Epsteins mistenkte hallik arrestert

0
Prince Andrew og Virginia Giuffre, da kjent som Virginia Roberts, sammen med Ghislaine Maxwell. Bildet er en del av bevismaterialet mot prins Adrew i Florida Souther District Court.

Ghislaine Maxwell, som er mistenkt for å ha fungert som hallik for avdøde Jeffrey Epsteins pedofile nettverk, ble arrestert i New Hampshire 2. juli 2020. Maxwell har vært på rømmen siden Epstein ble arrestert og etter hans angivelige «selvmord» har hun visstnok holdt seg skjult i sikre leiligheter i flere land. Aktor Audrey Strauss i Manhattan sier at hun vil bli anklaget for å ha forledet så unge jenter som ned til 14 år til å ha sex med voksne menn, noe hun har løyet om under ed i 2016.

Da hun ble arrestert bodde Maxwell i det som bllir kalt en «million-dollar luksusvilla» på en stor eiendom i et fjellområde i Bradford, New Hamshire. Påtalemyndighetene sier at de har fulgt hennes bevegelser en stund, men valgte å slå til der.

Det har kommet meldinger om at hun levde i skjul i Israel, og det var ingen urimelig antakelse. Hennes far, mediemogulen og multimilliardæren Robert Maxwell, var høyst sannsynlig agent for Israel.

Da Robert Maxwell døde fikk han en heltebegravelse på statens regning i Israel og seks daværende eller tidligere etterretningssjefer i Israel deltok i seremonien. I sin hyllningstale for Maxwell sa daværende statsminister i Israel Yitzhak Shamir at han «har gjort mer for Israel enn det som kan sies i dag.»

I et intervju med det tidligere CBS-produceren Zev Shalev, sa Ben-Menashe at Robert Maxwell presenterte ham for Epstein og anbefalte at han skulle bli en del av deres gruppe som jobbet for Israel. Maxwell skal ha sagt: «dine israelske sjefer har allerede godkjent ham.»

Ifølge vitner skal det ha vært Maxwell som skaffet unge jenter til pedofiliringen til Epstein. Både huset hans på Manhattan og anleggene hans på «Pedo Island» i Jomfruøyene ble brukt til å skaffe kompromitterende bilder og videoer av mektige menn i intime situasjoner med unge jenter, slik at de kunne presses på ulike måter.

Huset på Manhattan var utstyrt med skjulte videokameraer over alt, også på toalettene, og det var et eget overvåkingsrom for videokameraene. Det er mer enn rimelig å anta at disse opptakene ble brukt til utpresning, og gitt Epsteins nære forbindelser med Israel må man anta at Mossad har vært involvert.

Jenter som har vært ofre for sextraffingen til Maxwell og Epstein navngir henne som den som organiserte det hele. De forteller også om hvordan huset til Epstein fungerte som et sted for hemmelig og intim filming av utvalgte gjester.

Maxwell risikerer å bli ført til det samme «høysikkerhetsfengselet» hvor Jeffery Epstein angivelig begikk «selvmord», og det er opplagt at hun må sørge for «å gå forbi åpne vinduer», som det heter i romanen Hotell New Hampshire, og passe seg for renneløkker i overkøya. Det er altfor mange svært mektige mennesker som helst ser at hun aldri får avgitt noe vitnemål, slik det også var med Jeffrey Epstein.

Det er fortsatt en gåte hvorfor Maxwell kom tilbake til USA hvor det var utstedt en arrestordre på henne. Hvorfor holdt hun seg ikke i Israel eller i Paris, som var hennes siste kjente oppholdssted og der hun bodde i en luksusleilighet ikke langt fra den luksusleiligheten Epstein brukte i den franske hovedstaden?

Virginia Giuffre (tidligere Roberts), en av jentene som antakelig var offer for Epsteins og Maxwells virksomhet, sier i et privat søksmål at det var Maxwell som rekrutterte henne til pedoringen til Epstein og sørget for at hun ble tvunget til å ha sex med Epsteins og hans mektige venner, inkludert prins Andrew.

Påtalemyndigheten i USA sier at de er svært interessert i å høre hva prins Andrew har å si om dette.

Kronprinsesse Mette Marit besøkte luksusvillaen til Epstein på Manhattan flere ganger og hadde møter med ham der. Slottet vil ikke ut med hvorfor hun var der eller hvem hun møtte. Men det er ganske sannsynlig at det var Bill Gates som etablerte forbindelsen, siden Gates både var en svært nær venn av Epstein og av det norske kongehuset. Og det er rimelig å anta at kronprinsessen også møtte Ghislaine Maxwell under disse besøkene. Det hadde utvilsomt vært interessant å høre hva Mette Marit har å si om dette i dag.

Maxwell tilhørte jetsettet

Ghislaine Maxwell tilhørte det internasjonale jetsettet. For få år siden opptrådte hun i mektige internasjonale fora der makt og penger møtes. I 2014 var hun taler på en konferanse i den mektige Council on Foreign Relations, som vi har kalt «den amerikanske overklassens egentlige parti». Hun var der for å presentere sinn prosjekt kalt TerraMar. Dette skrev New York Times.

På det tidspunktet var Jeffery Epstein en av CFRs fremste donorer, og han tilhørte en indre krets som kalles «Chairman’s Circle». Dette var seks år etter at han ble dømt for pedofili.

Men hva var dette TerraMar-prosjektet? Ifølge prospektene sine skulle de skape et «global ocean community» knyttet til delt eierskap til «the global commons», det vil si havet. Maxwell foreleste om dette, ikke bare hos CFR, men ved universitetet i Dallas, hun holdt en TED talk og talte i FN om dette. Maxwell presenterte også TerraMar på Arctic Circle-konferansen i Reykjavik i 2013.

Tittelen på foredraget hennes på CFR var “Governing the Ocean Commons: Growing Challenges, New Approaches”. Det lå tidligere på nettsidene til CFR, men er nå fjernet. Men et FN-dokument fra 2013 viser at TerraMar man der tenkte i samme baner og at det handler om såkalt «global governance».

Ghislaine Maxwell var altså helt der oppe i den internasjonale jetsetadelen med tale i FN og Council on Foreign Relations, og nå er hun arrestert med anklager mot seg om trafficking og bordellvirksomhet med mindreårige hengende over hodet. I likhet med sin far, Robert Maxwell, har hun israelsk pass og dobbelt statsborgerskap.


Les om Jeffrey Epstein og skandalen rundt ham og nettverket hans på steigan.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkel60% av politikerne ville sagt NEI i dag!
Neste artikkelThe Bird Scream at Haramsfjellet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).