40 millioner i moderne slaveri, 152 millioner barnearbeidere

7

I en ny rapport som er utarbeidet av International Labour Organization (ILO) i samarbeid meedWalk Free Foundation og International Organization for Migration (IOM) går det fram at over 40 millioner mennesker lever i det som kalles moderne slaveri (2016), og over 70 prosent av disse er kvinner og jenter.

I denne rapporten regnes 15 milioner av dem som lever i tvangsekteskap til de de moderne slavene. Barnearbeid er først og fremst utbredt i landbruket, 71 prosent, men det finnes også i servicenæringene, 17 prosent og industrien, 12 prosent.

An estimated 40.3 million people were victims of modern slavery in 2016. In other words, on any given day in 2016, there were likely to be more than 40 million men, women, and children who were being forced to work against their will under threat or who were living in a forced marriage that they had not agreed to.

Of these 40.3 million victims:

▪ 24.9 million people were in forced labour. That is, they were being forced to work under threat or coercion as domestic workers, on construction sites, in clandestine factories, on farms and fishing boats, in other sectors, and in the sex industry. They were forced to work by private individuals and groups or by state authorities. In many cases, the products they made and the services they provided ended up in seemingly legitimate commercial channels. Forced labourers produced some of the food we eat and the clothes we wear, and they have cleaned the buildings in which many of us live or work.

▪15.4 million people were living in a forced marriage to which they had not consented. That is, they were enduring a situation that involved having lost their sexual autonomy and often involved providing labour under the guise of “marriage».

Ifølge 2014 Global Slavery Index var det i 2014 ca. 35,8 millioner mennesker som lever i moderne slaveri. Hele 14,3 millioner av dem lever i India. I EU er det Polen som har flest moderne slaver med 71.900, mens i land som Mauritania og Usbekistan lever ca. 4% av befolkninga i moderne slaveri.

Asbjørn Wahl i For velferdsstaten skriver at Den europeiske transportarbeiderføderasjonen (ETF) har avdekket alarmerende arbeidsforhold i Europa. Resultatet av undersøkelsen ble publisert i en rapport med tittelen «Moderne slaveri i moderne Europa».

Les også denne.

KampanjeStøtt oss

7 KOMMENTARER

 1. Jeg er til en viss grad for barnearbeid. I en slik rappoort blir det sauset sammen slik at den egentlig er verdiløs. Og de som sitter og skriver denne rapporten, har de noen gang vært i manuellt arbeid for å overleve? Hvis folk blir tatt ut fra de områdene de livnærer seg, flyttet inn til byene og gitt strøm, er de reddet ut av fattigdom ifølge FN. Ingen der har begreper om hvilke forhold som er bra for dem annet enn stipulert pengemengde på ca en dollar om dagen.

 2. Antakelig er antallet tvangsekteskap kolosalt underrapportert.
  Praktisk talt hele den arabiske verden har dette som den vanligste samlivsform.
  Antakelig lever bortimot 400 millioner muslimske kvinnene i en eller annen form for arrangert tvangsekteskap….

  Jeg har hatt anledning til å observere fenomenet på nært hold, med gutter under oppvekst.
  Fra å være tilsynelatende vel tilpasset i barneskoleårene, ser det ut til å gå et skille rundt 12 års alder.
  Plutselig blir yngste sønn i familien MYE mere verdt enn sine eldre søstre, og gir seg til å passe på dem som sin eiendom.
  Plutselig gir sønnen i familien høylydt uttrykk for at mor er lite verdt, han er jo muslim, og bestemmer.
  Og plutselig forandrer mor seg fra tidligere å ha vært deltaker i foreldreflokken med innspill, råd og kraftige formaninger til avkommet når oppførselen ikke har vært som ønsket (velkjent for alle ærlige foreldre!), til å tie, og ikke svare tilbake når snotten har blitt stor i kjeften til mor….
  Det hadde aldri passert i min familie for å si det sånn, spesielt ikke for far!!

 3. Jeg kan ikke helt fri meg fra følelsen av at det ikke er særlig forskjell. Så lenge jeg er avhengig av penger – som jeg ikke lager selv – er jeg vel ikke stort bedre enn en slave? Jeg kan ikke engang velge hvem jeg vil slave for, men må ta til takke med den som vil ha meg. Når jeg er utslitt, så er jeg avhengig av at dette anerkjennes av andre. Du kan kalle det giver og velferd, så mye du vil, men frihet er det ikke.

  • Min datter hadde lyst til å prøve å trene på treningsstudio men fikk beskjed om at hun måtte være 16 år. Hvis man da begynner er nok sjansen enorm for at man blir en stor vektløfter når man fyller atten….
   Alle barna som vokser opp i landbruket i Polen må versegod se til å holde seg unna (barne)arbeid mens de vokser opp. Blir bra bønder av slikt…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.