FBI-advokat med ansvar for Trump-overvåking er siktet for dokumentfalsk

0

Ifølge The New York Times vil den tidligere FBI-advokaten Kevin Clinesmith si seg skyldig i å ha forfalsket dokumenter for å innhente tillatelse til å overvåke Carter Page, en rådgiver for Trump-kampanjen.

Det er spesialetterforskeren John Durham som har tatt ut siktelse mot Clinesmith. Saken mot Clinesmith er en del av en større etterforskning av omstendighetene rundt overvåkingen som ble iverksatt mot Trumps kampanjestab.

I eposten siktelsen dreier seg om sto det at Carter Page hadde hjulpet CIA i forbindelse med byråets etterforskning. Dette endret Clinesmith slik det så ut som om Page ikke var en kilde for CIA. Dokumentet var en del av materialet FBI brukte i 2017 for å få en FISA-kjennelse til å overvåke Page.

Clinesmiths dokumentfusk var et av de mer alvorlige funnene da justisdepartementets sjefsinspektør Michael Horowitz gikk gjennom FBIs håndtering av Trumpetterforskningen. Steigan.no omtalte Horowitz’ rapport da denne kom i desember 2019.

I en NTB-omtale av siktelsen står det følgende:

«Saken mot Clinesmith har sin bakgrunn i justisdepartementets generalinspektørs egen undersøkelse av Russlands-granskingen.

Hans undersøkelse konkluderte med at det var legitimt å starte granskingen av forbindelsene mellom Russland og Trumps valgkamp, og at det ikke var tegn til at den var politisk motivert.»

Her er sitater fra Horowitz selv:

    “It’s unclear what the motivations [of the FBI] were. On the one hand, gross incompetence, negligence? On the other hand, intentionality, and where in between? We weren’t in a position—with the evidence we had—to make that conclusion. But I’m not ruling it out.”

    “There is such a range of conduct here that is inexplicable,” he said, “and the answers we got were not satisfactory, that we’re left trying to understand how could all these errors have occurred over a nine month period or so, among three teams—hand-picked—the highest profile case in the FBI, going to the very top of the organization, involving a presidential campaign.”

Vi overlater til våre lesere å selv reflektere over hvilket inntrykk NTBs beskrivelse av sakens forhold etterlater sammenliknet med Horowitz’ egne uttalelser slik de falt.

Dette er den første siktelsen som er tatt ut siden Durham startet sine undersøkelser av etterforskningen og overvåkingen av Trumps kampanje.

Steigan.no har ikke noe grunnlag for å spekulere konkret om det vil komme nye siktelser fra Durham, men da justisminister Barr nylig ble intervjuet ga han ikke inntrykk av at Durham var i ferd med å avslutte sitt oppdrag med det aller, aller første.  

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHva med en «moralpille» for å bli mer villig til å godta «reglene»?
Neste artikkel«Moralpilla» er ingen spøk – dessverre