viss grad» om de nye reglene.

I programmet Today sa han: «Forekomsten av koronatiltakene pålagt oss av ONS er nå 1 av 2000. Det er omtrent en firedel av nivået til en epidemi.

Vi har ikke vært på epidemi-nivået siden 10. mai.

Koronavirus-dødsfallene er omtrent 100 i uken i England og Wales, det er ned fra et tusen om dagen».

Han la til at sykehusene «er ganske tomme». Han sa det er rundt 837 pasienter på sykehus nå, ned fra omtrent 20 000.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

PS:

De aller nyeste tallene fra Office for National Statistics (ONS) bekrefter informasjonen i denne artikkelen. I uke 36 ble det oppgitt covid-19 som dødsårsak i 78 tilfeller. Bare 1 % av dødsfallene i England og Wales er oppgitt som koronarelaterte. Epidemien er over, men psykosen holdes i live. Den tjener åpenbart politiske hensikter.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelAksjon på Haramsøya
Neste artikkelOljeselskapet Total er nervøse for sitt gigantprosjekt i Mosambik