Møteplass Oslo 2020 – spindoktorene tar full kontroll

0
Innfelt bilde av ungjenta Nayira som la fram et falsk vitnemål skrevet og tilrettelagt av Hill + Knowlton.

Det ble ingen Arendalsuke 2020. Det årlige mediatreffet i sørlandsbyen ble erstattet med noe som kalles Møteplass Oslo 2020 i Litteraturhuset. Dette arrangementet er fullstendig og 100 prosent under kontroll av verdens største mediemanipulatorer og spindoktorer Hill + Knowlton Strategies.

La oss kort minne om hvem Hill + Knowlton er:

Det er ingen overdrivelse å si at Hill + Knowlton og deres løgner har bidratt til tap av hundretusener av menneskers liv og vesentlig dårligere livsvilkår for millioner av andre. I tillegg kommer enorme miljømessige ødeleggelser.

Full kontroll over Møteplass Oslo 2020

Hvis man går inn på nettsidene til det som kalles Møteplass Oslo 2020 – Arendal i Oslo ser man at arrangementet er fullstendig under kontroll av Hill + Knowlton. De har leid hele Litteraturhuset og står for gjennomføringa av samtlige arrangementer. Med seg på laget har de blant annet AmCham Norway, U.S. Embassy Oslo og Microsoft. AmCham Norway er Det amerikanske handelskammeret i Norge og medlemslista deres viser at det er en tett allianse mellom internasjonal monopolkapital og store PR-byråer.

12. august deltok professor Sarah Kreps fra Cornell University, Bret Schafer fra The German Marshall Fund of the United States, og redaktør Kristoffer Egeberg fra Faktisk på et seminar med tittelen: Big Little Lies – How Disinformation Affects Us. Vertskap for dette seminaret var USAs ambassade i Oslo og Hill + Knowlton.

Sara Kreps er veteran fra United States Air Force og forsker ved West Point‘s Modern War Institute. Det er USAs militærakademi. Alle ledere av alle USAs angrepskriger et utdannet der. Hun er livsvarig medlem av Council on Foreign Relations, som vi har kalt det virkelige partiet til herskerklassen i USA. Kreps har også jobbet som konsulent for forsvarsdepartementet i Storbritannia og for NATO. Her er det imperialismens utsendte som skal snakke om desinformasjon.

Bret Schafer er forsker ved noe som kalles Alliance for Securing Democracy ASD, og han jobber mye med å påvirke nyhetsmedier og filmindustrien. ASD ledes av tidligere etterretningssjefer og topper i USAs UD. Det er etablert innen German Marshall Fund of the United States (GMF) som igjen jobber tett med CIA og US State Department. Den tidligere redaktøren av Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Udo Ulfkotte, som innrømte at han var betalt av CIA, skrev at GMF er fullstendig integrert i CIA.

Det er jo i dette selskapet Kristoffer Egeberg og Faktisk tydeligvis hører hjemme. Og det er ironisk at de snakket om små løgner på et seminar som ble arrangert av en av de største løgnerne i moderne medieindustri.

Et av de temaene som ble drøftet på Møteplass Oslo 2020 var Hvordan bruke krisen til å fremme bærekraftig omstilling? Paneldeltakere var Sveinung Rotevatn (V), klima- og miljøminister, Lars Haltbrekken (SV), medlem i Energi- og miljøkomiteen, Stein Lier-Hansen, adm. direktør Norsk Industri, Marianne B. Røren, adm. direktør Mesta, Eli Grimsby, adm. direktør Oslobygg KF, Grete Aspelund, adm. direktør Sweco. Med andre ord: systemlojale politikere og storkapital. Man har ikke en gang giddet å invitere fagbevegelsen. Det er storkapitalen som legger opp til hvordan de skal bruke krisa til å forme Norge enda mer i sitt bilde.

Man kan vel spørre seg hvor de er hen, politikere som lar seg bruke som tamme kaniner i et sirkus arrangert av krefter som dette, men de er vel allerde så integrert i systemet at de ikke lenger stiller seg denne typen spørsmål. At dette gjelder Rotevatn er jo ingen hemmelighet. Men man kunne kanskje ha ventet en større bevissthet fra Lars Haltbrekken? Eller er det en illusjon?


Klikk på bildet og bli med du også.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel«Viktig melding, lytt til radio» – myter om medier og myndigheter.
Neste artikkelOm energipolitiske «fakta» og pølsevev
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).