USA skyver konflikten med Kina enda et hakk nærmere avgrunnen

24
Skjermdump fra video av Mike Pompeos tale.

USA har stengt Kinas konsulat i Houston, Texas. Dette er et ganske uhørt trekk i internasjonalt diplomati, og ikke uventet svarte Kina med å stenge et av USAs konsulater i Kina, nemlig det i Chengdu.

Den offisielle kinesiske avisa Global Times sier at USAs regjering nå ødelegger USA-Kina forbindelsene «nærmest med en bulldoser». Myndighetene i USA har nå startet klappjakt på det de regner som spioner for Kina rundt omkring i USA, blant annet forskere og studenter.

Kina-hatet fikk et nytt nivå da utenriksminister Mike Pompeo holdt en tale på Nixon Presidential Library i California. Den liknet mest en messiansk tirade, som enkelte observatører sa. Pompeo oppfordret USAs allierte over hele verden til å sørge for å «endre Kinas oppførsel».

Og nå heter det igjen “Communist China and the Free World’s Future,” som også var tittelen på Pompeos tale.

«Alle nasjoner må finne ut hvordan de skal beskytte sin nasjonale sikkerhet, sin økonomiske velferd og sine idealer fra tentaklene til Kinas Kommunistiske Parti»

Dette er korstogstale, det er nesten som man forestiller seg pave Urban 2 under konsilet i Clermont i 1095 da han kalte til korstog mot den muslimske fare.

Det var republikaneren Richard Nixon som etablerte det diplomatiske forholdet mellom USA og Kina da han møtte Mao Zedong i Beijing i 1972.

Nå slår Pompeo an toner som peker i retning av å rigge ned hele dette diplomatiske byggverket. Han sa:

«President Nixon sa en gang at han fryktet at han hadde skapt en «Frankenstein» gjennom å åpne verden for Kinas Kommunistiske Parti … og her er vi.»

(Som de fleste refererer Pompeo feil til Mary Shelleys berømte roman. Som de fleste vil vite var det studenten Victor Frankenstein som i sitt overmot skapte monsteret. Men vi får la det ligge.)

Dette er farlig, skremmende, og det er ikke uventet. Kina er i ferd med å gå forbi USA på alle områder, og parkere USA som en forhenværende hegemon. Dette kan skje i løpet av det tiåret vi er inne i. Sjølsagt vil ikke USA la dette skje uten sverdslag.

Det absurde er jo at USA og Kina har vært en slags økonomiske siamesiske tvillinger de siste tp tiårene. Det er billig arbeidskraft og høy effektivitet i Kina som har skapt milliardformuer ikke minst for USAs teknogiganter. Men med Huawei i spiss er Kina i ferd med å skape sine egne verdensledere, og USA frykter konsekvensene.

Det er lett å se dette Kina-hatet som en del av USAs valgkamp, for i mangel av resultater hjemme, er det lett for Donald Trump å forfalle til China-bashing for å vinne stemmer.

Men dessverre er det nok langt alvorligere enn som så. USA og Kina er midt inne i en kamp om hegemoniet i verden, og USAs ledelse har innsett at det eneste kortet de har igjen for å hindre dette er krig.

RAND Corporation som ble ble grunnlagt av Douglas Aircraft Company for å gi råd til USAs militære styrker, publiserte i 2016 en rapport som har tittelen War with China – Thinking Through the Unthinkable.

Rapporten går ikke så langt som til å anbefale krig, men den sier at USA har et tidsvindu åpent fram til 2025. Etter den tid vil USAs eventuelle tap øke og Kinas minske.

I juni 2017 publiserte Pentagon en rapport med tittelen At Our Own Peril: DoD Risk Assessment in a Post-Primacy World. Rapporten beskriver hvordan USAs makt forvitrer og svekkes, slik at landet «ikke lenger kan stole på å ha en uangripelig posisjon som er dominerende, overlegen og gir det overtaket det nøt godt av de første 20 årene etter Sovjetunionens fall.» I de innerste sirklene i maktapparatet i USA vet man at imperiet står for fall. Det er harde økonomiske og strategiske årsaker til dette, slik vi har pekt på i de to foregående artiklene. Del 1 her og del 2 her.

Hvis vi ser bort fra åpen krig et øyeblikk, så er det nærliggende å se for seg at denne korstogspolitikken kan føre til en økonomisk todeling eller segmentering av verden, altså globalismens endelige nederlag.

Men den militære trusselen må ikke undervurderes. USA har nå to hangarskipsgrupper i Sørkinahavet. Det betyr ikke at det vil bli noen trefninger, men det betyr at spenningsnivået er økt til et nivå som burde bekymre fredselskende mennesker over hele verden. Stenging av konsulater og ikke minst Mike Pompeos korsfarertale lover ikke godt.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. USA er allerede i knestående. Med dagens og “gårsdagens Washington besittere” kan hva som helst skje - situasjonen er farlig.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Enig. Med mer innenrikskaos er ikke et militærkupp usannsynlig. Dette vil nok da forsøkes legimitert gjennom krig.

 3. Et lite innlegg om en plante.

  “Neste år blir det tobakk. Frøene er ankommet. Så det blir Tiedemans gul nr3 halv pris neste år”
  Beklagligvis er jo tråden nå stengt, så dette blir O.T. men jeg har en kommentar om en plante som kunne vært nyttig og dyrkes for salg :

  Til dyrking og salg til den norske befolkningen : Bukketorn : Øker testosteronet.

  De bærene jeg nå har spist alt for mange av i dag, ville bare smake på dem, og visste ingenting om dem.
  ( 15 g er anbefalt, og jeg spiste mye mer enn det, og håper det går bra )
  Dyrkes i Kina, men dersom de dyrkes mer naturlig uten giftige sprøytemidler i Norge, kan det kanskje gi et konkurransefortrinn.

  I tradisjonell kinesisk medisin har gojibær blitt brukt for å behandle impotens og sexlyst hos menn, fordi det kan gi en økning av hormonet testosteron.
  https://frisky.no/gojibaer/#tab-con-3

  Denne nettsiden påstår :
  Hormonnivåer hos menn er imidlertid lavere enn noen gang, delvis forårsaket av dårlig livsstil.
  https://frisky.no/naturlig-testosteron-tilskudd/
  Bedre det norske immunforsvaret , og få opp testosteronet i befolkningen med disse bærene.

  Utdrag om bæret, fra en nettside :
  Gojibær er virkelig i vinden om dagen, og det er mye snakk om både de negative og positive aspektene ved bæret. Men man kommer ikke utenom at bæret er et av de mest næringsrike matvarene på markedet i dag. Gojibær er uten tvil et fantastisk lite bær med mengder av godsaker for både kropp og sinn! Et bær som forskning viser kan hjelpe deg med å holde på vekta, beskytte huden og forhindre tidlig aldring, gi deg mer energi og bedre søvn, og forbedre immunforsvaret, synet og sexlivet ditt.
  Det er ikke rart at det går under kategorien supermat! Ikke bare er bæret proppfullt av vitaminer og mineraler, men det er også supergodt som en snack mellom måltidene, til frokost, middag og dessert. Så lenge man gjør litt forundersøkelser og kjøper bær som er dyrket under trygge forhold (helst økologiske), og spiser de med måte, så er det virkelig et superbær som både ditt indre og ytre kommer til å elske!

 4. Her selger de det : Bukketorn / gojibær dyrking i Norge


  Bærene selges i tørket tilstand i dagligvareforretningene for tiden, i nærheten av frukt og grønnsaker.
 5. Korsfarerne var idioter. De nektet alle å bli med første pga Guds viktigste bud: Du skal ikke drepe.
  Da tok like godt Pave Urban som var Guds stedfortreder på jord og opphevet det første budet samt at han lovet alle som drepte en jøde en billett til himmel, drepte du nok jøder så fikk du kanskje en tur retur av Pave Urban.

  Tullingene som trodde Pave Urban kunne oppheve Guds viktigste bud brenner nå i eget fett til evig tid.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Kom over denne artige vidoen. Jeg har alltid syntes det har vært påfaalende med likheten mellom Horus myten og kristendommen. Ank= korset, Det tredelte tempelet, jomfrufødselen etc. Men att det finnes 180 likhetstrekk var nytt for meg

  https://www.youtube.com/watch?v=IMado9ukLt0
  Ikke rart at jødene ønsketå fjerne denne historien
 7. Jeg har et lite bidrag. For å få et bedre bilde av det, måtte jeg til den russiske krøniken, og jeg måtte lese om vikingene som gikk under ulike forskjellig navn.Grekerne kalte dem Varangians, og de het Rus i den russiske Nestorkrøniken.

  Jeg vet at det startet gjennom handel med Miklagard.
  Vikingene angrep Konstantinopel for derretter å sikre seg gunstige handelsavtaler. Den russiske krøniken inneholder disse handelsavtalene.

  Søk :
  Rus–Byzantine Treaties

  Årene 907 911 945

  Konstantinopel svarte på angrepene med å sende misjonærer inn blandt dem.
  Kievian Rus- riket, Opprinnelse Rurik dynastiet. Betalingsmiddelet :

  The history of the Ukrainian hryvnia refers to more than 1200 years since the Kyiv princes established the silver ignots called hryvnias as a mean of money and a measure of weight during early Kyiv Rus’. The hryvnia has been the national currency of Ukraine since 1996.

  Vi har faktisk en hel tale bevart fra den første tiden :
  Tale til vikingene ( Kievian Rus ) på 1000 tallet : ( 1055 )

  “No longer do we slay one another as offering for demons”

  Sermon on Law and Grace by St. Hilarion, Metropolitan of Kiev
  https://nftu.net/sermon-on-law-and-grace-by-st-hilarion-metropolitan-of-kiev-1055ad/

 8. Gutesagaen forteller også at det var via handel med kristne land at vikingene kom i kontakt med kristendommen , og i Ukraina ble den offisiell gjennom at den hedenske vikingkongen døpte seg, og gjennom massedåp . Dette er kjent russisk historie, men ikke så kjent hos oss.

  Kievan Grand Prince Vladimir declared Christianity official
  Excerpts from “Tales of Times Gone By”
  The Russian Primary Chronicles

  https://pages.uoregon.edu/kimball/chronicle.htm

  Ukraina, Kievian Rus :
  988 – Vladimir was baptized into Orthodoxy, which later became referred to as the baptism of Rus because it was followed by a widespread Christianization of the Rus’ people

  During the first decade of Vladimir’s reign, pagan reaction set in. Perun was chosen as the supreme deity of the Slavic pantheon and his idol was placed on the hill by the royal palace. This revival of paganism was contemporaneous with similar attempts undertaken by Jarl Haakon in Norway and (possibly) Svein Forkbeard in Denmark. His religious reform failed. By the late 980s he had found it necessary to adopt monotheism from abroad.

  Han vurderte de ulike religionene, og kom fram til hvem han syns var best :

  The Primary Chronicle reports that, in the year 986, Vladimir met with representatives from several religions. The result is amusingly described in the following apocryphal anecdote. Upon the meeting with Muslim Bulgarians of the Volga, Vladimir found their religion unsuitable due to its requirement to circumcise and taboos against alcoholic beverages and pork; supposedly, Vladimir said on that occasion: “Drinking is the joy of the Rus.”

  He also consulted with Jewish envoys (who may or may not have been Khazars), questioned them about Judaism but ultimately rejected it, saying that their loss of Jerusalem was evidence of their having been abandoned by God.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

16 flere kommentarer

Deltakere