Russland lot Iran bruke Hmeimim-basen i Syria

4
Den russiske Hmeimim-basen ligger sør for Latakia i Syria.

I et uvanlig trekk lot Russland et iransk militært transportfly benytte seg av den russiske flybasen Hmeimim i Vest-Syria. Dette er dokumentert av ei nettside som følger flygninger over hele verden.

Det var et transportfly av typen Il-76 som fløy fra Mehrabad flyplass i Iran til Hmeimim flybase i Latakia-provinsen i Syria. Flyet er syrisk, men flyr for Iran og lander vanligvis i Damaskus.

Israel følger nøye med på disse transportene og i flere tilfeller er lasten blitt angrepet av israelske fly etter at den er losset. Israel har også med varierende grad av suksess angrepet iranske styrker i Syria og ødelagt det de har hevdet har vært iransk infrastruktur.

Men når Russland lar Iran bruke sin flybase til disse fraktene, er de i realiteten utenfor rekkevidde for Israel. Israel våger ikke å angripe en russisk base. Ikke bare ville det ødelegge Netanyahus diplomati overfor Russland, men Israel ville risikere en russisk gjengjeldelse, og det kan de ikke ta sjansen på.

Men Israel fortsetter å bombe mål i Syria og i Times of Israel skryter IDF av at deres bombing av iranske mål har fått Iran til å starte tilbaketrekning fra Syria. Men avisa nevner ikke at Iran så har fått Russlands godkjenning til å bruke deres flybase. Derimot skriver avisa at 14 mennesker ble drept da israelske fly bombet en base i Deir Ezzor-regionen i Syria.

Israel tillater seg som kjent hva som helst og regner det som sin sjølsagte rett å bombe andre land hvis de ser seg tjent med det.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Norge er også glad i å bombe andre land hvis regjeringa ser seg tjent med det!

 2. Riktig det Pål her skriver. Israel har bombet Syria med 6 eller syv angrep på to uker. Interesserer overhodet ikke norske media,for ikke å snakke om Klassekampen.
  Fra USA meldes det at de neo-con tenketankene Foundation for Defense of Democracies og American Enterprise Institute,jobber på spreng for å hisse til krig mot Iran.
  Det er en slik sammenheng at razziaen mot Hizballah i Tyskland 29april blir interessant. En omfattende paramilitær operasjon som tok for seg alle Hizballah fasiliteter og siktet inn 1000 Hizballahaktivister.
  Det tysk presse skriver om dette er at USA og Israel i lengre tid har trykket på Tyskland for å forby Hizballah. Og at det var Mossad som kunne legge fram lister for BND om navn og bosted for Hizballah-folket.
  Det er all grunn til å tro at Mossad opptrer helt identisk også i Norden og Norge og bekrefter min prognose framsatt for mange år siden. Ikke bare gjennom eksport av høyelektroniske våpen,men også ved Mossads aktivitet overalt,blir Israel en stormakt i verdenspolitikken. Når verden i stort nå drifter mot en orwellsk elektronisk overvåkningsstat,så har Mossad levert sentrale bidrag til dette.
  Men se: verken terrorbombing inni Syria eller Mossads berserk i Tyskland interesserer “venstresida” så meget. En skal ikke se bort fra at det finnes årsaker til det også - lett forklarlige.

 3. Avatar for Dias Dias says:

  “We were keeping our eye on 1984. When the year came and the prophecy didn’t, thoughtful Americans sang softly in praise of themselves. The roots of liberal democracy had held. Wherever else the terror had happened, we, at least, had not been visited by Orwellian nightmares.

  But we had forgotten that alongside Orwell’s dark vision, there was another – slightly older, slightly less well known, equally chilling: Aldous Huxley’s Brave New World . Contrary to common belief even among the educated, Huxley and Orwell did not prophesy the same thing. Orwell warns that we will be overcome by an externally imposed oppression. But in Huxley’s vision, no Big Brother is required to deprive people of their autonomy, maturity and history. As he saw it, people will come to love their oppression, to adore the technologies that undo their capacities to think.

  What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one. Orwell feared those who would deprive us of information. Huxley feared those who would give us so much that we would be reduced to passivity and egoism. Orwell feared that the truth would be concealed from us. Huxley feared the truth would be drowned in a sea of irrelevance. Orwell feared we would become a captive culture. Huxley feared we would become a trivial culture, preoccupied with some equivalent of the feelies, the orgy porgy, and the centrifugal bumblepuppy. As Huxley remarked in Brave New World Revisited, the civil libertarians and rationalists who are ever on the alert to oppose tyranny “failed to take into account man’s almost infinite appetite for distractions”. In 1984 , Huxley added, people are controlled by inflicting pain. In Brave New World, they are controlled by inflicting pleasure. In short, Orwell feared that what we hate will ruin us. Huxley feared that what we love will ruin us.”

 4. I øyeblikket ser det ut som om Orwells tese om at hat vil ødelegge oss vinner fram.
  redaktør Braanen i Klassekampen i dag 6 mai 2020 legger seg på samme linje som offisiell amerikansk propaganda om Virusets opphav - det er “ikke menneskeskapt”. I dette finner han støtte i den amerikanske etterretningstjenesten som vi vet er selve sannhetsbastionen.
  I går skrev jeg at det vokser fram en Pentagon-alliert fraksjon i norsk politikk som ivrer for å knuse de barbariske kinesiske kommunistene. Ivrige på document og resett. Nå har Klassekampens Braanen også slått seg på samme linje. Overrasker ikke meg.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere