Hykleriet har ingen grenser: Søreide bekymret for den humanitære situasjonen i Syria

3
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Shutterstock

Norge har siden 2012 deltatt i de USA-styrte sanksjonene mot Syria. Norge har gitt rundt 15 milliarder kroner i støtte til terroristgruppene som gjør sitt ytterste for å ødelegge landet, og «vi» deltar også i de siste sanksjonene som USA har satt i gang, sanksjoner som vil drepe syrere i titusentall. Med dette bakteppet er det ikke vanskelig å slå fast at når utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier at hun er «bekymret for den humanitære situasjonen i Syria» så er hun en hykler.

Kommentaren kom i forbindelse med at Sikkerhetsrådet i FN hadde vedtatt at FN bare godtar grenseovergang for overføring av nødhjelp fra Tyrkia. Det var Kina og Russland som la ned veto mot å fortsette med et system med to grenseoverganger, og Søreide sier i sin kommentar:

– Det er sterkt beklagelig at Sikkerhetsrådet igjen blir et en arena for politisering av humanitær bistand. Jeg er dypt bekymret for den videre humanitære utviklingen i Syria, som forverres av en økonomisk krise og coronapandemien. Fortsatt humanitær støtte er avgjørende, men vil aldri kunne bli en tilstrekkelig løsning. Kun en fremforhandlet politisk løsning på konflikten kan gi det syriske folk tilbake et håp om en bedre fremtid.

Hvis utenriksminister Søreide hadde vært så opptatt av den humanitære situasjonen i Syria som hun sier at er, ville hun ha gått inn for å avslutte sanksjonene umiddelbart. Da ville internasjonal hjelp kunne komme inn til hele Syria, og ikke bare som nå, til de USA- og tyrkiskkontrollerte terroristgruppene i Nord-Syria. Når Russland og Kina ville redusere antall grenseoverganger for bistand, så var det for å svekke mulighetene til å gi bistand til terrorister. På møtet i Sikkerhetsrådet krevde Kina igjen at USA skal oppheve sanksjonene mot Syria umiddelbart.

I Idlib fortsetter al-Nusra, som er den syriske filialen til al-Qaida å utøve sitt terroregime. Dette hadde ikke vært mulig uten vestlig og norsk støtte. I Nordøst-Syria opptrer SDF-styrkene som en milits for USA som hindrer Syria tilgang til egne energi- og matreserver. Dette er også Norge med på å støtte. Da er det vanskelig å oppfatte Søreide som noe annet en en hykler i verdensklasse når hun sier at hun er bekymret over den humanitære situasjonen i Syria.

Les: Kina krever slutt på alle sanksjoner mot Syria

Umenneskelige sanksjoner. Nødrop fra Syria.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. På youtube ligger et foredrag av den sveitsiske historikeren Daniele Ganser (på engelsk). Min store drøm her i livet er at Ine Marie Eriksen Søreide, som er jurist, setter seg ned og ser denne her. Kanskje, men bare kanskje, den kan åpne øynene hennes for noe av den galskapen hun er med og støtter.

  https://www.youtube.com/watch?v=_Dx_xb1_v1c
 2. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg er redd at for å komme i posisjoner som hennes må man være villig å ta livet av egen menneskelighet for ambisjoners skyld.

 3. Den alminnelige vestlige nyhets-konsument er vant til å få nyhetene servert og ferdig fordøyd, og virker være fornøyd med det. Når de ikke er interessert i geopolitikk så vet de heller ikke at de som eier den amerikanske krigsmaskinen også eier vestlig presse og media, og stiller da heller ingen kritiske spørsmål.

  De fleste nordmenn har ikke anelse om at utenriksdepartementet har gitt 15 milliarder til sosial infra-struktur for USA/NATO landenes innleide terrorister de bruker for å styrte Assads lovlige valgte regjering. Dette fordi norsk presse og media ikke har dette på førstesiden jevnlig.

  Derfor kan globalisten Søreide være med på å støtte USAs krigføring og samtidig bekymre seg over lidelsene det forårsaker for Libyas folk og land uten å få spørsmål om det fra MSM, for det ukritisk nyhets-lesende norske folk kopler ikke motsetningen i det sammen når det ikke presenteres på samme siden i avisen.

  Derfor går heller ikke det norske folk i taket når globalisten Solberg gir bort 500 millioner på en Beyonce konsert i New York, samtidig som Solberg regjeringen kutter 15 millioner i stønad for tannregulering for barn fra vanskeligstilte husholdninger her hjemme.

  Norsk MSM med NRK gjemmer bort de forskjellige sakene i notisform i nyhetsbildet til forskjellig tid. Vestlig MSM og media har samme rollen som kongens herald i middelalderen, og kritiserer heller ikke sin herre og mester.

  “Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv”. Men da må folk få presentert rett og urett på samme side. Det kan vi ikke regne med når det er den globale storkapitalen som eier og kontrollerer vestlig presse og media.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere