NRKs konspirasjonsteorier

0

20. august ble det lansert to nye konspirasjonsteorier på NRKs Dagsnytt Atten og begge var knyttet til at den russisk opposisjonelle Aleksej Navalnyj havnet på sykehus i Omsk i Sibir, Russland. Hans kone med flere hevder at han ble forgiftet og Sigrid Sollund, «ankeret» i Dagsnytt 18, insinuerte at leger og annet personell på sykehuset ville la Navalnyj dø snarere enn å redde livet hans. Teorien ble riktignok avvist av Julie Wilhelmsen som imidlertid kom med den andre konspirasjonsteorien som gikk ut på at Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov forgiftet Navalnyj som en «gave» til Putin. Det finnes kort sagt ingen grenser for hva man kan si om land som Russland i NATO-tro norske medier. Sollunds konspirasjonsteori kan i alle fall legges død, da Navalny etter et par dager ble ble overført til et sykehus i Tyskland og fortsatt er i live.

Lars Birkelund

Forrige artikkelOm godtroenhet, masker og propaganda
Neste artikkelFarlig utvikling i Hviterussland