Nei til vindkraftverk på Haramsøya!

1

Regjeringa har bestemt at det skal byggjast ut eit vindkraftverk på Haramsøya, på eit fjell som er omkransa av naturreservat og fuglefredningsområde. Lokalbefolkninga blir ikke høyrt på, og i denne videoen prøver eg å beskrive litt korleis eg tenkjer rundt akkurat det.

– Ivar Arne Fjørtoft

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Fredrik Fredrik says:

  Vindturbiner er noe dritt. På land og til havs.
  De ødelegger norsk natur. De skader det biologiske mangfoldet og de forurenser.
  Det verste er kanskje at de ikke gir noe energi på plussiden, ingen kan påvise at det kommer mer energi ut enn hva som går med til og etablere og drifte denne galskapen. Altså ingen erstatning for fossil energi. Skriket om det grønne skiftet blir i denne sammenhengen bare skvalder.

  Men kanskje det har en positiv side?
  Den vekker folk fra nattesøvnen. Til forskjell fra Altautbyggingen som mange trekker sammenligning med, er her en viktig forskjell som våre politikere bør merke seg. De bør avslutte dette snarest, for jo lenger de venter, desto lenger ned i gjørma havner de.
  Mens Altautbyggingen var en sak, et prosjekt, en tapt kamp men mange politiske gevinster, er kampen mot vindturbiner mange kamper, mange saker og hver gang en kamp tapes dukker det opp nye. På denne måten holdes kampen i gang. Jo lenger den varer, desto flere kommer til, engasjerer seg og avslører sider ved vårt demokrati som overrasker de fleste. At våre politikere ikke er de som bestemmer, men lar seg dirigere av økonomiske maktgrupper. At media ikke er fri og uavhengig, men er på lag med de samme maktene. At vi hverken kan stole på våre politikere eller våre media.
  I denne saken er det er det stadig fler og fler som våkner av mediedvalen og begynner å tenke selv.
  Denne prosessen vil vedvare og eskalere så lenge utbyggingen varer.
  Det er en god ting!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere