Trump lar Barr offentliggjøre informasjon om valgkampetterforskning

1

Den amerikanske presidenten Donald Trump har gitt justisminister William Barr fullmakt til å offentliggjøre all informasjon knyttet til etterforskningen av presidentvalget i 2016. Dette skriver Bloomberg.

Presidenten beordret også de amerikanske etterretningstjenester om å samarbeide med Barrs gjennomgang av omstendighetene rundt etterforskningen av Trumps presidentkampanje.

Samtidig, skriver Bloomberg, så får presidenten kritikk fra demokratene fordi de ikke får tilgang på den fullstendige versjonen av spesialetterforsker Robert Muellers rapport om den påståtte sammensvergelsen mellom Trump-kampanjen og aktører knyttet til Russlands regjering.

Han får også kritikk for å ikke la sin tidligere advokat Don McGahn vitne for kongressen, og dette har ikke akkurat hjulpet til å roe ned demokratene i spørsmålet om det skal reises riksrettssak mot Trump.

Kamp om fortellinger og makt

Det er to forskjellige og svært viktige prosesser som nå foregår i kampen mellom Trump og hans motstandere.

På den ene siden er det altså demokratene som ikke vil gi slipp på Russiagate-konspirasjonsteorien, og kjører tungt på at Trump har hindret etterforskningen av denne saken. Dette siste spørsmålet ble overlatt av Mueller til andre å svare på, mens han i spørsmålet om sammensvergelse konkluderte at noe slikt ikke tilstrekkelig kunne bevises.

Barr og visejustisminister Rod Rosenstein avgjorde så at Mueller-rapporten ikke ga nok støtte til påstander om at Trump hindret etterforskningen. Denne konklusjonen var demokratene lite fornøyde med, og Trumps avvisning av deres videre undersøkelser aktualiserer riksrettsspørsmålet hos opposisjonen.

Den andre prosessen er Justisminister Barrs gjennomgang av hvordan etterforskningen av Trump startet, hva som var grunnlaget for overvåkning av Trump-kampanjen og hvilken rolle forskjellige aktører innenfor FBI, CIA og justisdepartementet hadde i begivenhetene.

I et intervju med Bill Hemmer på Fox News sa han at svarene han fikk om da han kom inn som justisminister og begynte å rote rundt i hva som skjedde, var utilstrekkelige og hang ikke på greip.

«Hvis vi uroer oss for utenlandsk påvirkning, så må vi også uroe oss for om offentlige tjenestemenn har misbrukt makten sin og lagt fingeren på vektskålen», sa Barr.

Det er John Durham, en føderal aktor med rykte for å være grundig og apolitisk, som skal gjennomgå Russland-etterforskningen på vegne av Barr.

Uansett hva utfallet blir, om det tas ut riksrettssak mot Trump eller det avdekkes at det foregikk alvorlig, kriminell manipulasjon i forbindelse med etterforskningen av Trump, så blir det neppe et veldig forsonlig klima i Washington framover.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Å holde demokratene fokusert på dette tøvet, vil sikre Trump gjenvalg.
    I mellomtiden er dette virkeligheten:


    Været hjelper ikke. Våronna er mange måneder forsinket.
    Bare en brøkdel av maisen er i jorda, og for mange er det for seint. Problemet er at de ikke har mulighet til å skifte produskjon, siden de er på konkursens rand allerede. Så mye jord vil nok bli liggede brakk eller vil aldri bli høstet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere