Kina krever slutt på alle sanksjoner mot Syria

0
Illustrasjon: Shutterstock

Kinas faste representant til FN, Zhang Jun, ba 30. mars 2020 om fullstendig og øyeblikkelig opphevelse av ensidige tvangstiltak mot Syria, og understreket at sanksjonene vil skade landets innsats for å bekjempe COVID-19-pandemien.

«Vi ber om fullstendig og øyeblikkelig opphevelse av ensidige tvangsmidler,» sa Zhang Jun, som også var president for sikkerhetsrådet for mars måned, til rådets videokonferanse om situasjonen i Syria.

«Vi er alvorlig bekymret for den negative effekten av de ensidige sanksjonee på landenes kapasitet til å svare på pandemien, spesielt for utsatte land som Syria,» sa han. «Sivile og uskyldige mennesker lider alvorlig av disse sanksjonene.»

Som kjent er Norge blant de landene som deltar i de drepende og hensynsløse sanksjonene mot Syria.

Zhang sa at Kina støtter oppfordringen fra FNs generalsekretær Antonio Guterres i denne forbindelse.

“Posisjonen vår er forklart i detalj i det nylige fellesbrevet til generalsekretæren, sammen med blant annet Russland. Vi håper Kontoret for koordinering av humanitære anliggender vil følge generalsekretæren og høykommissæren for menneskerettigheter i denne forbindelse,» sier Zhang.

Kina har støttet Syria under hele den ni år lange krigen der den vestlige koalisjonen med arméer av terrorister i fremste rekke har forsøk å knuse landet. Men Kina har ikke intervenert slik Russland har gjort. Kina og Syria har undertegnet en samarbeidsavtale som vil bringe kinesiske investeringer til Syria og inkludere landet i «silkeveibeltet».

Da Kinas president Xi Jinping besøkte Moskva i juni 2019 sa han:

«Syria er … hjem til en av de eldste sivilisasjonene i verdenmed en lang historie, og det er også et viktig land i Midt-Østen … Ettersom prosessen med å finne en politisk løsning på konflikten skrider fremover og den syriske regjeringen og folket starter for å gjenoppbygge hjemlandet, er Kina klar til å delta i Syrias gjenoppbygging utfra vår egen evne og gjøre det beste [vi kan] for å hjelpe det syriske folket snart til å gjenoppta sitt normale liv og produksjon.»


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.