Tyrkia sender flere skip til omstridt område og truer Hellas

1
Illustrasjon: Shutterstock

Ifølge det statseide tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency har Tykia sendt flere skip til det det omstridte havområdet nær Kypros der greske og franske marinefartøyer også befinner seg. Det blir nå fire skip som skap drive leting etter olje og gass i et område der også Hellas hevder å ha suverenitet.

Yrkias president Recep Tayyip Erdogan sa at «Tyrkia ikke vil bøye seg for bandittvesen» og han truet Hellas om atderom gresk marine skulle angripe tyrkiskek skip i området, vil ikke Tyrkia nøle med å svar militært.

I Aten regner man med at konflikten med Tyrkia blir langvarig. Hellas har prøvd å gjøre dette til en konflikt mellom EU og Tyrkia, og ikke bare mellom Hellas og Tyrkia. Landet har delvis lykkes med det, i og med at Frankrike har tatt så klar stilling for Hellas og til og med sendt egne marinefartøyer. Hellas har også fått politisk støtte fra et ekstraordinært møte i EUs sikkerhetsråd.

USA har også, om enn i mindre grad, tatt parti for Hellas. USAs ambassadør til Aten, Geoffrey Pyatt, møtte Hellas’ forsvarsminister Nikos Panagiotopoulos og sa at USA ser på Hellas som en pillar for fred og sikkerhet i det østlige Middelhavet.

Den 13. august kollidert den greske fregatten Limnos med den tyrkiske fregatten TCG Kemalreis. Dette skriver den greske militære nettsida armyvoice.gr.

Det er neppe noen overdrivelse å si at NATO-alliansen knaker i sammenføyninga for tida.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for tjatta tjatta says:

    Rest-NATO vil bli EU hæren. USA og Tyrkia er ut. Men USA vil fortsatt være den viktigste allierte for begge. De slipper bare å betale for det. Og kan lettere drive en splitt og hersk politikk. EU hæren vil også kunne fungere bedre som leiehær for USA så de slipper de politiske belastningene det er feks å støtte Saudi Arabia og div kriger i MØ og Afrika. De har nok erkjent at EU er en motvillig alliert når det kommer til Russland, Iran og Kina

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere