Berlin forbyr demonstrasjon mot koronatiltakene

0
Fra demonstrasjonen mot koronatiltakene i Berlin 1. august 2020. Foto: Shutterstock

Innenriksministeren i Berlin, Andreas Geisel, har nedlagt forbud mot den varslede demonstrasjonen mot koronatiltakene i byen. Det var en stor demonstrasjon i Berlin 1. august 2020. Det er stor uenighet om hvor mange som deltok. CNN mener det var 17.000 demonstranter, arrangørene mente at det var svært mange flere. Her er en video fra demonstrasjonen:

YouTube player

Det er tillyst en ny demonstrasjon 29. august, og hovedgrunnlaget for demonstrasjonen er kravet om at unntakstilstanden knyttet til koronakrisa må oppheves: „Berlin invites Europe – Fest für Freiheit und Frieden.“

Men byregjeringa i Berlin har altså nedlagt forbud mot den. Geisel kaller demonstrantene for «koronafornektere og høyreekstremister». Han sier også at demonstrantene kommer til å bryte koronareglene om sosial distansering og maskebruk, men organisasjonen Querdenken 711 som støtter demonstrasjonene har gått til søksmål mot byen på grunnlag av grunnlovens bestemmelser om demokratiske rettigheter.

I ei pressemelding skriver de at det er ironisk at tyske myndigheter vil forby demonstrasjoner i Tyskland mens utenriksminister Heiko Maass gir entusiastisk støtte til massedemonstrasjoner i Hviterussland. Når det gjelder Hviterussland understreker Maass den demokratiske retten til å holde massedemonstrasjoner. Men den samme retten er tydeligvis ikke så viktig i Tyskland.


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelTango med Tangen
Neste artikkelOm å bli kalt rasist