MOTVIND Norge i sterk medvind

5
Illustrasjon: Motvind Norge

Folkeaksjonen MOTVIND Norge er i kraftig medvind, en vind som nærmer seg kulings styrke. Styreleder Eivind Salen oppsummerer stillinga og oppfordrer til å forsterke kampen framover.

Av Eivind Salen, styreleder MOTVIND Norge.

Vi er over hele landet nå. Det syder og koker overalt. Lokalpolitikere allierer seg med vanlige folk og interesseorganisasjoner, det er en kraft vi sjelden før har sett, og det kommer av at vi rett og slett vil fotografere landet vårt.

Denne uken har jeg reist litt rundt i vindkraftanlegg i Rogaland, for å være med Per Inge Østmoen å fotografere. Det vi ser er skjæringer og kutt gjennom landskapet, som føles som det er skjæringer og kutt gjennom vår egen kropp. Det gjør vondt. Og det må stoppes.

Naturfilmkanalen kom betimelig med en ny film i serien Møller og Avmakt. Den heter: Naturranet.

Sånn er det. Det eneste er at det er ikke Avmakt lenger, det er Motstand.

På filmen – som er helt fersk – sier de at 40 ordførere har underskrevet ordføreroppropet. Det riktige svaret nå er 77 eller 78.

Det har vært så mange markeringer og aksjoner at det ville vært en egen, lang post, bare å ramse dem opp. Hvert sted samles folk som har sett og hørt ting, innsidehistoriene, de som gjennom Motvinden har fått en kanal til å spres utover hele landet. Ingen vindkraft eller annen kan stå i mot dette. Styrken i Folket. Styrken i Sannheten.

Det har åpnet seg et politisk vindu med representantforslaget til SV, der et enstemmig Storting vedtok at alle vindkraftkonsesjoner skulle gjennomgås på nytt. Nå har vi hele sommeren til å forberede Stortinget og de som skal gjennomgå, hva de skal lete etter, og hva de skal finne. Der setter vi inn våre tyngste kanoner. De er i gang.

Vi samlet inn over 500 000 kr i en spleis til reinbeitedistriktet Jillen-Njaarke på Øyfjellet. Jeg vil si det er historisk. Det er det norske folk fra sør til nord som stiller seg ved siden av den sørsamiske reindrifta i solidaritet, deres sak er vår sak, vi er her, og vi hjelper. Det skulle vi ønske vi kunne si om vår egen sentralmakt også. Hva Regjeringen her gjør for å støtte reindrifta står til stryk. De tar fra Jillen-Njaarke flytteleia ved å sette landets største vindkraftanlegg oppå den, og de tror det skal la seg løse med «avbøtende tiltak».

Sånn løses bare med Motvind.

Vi er i gang. Vi er en folkebevegelse i målrettet marsj. Vi blir større og større og større hele tiden, vi blir ikke slitne, men sterkere. Ingenting kan skremme oss, og ingenting kan stoppe oss. Vi er en kraft, og den heter Motvind. Vi er i marsj.

Bli med.

Publisert i MOTVIND Norge

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Nydelig! Sånn skal det være!

 2. Jeg meldte meg inn for noen uker siden, beste investerte 200 kr jeg har gjort :slight_smile:

  Go Go Motvind :slight_smile:

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg håper folk er så drittlei alt sammen at dette blir en av de største, eller den største, folkebevegelsen, siden EU avstemningen. Revolusjonen må starte ett sted. Kanskje dette er starten.

 4. Den globalistiske regjeringen (og Frp) vil legge ned norsk landbruk og matproduksjon som alt i distrikts og utkantnorge som trenger overføringer og subsidier. Reindriftsnæringen får subsidier (Frp vil også fjerne dem) på lik linje med norsk landbruk, det er det regjeringen med dette demonstrerer ved å ødelegge beitet for reinsdyra. Samtidig som de lar vindturbinutbyggerne, utenlandske kapitalinteresser som de subsidierer, bygge monstermaster i beitelandet. Globalisme i praksis.

  Svært gledelig at motstanden mot vindkraften øker over hele landet, og også blant urbane som ikke er direkte berørt av vindturbiner i nærområdet. Men det må ikke avlede oppmerksomheten fra kablene til utlandet fra vannkraftverkene, som tapper Norge for energi.

  Utenlandskablene er en globalistisk strategi som fratar det norske folket suverenitet og selvråderett over vannkraften, og gjør at norske husholdninger må betale EUs markedspris som er uregulert. En dobling av strømprisen som er forventet vil gjøre det vanskelig for husholdninger med lav inntekt.

  Forhåpentlig kan det få det norske folk til å forstå at vi må melde oss ut av EØS/EU og bygge en sterk nasjonalstat som sier nei til overnasjonale avtaler og at folket må eie landets ressurser og infrastruktur og ha egne grenser.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  :heartpulse:
  Så enig! Hele denne posten din varmer mitt hjerte. Tusen takk :hugs:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere