Seks år etter Norges krig: – Libya er blitt et slavemarked

10
Fotoserien Libya: A Human Marketplace © Narciso Contreras

Mer enn seks år etter at Norge og NATO bombet det den gangen det mest velfungerende landet i Afrika sønder og sammen, er Libya et lovløst land. Og det er verdens største slavemarked. Dette skrev vi på steigan.no 30. august 2017. Vi baserte oss på Pulitzer-prisvinneren Narciso Contreras som hadde vært i Libya som fotograf og oppdaget at afrikanske migranter holdes som slaver i reine slaveleire og så selges på markedet. Det ble ikke fulgt opp av noen norske medier da. Men nå bekreftes innholdet av en reportasje som CNN har gjort og som er referert i NRK: Smuglere er blitt slaveeiere: Her selger de migranter for 7000 kr.

«800» sier mannen som byr frem det han kaller varer. «900 … 1000 … 1100». Solgt for 1200 libyske dinarer, noe som tilsvarer 6800 norske kroner. «Varen» som ble solgt var en mann i 20 årene iført T-skjorte og joggebukse.

Mannen som blir solgt, er en av flere som fremstilles som «store sterke gutter til gårdsarbeid» på en video fra Libya som CNN har fått tilgang til.

Nå har kanalen vært i Libya for å undersøke saken videre. Det de fant, var et gufs fra fortiden man ikke lenger trodde eksisterte.

Ifølge CNN, er smuglere blitt slaveeiere. Migranter selges som varer på auksjoner.

U.N. migration agency (IOM) sier at et økende antall afrikanere blir solgt på hva de kaller slavemarkeder og at de utnyttes i tvangsarbeid og seksuell utnytting. IOM sier at migranter selges til priser mellom 200 og 500 dollar per hode.

Dette understreker og utdyper det vi har skrevet her tidligere, og bildene til Contreras gir ansikter til tallene og faktaene.

Fra fotoserien Libya: A Human Marketplace © Narciso Contreras

Menneskesmuglinga gjennom Afrika til Europa er en kriminell næringskjede fra start til mål. Den drives av nigeriansk mafia, narkobander, nordafrikanske terroristorganisasjoner, inkludert Den islamske staten i Libya og av italiensk og annen europeisk mafia.

Det er jihadister og narkobander som skattlegger denne virksomheten underveis. Det er mafiaene som forsyner seg av migrantstrømmen og gjør folk til slaver, økonomisk eller seksuelt. Og det er de store selskapene som får et arbeidsmarked der fagorganisering og reguleringer ikke lenger finnes, og hvor prisen på arbeidskrafta kan presses til bunns.

Rutene for menneskesmugling gjennom Afrika

Menneskesmugling er en milliardindustri som er i voldsom vekst, og den er tett sammenvevd med annen kriminalitet. Og den omfatter altså rein slavehandel. 

Norges krig mot Libya i 2011 ødela et av Afrikas mest velfungerende land og la det i hendene på kriminelle, jihadistiske bander. Det er slike folk som nå driver slavehandelen, og den som ikke ser forbindelsen mellom krigen og den elendigheten Libya er havnet i, er enten dum eller kriminelt kynisk. Det er nedsatt et utvalg som angivelig skal «evaluere» krigen i Libya. Vi har ikke store forventninger om at Jan Petersen & co vil vie mye tid til å se på konsekvensen av de krigsforbrytelsene Norge og norske politikere har begått.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Veeeldig velfungerende når psykologiprofessorer med kloner, fjertefølje og ormeyngel har lurt landets myndigheter til å begå folkemord mot landets hellige befolkning, som igjen har havnet i ildlinjen til kriminelle og terrorister.

 2. Norske myndigheter inkl Stoltenberg er ikke istand til å vedkjenne seg noe som helst ansvar for det som kom etter Gadaffi regimets fall. I Norge fremstår norsk bombing av Libya (med 600 bomber) som å være en form for humanitær innsats, eller en slags veldedighet (600 bomber betyr kanskje at tapstallene er 600 døde eller mer?)
  I USA sier man: if you break it, you own it. Altså at man må påta seg ansvar for sine ødeleggelser av andre land. Norske myndigheter føler null ansvar for resultatet av hva Norge har vært med på i Libya. Det hele nærmer seg en form for vrangforestilling. Men selvfølgelig når Norge er verdensmester i bistand og deler ut Nobels fredspris er det jo matematisk helt umulig at Norge kan gjøre forkastelige og umoralske ting i utlandet (og man har jo tross alt ikke gått så langt som å gi Stoltenberg fredsprisen for bombingen av Libya).

  Samme kan man vel også se i Afghanistan. Norge er krigførende part i Afghanistan, men uten at man i Norge opplever å ha noe som helst ansvar for situasjonen i landet (man utfører jo bare USAs ordre hva nå det går ut på). Saken om mindreårige flyktninger fra Afghanistan løsrives helt fra hva Norge militært sett har vært med på i landet, og kan det tenkes at situasjonen i Afghanistan har blitt farligere pga Norges militære innsats i landet? Det er en helt fjern problemstilling for norske politikere. Det Norge driver med i Afghanistan er ikke fredsbevarende operasjoner, men rett og slett krigføring med bla som oppgave å nedkjempe Taliban & co. Norsk utenrikspolitikk har fått preg av å være politisk schizofreni.

 3. Når tyven stjeler brød.Da blir han straffet med bot eller fengsel.
  Når våre ledere,brenner ned gårdene,fabrikkene og fyller deres brønner med gift.
  Når de slipper løs Satans,hunder.
  I gater,hjem og skoler.
  Skal de da gå fri?

 4. Muslimene har alltid drevet med slaveri, stordelen av deres økonomi var bygget på slaveri, og det var muslimene som solgte slaver til skipperne som fraktet dem over atlanterhavet.

  Det kommer sikkert som en overraskelse at dette foregår i dag for mange, og at det foregår helt åpenlyst.
  Det burde det ikke, det avslører at vårt skolesystem ikke fungerer og ikke har lært folk hvordan verden fungerer.

  kartet over viser for øvrig at slavehandlernes gamle ruter,hvos slavene ble tvunget til å gå på sine føtter til eksporthavn, fortsatt eksisterer i beste velgående.

 5. Se der ja 🙂
  Årets julegavetips må bli en neger eller 2 fra Libya. For bare 7000 kr så får du din egen neger med sterke tenner og gode lunger som kan trenes opp til å hente aviser, tøfler, kanskje spa opp jorda di og plante poteter istedenfor bomull.

  Ikke glem å send takkekort til Støre og Jensemann for at de har skrudd klokken 300 år tilbake.

  Men i PK kretser så er det sikkert mer ekstremt å kalle en neger for en neger enn å gjøre dem til slaver igjen slik våre selviske folkevalgte har gjort i bytte mot fine internasjonale stillinger i det globale NWO hierarkiet ..

  • 🙂 oyjj! ironi er farlige saker, og det er selvsagt så borti natta forastelig å kalle en neger for en neger i PK-kretser, at å bombe infrastrukturen, vannledninger, broer og elforsyningssystemet sønder og sammen bare er blåbær i sammenligning.
   Bombekampanjen med de 600 norske bombene vr uten mål og mening, man hadde sluppet opp for militære mål FØR de 6 norske F16 kom på banen. Militære bombekampanjer er underlagt sterk styring, man samler informasjon, systematiserer og analyserer data og forhåndsvelger mål etter prioritetsliste. Når man legger ut på tokt, har man hovedmål og spesifikke alternative mål, dersom vær eller andre forhold legger forhindringer.

   De norske F16 kom så seint (den feigeste gutten i mobbeflokken kommer alltid sist…:.) at man raskt slapp opp for slike bearbeidete mål. Dessuten endret den taktiske situasjonen på bakken seg så raskt at slik styring ble meningsløs.

   Så de norske F16 ble sendt på tokt på måfå. Det ble opp til pilotene i over 5000 meters høyde i 750 km/t å finne sine egne mål. Så man et pansret kjøretøy, flott! da bombet man og laget skrytevideoer. men uten mål å bombe kom man heim med bombene i behold.
   Så laget man ei liste med alternative mål, SIVILE mål, slik at man kunne ta ut dem, før man føy tilbake over middelhavet.

   Og da ble infrastukturen, OVERLEVELSESMULIGHETEN etter krigen, ødelagt, med hilsen fra den norsk regjering.
   Når Hitler gjorde dette under WW2 ble både de politiske og militære lederne stilt for retten, dømt og hengt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.