Russland lot Iran bruke Hmeimim-basen i Syria

0
Den russiske Hmeimim-basen ligger sør for Latakia i Syria.

I et uvanlig trekk lot Russland et iransk militært transportfly benytte seg av den russiske flybasen Hmeimim i Vest-Syria. Dette er dokumentert av ei nettside som følger flygninger over hele verden.

Det var et transportfly av typen Il-76 som fløy fra Mehrabad flyplass i Iran til Hmeimim flybase i Latakia-provinsen i Syria. Flyet er syrisk, men flyr for Iran og lander vanligvis i Damaskus.

Israel følger nøye med på disse transportene og i flere tilfeller er lasten blitt angrepet av israelske fly etter at den er losset. Israel har også med varierende grad av suksess angrepet iranske styrker i Syria og ødelagt det de har hevdet har vært iransk infrastruktur.

Men når Russland lar Iran bruke sin flybase til disse fraktene, er de i realiteten utenfor rekkevidde for Israel. Israel våger ikke å angripe en russisk base. Ikke bare ville det ødelegge Netanyahus diplomati overfor Russland, men Israel ville risikere en russisk gjengjeldelse, og det kan de ikke ta sjansen på.

Men Israel fortsetter å bombe mål i Syria og i Times of Israel skryter IDF av at deres bombing av iranske mål har fått Iran til å starte tilbaketrekning fra Syria. Men avisa nevner ikke at Iran så har fått Russlands godkjenning til å bruke deres flybase. Derimot skriver avisa at 14 mennesker ble drept da israelske fly bombet en base i Deir Ezzor-regionen i Syria.

Israel tillater seg som kjent hva som helst og regner det som sin sjølsagte rett å bombe andre land hvis de ser seg tjent med det.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.