NRKs konspirasjonsteorier

0

20. august ble det lansert to nye konspirasjonsteorier på NRKs Dagsnytt Atten og begge var knyttet til at den russisk opposisjonelle Aleksej Navalnyj havnet på sykehus i Omsk i Sibir, Russland. Hans kone med flere hevder at han ble forgiftet og Sigrid Sollund, «ankeret» i Dagsnytt 18, insinuerte at leger og annet personell på sykehuset ville la Navalnyj dø snarere enn å redde livet hans. Teorien ble riktignok avvist av Julie Wilhelmsen som imidlertid kom med den andre konspirasjonsteorien som gikk ut på at Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov forgiftet Navalnyj som en «gave» til Putin. Det finnes kort sagt ingen grenser for hva man kan si om land som Russland i NATO-tro norske medier. Sollunds konspirasjonsteori kan i alle fall legges død, da Navalny etter et par dager ble ble overført til et sykehus i Tyskland og fortsatt er i live.

Lars Birkelund

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.