USA har angrepet syriske styrker i Nordøst-Syria

0

17. august 2020 slo et angrepshelikopter fra USA (angivelig AH-64 Apache) til mot posisjonene til den syriske hæren ved Tal al-Dhahab, sørøst for byen Qamishli i provinsen al-Hasakah. Dette skriver Southfront. De skriver videre:

Ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA ble en soldat drept og to andre ble såret. Pro-regjeringskilder hevder at angrepet var et resultat av spenninger mellom syriske styrker og det amerikanske militæret i området. Den syriske hæren og de lokale myndighetene blokkerte angivelig en amerikanske militærkonvoi ved en militær kontrollpost og den USA-ledede koalisjonen svarte med et luftangrep.

Hvis denne versjonen blir bekreftet, vil det kunne skape en farlig presedens. I løpet av de siste månedene har både det russiske militærpolitiet og det amerikanske militæret gjentatte ganger blokkert hverandres konvoier. Også kontrollpostene til den syriske hæren blir ofte utsatt for hindringer av amerikanske styrker. Avgjørelsen om å bruke militær styrke i slike ‘spill’ fra den USA-ledede koalisjonens side kan markere starten på en ny runde med spenninger i det nordøstlige Syria. Denne gangen vil imidlertid disse spenningene ikke involvere den syriske hæren og Tyrkia, men den syriske hæren og USA.

Samtidig styrker den kurdiskdominerte SDF-styrken sine forbindelser med USA og deres kommandant Mazloum Abdi besøkte nylig USAs Al-Omar base og hadde møte med USAs stedlige ledere der.

Forrige artikkelKrigsspillet som USA taper hver gang Pentagon spiller det
Neste artikkelNRK, identitetspolitikk og Kamala Harris