Trump sender føderale styrker til enda flere byer i USA

15
Illustrasjon: Shutterstock

President Donald Trump har utkommandert styrker fra U.S. Customs and Border Protection for å slå ned opptøyer i Portland i Oregon. Department of Homeland Security bekrefter at det er tre spesialenheter fra grensestyrkene som er sendt til Portland. De har rykket inn i byen som om de var en fremmed okkupasjonsstyrke og lokale politikere har protestert kraftig mot aksjonen. Demokratenes senator Ron Wyden fra Oregon sier «Donald Trump har ingen rett til å utkommandere paramilitære styrker til gatene i Portland eller noen annen by i USA.»

Men denne kritikken har ikke bremset presidentens utkommandering av føderale styrker verken til Portland eller til andre byer. Spesialstyrkene er nå også sendt til Detroit, Cleveland og Milwaukee i tillegg til Chicago og Albuquerque i New Mexico. Lokale rapporter sier at styrkene kommer uten merker på uniformene og med kjøretøyer som heller ikke bærer noen marker eller symboler som tegn på hvor de kommer fra.

Department of Homeland Security (DHS) ble opprettet etter 11. september 2001 for angivelig å beskytte landet mot terrorisme. Det er noe helt nytt at de settes inn mot lokale opptøyer slik som nå. Tidligere ledere av DHS har kritisert at styrkene brukes på denne måten. Forsvarsminister Mark Esper var imot å sende de føderale styrkene slik Trump har gjort.

Situasjonen i en del amerikanske byer begynner å likne borgerkrigsaktige tilstander. En slik situasjon ble faktisk forutsett i en studie fra US Army War College i 2008. Rapporten hadde tittelen Known Unknowns: Unconventional “Strategic Shocks” in Defense Strategy Development og kan lastes ned her (pdf). Den sa at en serie med hjemlige kriser kunne utløse sivil uro i stor skala.

Man så for seg at dette kunne bli utløst av økologiske katastrofer, økonomisk sammenbrudd, alvorlige helseproblemer (epidemier?) og at dette igjen ville føre til sammenbrudd i lov og orden og hjemlig opprør eller forsøk på revolusjon («purposeful domestic resistance or insurgency”).

Ut fra slike vurderinger sørget forsvarsdepartementet for å sikre seg retten og muligheten til å sette inn militære styrker mot egne landsmenn i USA. Pentagon begynte så å bygge opp en styrke på 20.000 menn og kvinner som skal ha i oppgave å slå til mot slik sivil uro. I 2009 finansierte US Army en studie fra RAND Corp som nettopp skulle trekke opp linjene for en slik militær styrke for å slå ned hjemlige opprør.

I Defense Authorization Act fra 2011, altså under Barack Obama, får det militære rett til å arrestere og fengsle folk, inklusive amerikanske innbyggere, uten å utforme en anklage eller stille dem for retten.

Pentagon har også utviklet nye operasjonsregler som baner vei for å bruke militære styrker innenriks.

Den nye regelen sier:

”Føderale militære kommandanter har autoritet til i ekstraordinære omstendigheter, når det ikke er mulig å sikre seg forhåndsgodkjenning fra presidenten og når rette lokale myndighet ikke er i stand til å kontrollere situasjonen, å sette inn styrker i aktiviteter som er nødvendige for å slå ned omfattende, uventet sivil uro.”

Militariseringa av samfunnet i USA startet ikke sommeren 2020. Den har pågått lenge, og særlig i og med Patriot Act og den såkalte krigen mot terror. Den loven banet veien for den raseringa av de grunnlovsfestede rettighetene som vi har sett siden. Det Donald Trump gjør er at han setter ut i livet de fullmaktene forgjengerne har forberedt.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Jeg flirer godt av at mine anti-føderale venner nå roper på sentrale myndigheter, mens de pro-føderale gjør opprør. Det er fasinerende å bivåne.
  Det skal bli spennede å se hvilken siden som drar fram giljotinene.

 2. I boka Extreme Predjudice av CIA varsleren Susan Lindauer, forteller hun hvordan The Patriot act fungerte på å prøve å stoppe munnen hennes , fra å fortelle sannheten om Iraks forhold før Irak krigen.
  Boka forteller om en ukjent virkelighet der hun ble stemplet som "uegnet for retten etter 911 fengslet i et år, og holdt nede i årevis.
  Her kommer stemmen hennes til orde på et arabisk/muslimsk/amerikansk TV show.

  https://www.youtube.com/watch?v=S7KixgA5YPc

  Extreme Prejudice: The Terrifying Story of the Patriot Act and the Cover Ups of 9/11 and Iraq
  https://www.amazon.com/Extreme-Prejudice-Terrifying-Story-Patriot/dp/1453642757/ref=sr_1_1?crid=SI1FVTBOYIGX&dchild=1&keywords=extreme+prejudice+book&qid=1595667824&sprefix=extreme+predjudice%2Caps%2C241&sr=8-1

  I videoen her kommer det fram hvem som stod bak 911. Må sees !

 3. De fleste politikerne i kongressen representerer ikke det amerikanske folkets ve og vel, de representerer den globale storkapitalen som har hovedsete i Wall Street/Washington DC. Hadde de representert folket hadde de feks aldri tillatt utflaggingen av titusener av selskaper til Kina, som har gjort at USA i ferd med gå fra et land i den første verden til et tredje verden land med atomvåpen.

  Utflagging av selskaper er en av de beste eksemplene på globalisme hvor kapitalen styrer, for kapitalen har ikke lokalt, regionalt eller nasjonalt samfunnsansvar, kapitalen skal ha fri flyt til der den gir mest avkastning. Hva USA har tapt, har Kina vunnet, for fra en globalists ståsted spiller det ingen rolle hvor det er vekst og hvor det er tilbakegang i verden.

  Globalister har ingen problemer med at deres regjering(er) sender militære tropper mot folket de plyndrer, for globalisters del som ikke har lojalitet mot noe folk eller land, statsløse som dette finansfolket er, er det bare et opprør et sted i (deres) verden som må slås ned.

  Når deres New World Order er implementert, er disse militærstyrkene et regionalt militærpoliti i en verden uten landegrenser som har blitt ett marked, med en valuta, en militærpolitistyrke, ett MSM uten opposisjon og med en leder for en herskerklasse, styringsklasse, og med en stor frittgående chippet slaveklasse.

  Når alle er chippet vil et opprør ikke komme lenger enn tanken på et, for AI vil registrere at tre personer som ikke er i familie møtes og overvåke det. Det er nå før alle får en chip at opprør er mulig. Ender ikke det begynnende opprøret i USA med borgerkrig, eller rettere sagt folket mot den globale storkapitalens militærstyrker, kan dette være en av de siste opprør vi får se?

 4. USA er i krig mod egen befolkning . guvernøren og borgmestren og langt den største del af befolkningen i Portland vil ikke have føderale styrker der som æker konflikten… Det er et magtovergreb fra det sentrale styre i Washington.

 5. Avatar for pcwh pcwh says:

  Dette stemmer ikke, og det vet dere godt. Den føderale regjeringen sender føderalt politi for å forsvare føderale bygninger. Noen yrkeskriminelle gjør det de kan for å brenne disse bygningene og blir møtt med makt.
  Når det er sagt er føderasjoner en uting, og Trump burde la disse bygningene brenne til grunnen så de lokale ser hvor fredfulle disse opprørerne er. Evt kan de bryte ut av føderasjonen hvis de heller vil ha vold og drap, som innbyggerne av Chicago tydeligvis vil.

 6. Avatar for pcwh pcwh says:

  Skal ikke være twitter-venstre og be om «kilder», men det høres plausibelt ut selv om jeg etter litt leting ikke klarer å finne ut av det du sier. Jeg har som tidligere sagt tilbrakt mye tid forskjellige steder i USA og ser utenfra ingen grunn til at de skal holde sammen, det er 50 veldig forskjellige land. Tror de ville fått det bedre med seg selv ved å bryte opp og heller bare handle og reise på tvers. Svært lite samhold egentlig, og den sentrale regjeringen skaper mer irritasjon og uro enn nytte.

 7. Avatar for pcwh pcwh says:

  Vi trenger ikke gnage på det, for den presidenten de har nå virker egentlig ikke så interessert i totalitær makt. Han trekker jo ut styrkene og overlater til delstaten å beskytte føderal eiendom, så vi får se hvordan det går. Uansett, heier på oppløsning så snart som mulig. Også av EU forøvrig.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere