Her er USA sin nye plan om hvordan ødelegge Syria – 2020

0
Sanksjonene fra USA tar sikte på å ødelegge Syrias økonomi. Illustrasjon: Shutterstock

Av Eva Thomassen.

Caesar-sanksjonene skal drive folk ut i hungersnød. Økonomien fullstendig ødelagt – folk skal sulte – sanksjonene vil bli plusset på helt til Assad setter seg ved bordet og melder sin avskjed. 

Hvor var de fredelige demonstrantene i 2011? De var i verktøykassa til USA. Alle verktøyene er brukt 2011/12/13/14/15/16/17/18/19.. for å bli kvitt presidenten i en suveren stat med sete i FN. Et land med internasjonalt anerkjente territorielle genser. En legitimt valgt president og en anerkjent regjering. 

På tross av at Syria har vært underlagt sanksjoner siden 1979 og gjennom hele krigen- fra 2011-2020 – som om ikke det var nok. Et verktøy har ligget på lur og ikke brukt…..før nå i 2020.

USA har gjemt et verktøy de nå har begynt å bruke for alvor: Syria skal bli en hengemyr for Russland og Iran – helt til disse landene ikke klarer å hjelpe Syria mer på grunn av sanksjonene som rammer dem. 

Ikke noe land tør åpne ambassadene i Damaskus. De forente arabiske emiratene (UAE) åpnet sin ambassade for en stund siden. USA har bedt UAE om å stenge den – i motsatt fall vil USA ødelegge landet deres – bokstavlig talt. UAE lever av petrodollar og derfor avhengig av USA. All olje betales i dollar.

Medisinfirmaer og farmasøytiske fabrikker som samarbeider med Syria vil bli sanksjonert hvis de ikke stanser samarbeidet med Syria – på tross på tross av forsikringer fra USA at disse drakoniske sanksjonene ikke vil ramme humanitær bistand.

Syria vil rett og slett se på at kroniske syke dør fordi de ikke får tilgang til komponenter til medisinsk utstyr eller medisiner. Som vi vet er BigPharma nettopp big. Stanser ikke disse samarbeidet med Syria vil det koste milliarder og det vil ramme alle land som er avhengig av å handle med legemiddelindustrien. Altså ramme alle land og alle mennesker på jorda. Se bare nå under korona-epidemien hvor avhengig land er av legemiddelindustrien.

Libanon har vært Syrias livsnerve både økonomisk og ut i verden. Grensen mellom Libanon og Syria er den eneste grensen myndighetene har kontroll over. Grensen mot Tyrkia, Jordan og Irak er kontrollert av terrorgrupper. 

USA har ødelagt økonomien og bankvesenet i Libanon slik at det er ikke mulig for deg og meg å sende 10 kroner til Syria via libanesiske banker. Reservedeler til medisinsk utstyr, landbruksutstyr, fagarbeidere etc. kommer ikke inn i Syria. Bedrifter og fabrikker som har startet opp med gjenoppbygging av Syria har nærmest vært nødt til å rømme landet før sanksjonene innhenter bedriftene deres. 

La oss ta et tenkt eksempel: 

Jotun fabrikker hadde gjort avtale med syriske myndigheter. Jotun arbeider i svært mange land, over 100. De eier en rekke fabrikker. Altså en diger bedrift. Jotun er avhengig av mange underleverandører, transportfirmaer, skip etc. og myndighetene i alle land de har kontrakter med.

Så kommer USA med Caesar-lovene mot Syria nå i 2020. 

Dersom Jotun ikke gjør som USA sier, vil Jotuns fabrikker gå konkurs, bli påført enorme bøter, myndighetene i disse 100 landene får ødelagt sin økonomi via bankforbindelser med USA – alt handles i dollar. Alle underlevandørene i alle firmaer i alle land går konkurs. Disse blir påført gjeld til USA det aldri vil være mulig å betale. 

Ingen ansatte i Jotun vil kunne passere grenser uten å bli arrestert. Dersom ikke disse landene arresterer dem som er ettersøkt av USA vil en rekke sanksjoner bli påført disse landene. 

Alle fraktskip – etc. som frakter maling etc. vil bli i verste fall senket i havet, boret, tatt i arrest, kapteinen arrest, gjort beslag i båten. Det koster penger. Ingen internasjonale forsikringer – alt fra assuranseforsikringer til cargoforsikringer rederier bruker vil betale ut kostnadene for å skipet befridd. Kravet blir vendt mot landet som eier skipet- som ikke har penger å betale for å frigi skipet…Landet vil gå konkurs og bli avhengig av å ta opp lån fra Verdensbanken- altså en evig gjeldsslave – 

Alle banker Jotun samarbeider med rundt i verden vil bli påført milliarder av dollar i bot + eiere 20 års fengsel. I Norge kan man risikere 3 års fengsel om vi ikke følger sanksjonslova.

Hundretusenvis av arbeidere mister jobben over hele verden. 
Gjenoppbygging av Syria stoppes. Syria kan ikke selv fortsette gjenoppbygging. Ikke kan de kjøpe utstyr fra utlandet. De har ikke penger. Ikke vil firmaer trosse USA. Disse sanksjonene vil imidlertid ikke koste USA fem øre – kun utgifter til å papir og blekk. 

Hva gjør Jotun og alle de andre som vil bli rammet? Dropper alt samarbeid med Syria. Akkurat etter oppskriften. 

Hva med det syriske folket?…

Foreign Policy: Trump’s Syria Policy Is Working


Få, om noen andre medier i Norge dekker krigen mot Syria så omfattende og systematisk som steigan.no. Her er lenker til over 1.100 artikler i vår database.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelHykleri i storformat
Neste artikkel60% av politikerne ville sagt NEI i dag!