60% av politikerne ville sagt NEI i dag!

0
Fra demonstrasjonen mot Tysvær vindkraftverk. Foto: Motvind Norge. Innfelt graf fra NRK som viser deres måling.

NRK-måling: Bare 20% av politikerne i vindkraftkommunene positive i dag.

Av MOTVIND Norge.

NRK har kartlagt holdningene hos politikere og presenterer oppsiktsvekkende endringer til vindkraft. 60% av politikerne i vindkraftkommunene er i dag negative, kun 20% er positive til vindkraft. 

Olje- og energidepartementet er freidige nok til å overlate ansvaret til lokale politikere som skal ha endret syn. Det som har skjedd er at de først nå har fått tilstrekkelige opplysninger til å forstå konsekvensene. Beslutningsgrunnlaget og informasjonen fra konsesjonssøkerne og energimyndighetene har vært for dårlig. Slik mange har påpekt gang på gang i flere tiår.

De siste 20 årene har vindkraftbransjen herjet fritt, laget hemmelige avtaler med grunneiere, pleid politiske kontakter og lokale myndigheter før prosjektene ble løftet fram i offentligheten. De har lovet «gull og grønne skoger» med eiendomsskatt, arbeidsplasser og gapahuker, mens faktiske konsekvenser er nedtonet. I siste fase er prosjektene godkjent endret og utvidet med større turbiner og bredere veger enn i gitt konsesjon. Dette uten ny konsesjonsbehandling og uten at lokale politikere eller andre har fått påvirke beslutningene. Vindkraftverkene på andre sida av fjellene har vært ikke-tema.

Prosjektene dukker opp på initiativ fra vindkraftspekulantene. Det har vært umulig for lokale og regionale politikere å ta gode langsiktige beslutninger, de har ikke fått presentert fakta. Ikke av konsesjonssøkerne. Ikke av sentrale myndighetene. Prosjektene i «fase 0» – de som er under oppseiling og unntatt offentligheten – de er de skumle.

Kartlegginga NRK har gjort viser en total systemsvikt som undergraver demokratiet på alle plan og avslører manglende beslutningsgrunnlag og kontroll fra sentrale myndigheter. Det er alvorlig å påstå at lokale  folkevalgte har endret syn, når sannheten er at de fikk feil og mangelfull informasjon som grunnlag for beslutninger!

NRK har kartlagt synet til 254 politikere

Denne artikkelen ble først publisert på nettsidene til MOTVIND Norge.


steigan.no har i årevis hatt en kritisk og undersøkende dekning av vindkraft i Norge og vindkraftsbaronenes herjing med landet vårt. Les mer her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelHer er USA sin nye plan om hvordan ødelegge Syria – 2020
Neste artikkelEpsteins mistenkte hallik arrestert