40 millioner i moderne slaveri, 152 millioner barnearbeidere

0

I en ny rapport som er utarbeidet av International Labour Organization (ILO) i samarbeid meedWalk Free Foundation og International Organization for Migration (IOM) går det fram at over 40 millioner mennesker lever i det som kalles moderne slaveri (2016), og over 70 prosent av disse er kvinner og jenter.

I denne rapporten regnes 15 milioner av dem som lever i tvangsekteskap til de de moderne slavene. Barnearbeid er først og fremst utbredt i landbruket, 71 prosent, men det finnes også i servicenæringene, 17 prosent og industrien, 12 prosent.

An estimated 40.3 million people were victims of modern slavery in 2016. In other words, on any given day in 2016, there were likely to be more than 40 million men, women, and children who were being forced to work against their will under threat or who were living in a forced marriage that they had not agreed to.

Of these 40.3 million victims:

▪ 24.9 million people were in forced labour. That is, they were being forced to work under threat or coercion as domestic workers, on construction sites, in clandestine factories, on farms and fishing boats, in other sectors, and in the sex industry. They were forced to work by private individuals and groups or by state authorities. In many cases, the products they made and the services they provided ended up in seemingly legitimate commercial channels. Forced labourers produced some of the food we eat and the clothes we wear, and they have cleaned the buildings in which many of us live or work.

▪15.4 million people were living in a forced marriage to which they had not consented. That is, they were enduring a situation that involved having lost their sexual autonomy and often involved providing labour under the guise of “marriage».

Ifølge 2014 Global Slavery Index var det i 2014 ca. 35,8 millioner mennesker som lever i moderne slaveri. Hele 14,3 millioner av dem lever i India. I EU er det Polen som har flest moderne slaver med 71.900, mens i land som Mauritania og Usbekistan lever ca. 4% av befolkninga i moderne slaveri.

Asbjørn Wahl i For velferdsstaten skriver at Den europeiske transportarbeiderføderasjonen (ETF) har avdekket alarmerende arbeidsforhold i Europa. Resultatet av undersøkelsen ble publisert i en rapport med tittelen «Moderne slaveri i moderne Europa».

Les også denne.

Forrige artikkelCIA – en kriminell organisasjon
Neste artikkelSteigans lille røde
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).