Umenneskelige sanksjoner. Nødrop fra Syria.

0
Sanksjonene har til hensikt å ødelegge Syria enda mer enn krigen allerede har gjort – og Norge er med. Illustrasjon: Shutterstock.

Lilly Martin Sahiounie, som bor i Latakia i Syria, sendte 23. juni 2020 ut dette nødropet rettet til oss innbyggere i Vesten. Hun forteller om hvordan de umenneskelige sanksjonene som våre regjeringer har påført Syria langsomt kveler innbyggerne i landet. Og hun forteller oss at i siste instans er dette vårt ansvar, fordi vi lar våre regjeringer gjøre det. Og hun treffer nerve, for hvor er motstanden i Norge for eksempel?


Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle deg at Syria blir belønnet for å motstå terrorister, og fordi vi har oppnådd fred og sikkerhet gjennom blod og ofre, og at vi nå er i stand til å begynne gjenoppbygging og ta opp igjen livene våre.

Men vi kan ikke gjenoppbygge og ikke leve et normalt liv. Den amerikanske regjeringen og Den europeiske union har vedtatt sanksjoner mot Syria som forhindrer import av medisinsk utstyr, forhindrer import av medisiner, forhindrer import av deler og maskiner til fabrikker, forhindrer alle nødvendige ting for å gjenoppbygge syriske hjem, butikker, fabrikker, skoler og sykehus.

Vi overlever på lokal frukt og grønnsaker og kjøtt, men vi kan ikke importere noe som helst for å gjøre gårdsarbeid. Ingen traktorer, ingen landbruksmaskiner og ingen spesialforsyninger for dyrking av mat. De USA-støttede terroristene ødela hjemmet mitt i 2014, og jeg kan fremdeles ikke reparere det, fordi USA-EU nekter å la meg og naboene mine importere nødvendige ting som vi ikke kan lage med egne hender.

Ikke prøv å skylde på Trump for dette, fordi den amerikanske kongressen støttet ham, og det er både demokrater og republikanere. Også EU marsjerte i takt med USA. Dette er ikke skapt av Trump, dette er godkjent av det amerikanske folket, som er de som kontrollerer den amerikanske kongressen, og av alle europeerne, som er de som kontrollerer EU.

På grunn av sanksjonene har valutaen vår blitt devaluert. Vi hadde en kurs der en dollar var lik 50 syriske lira. Den steg til 4000 Lira til 1 dollar. Se for deg en middag for 2 for 50,00 dollar. Tenk deg at du drar tilbake til samme sted, og at middagen for 2 nå er $ 4.000,00.

Har du råd til det når lønnen din er den samme, eller jobben din går tapt på grunn av COVID-19? Dette er livet mitt nå i Syria. Vi lider.

Vi er gode, anstendige mennesker, som aldri har gjort noe dårlig mot USA eller EU. Vi vil bare leve livet og gjenoppbygge hjemmene våre. Sanksjonene til USA og EU forårsaker sult og lidelse i Syria. Det er en virkelig skam for folkene i USA og Europa. Dere er godt klar over hvilken lidelse dere har forårsaket i Syria, men dere foretrekker å dvele ved deres egne problemer og ikke ta ansvar for deres egen rolle i min lidelse.

Lilly Martin, 23. juni 2020, Latakia, Syria


Les mer på steigan.no om sanksjonene mot Syria.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.