40 millioner i moderne slaveri, 152 millioner barnearbeidere

0

I en ny rapport som er utarbeidet av International Labour Organization (ILO) i samarbeid meedWalk Free Foundation og International Organization for Migration (IOM) går det fram at over 40 millioner mennesker lever i det som kalles moderne slaveri (2016), og over 70 prosent av disse er kvinner og jenter.

I denne rapporten regnes 15 milioner av dem som lever i tvangsekteskap til de de moderne slavene. Barnearbeid er først og fremst utbredt i landbruket, 71 prosent, men det finnes også i servicenæringene, 17 prosent og industrien, 12 prosent.

An estimated 40.3 million people were victims of modern slavery in 2016. In other words, on any given day in 2016, there were likely to be more than 40 million men, women, and children who were being forced to work against their will under threat or who were living in a forced marriage that they had not agreed to.

Of these 40.3 million victims:

▪ 24.9 million people were in forced labour. That is, they were being forced to work under threat or coercion as domestic workers, on construction sites, in clandestine factories, on farms and fishing boats, in other sectors, and in the sex industry. They were forced to work by private individuals and groups or by state authorities. In many cases, the products they made and the services they provided ended up in seemingly legitimate commercial channels. Forced labourers produced some of the food we eat and the clothes we wear, and they have cleaned the buildings in which many of us live or work.

▪15.4 million people were living in a forced marriage to which they had not consented. That is, they were enduring a situation that involved having lost their sexual autonomy and often involved providing labour under the guise of “marriage».

Ifølge 2014 Global Slavery Index var det i 2014 ca. 35,8 millioner mennesker som lever i moderne slaveri. Hele 14,3 millioner av dem lever i India. I EU er det Polen som har flest moderne slaver med 71.900, mens i land som Mauritania og Usbekistan lever ca. 4% av befolkninga i moderne slaveri.

Asbjørn Wahl i For velferdsstaten skriver at Den europeiske transportarbeiderføderasjonen (ETF) har avdekket alarmerende arbeidsforhold i Europa. Resultatet av undersøkelsen ble publisert i en rapport med tittelen «Moderne slaveri i moderne Europa».

Les også denne.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.