Donald Trump: Krigen mot Irak var den verste beslutningen i USAs historie

7

I et eksklusivt intervju med New York Post 4. mai 2020 sa USAs president Donald Trump at beslutninga til president George Bush om å invadere Irak var den verste beslutninga i USAs historie.

I intervjuet var Trump veldig skarp i sin fordømmelse av forgjengerens krig mot Irak. Han sa blant annet:

«Det betyr ikke at vi ikke er villige til å slåss hvis vi må, men vi brukte 8.000 milliarder dollar på en av de verste beslutningene som noen gang er tatt og gikk inn i Midtøsten, antakelig den verste beslutninga i vårt lands historie. Millioner av folk er drept på begge sider.»

Trump roste også seg sjøl for å ha redusert tallet på USAs soldater i Midtøsten fra hva det var under Bush og Obama. «Vi er nede på 8000 i Afghanistan, 4000 i Irak og null i Syria.» Det siste er som kjent ikke sant, siden USA fortsatt har soldater i Nordøst-Syria og i al-Tanf-basen på grensa til Jordan og Irak. Donald Trump lovte å trekke alle soldatene ut av Syria. Det er et løfte han ikke har innfridd.

Men Trump har rett i at han har blokkert krigshaukenes stadige krav om mer krig i Midtøsten. Ikke minst hans tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton var jo som kjent en aktiv pådriver for det.

I en annen replikk sa presidenten at dersom han ikke hadde blitt valgt, ville USA ha vært i krig med Nord-Korea nå. Trump utviklet som kjent et spesielt diplomati med Kim Jong-un etter at han hadde truet med total ødeleggelse av Nord-Korea.

Det er ikke første gang Trump fordømmer Irakkrigen. 9. oktober 2019 skrev han på Twitter:

«USA har brukt ÅTTE BILLIONER DOLLAR på å kjempe og å være politi i Midt-Østen. Tusenvis av våre store soldater har omkommet eller blitt hardt såret. Millioner av mennesker har dødd på den andre siden. Å GÅ INN I MIDT-ØSTEN ER DEN VERSTE BESLUTNINGEN SOM NOENSINNE ER GJORT … I HISTORIEN TIL VÅRT LAND! Vi dro til krig under en falsk og nå motbevist forutsetning: MASSEØDELEGGELSESVÅPEN. ”

Presidenten har rett. USA har drept millioner av mennesker gjennom sine endeløse kriger. Dette er forbrytelser mot menneskeheten som er begått av verdens eneste supermakt – og deres allierte. Trump er den første presidenten i USA som har innrømt dette. Dette bekrefter det som er dokumentert av dem som har undersøkt det uhyggelige regnskapet for USAs kriger i Midtøsten.

Nicolas J S Davies skrev i 2018 at om lag 2,4 millioner mennesker har blitt drept som følge av USAs invasjon i Irak. I tillegg er 1,2 millioner mennesker blitt drept i Afghanistan og Pakistan som følge av krigen mot Afghanistan. Han har også beregnet at 250.000 mennesker er blitt drept som følge av krigen mot Libya, en krig der Norge var i fremste rekke. Davies mener at om lag en million mennesker kan ha blitt drept som følge av intervensjonskrigen mot Syria. I Somalia mener Davies at tallet på drepte ligger rundt 650.000. Og i den USA-støttede krigen mot Jemen mener Davies at tallet på drepte som følge av krigen er omlag 175.000.

«Krigen mot terror» kan ha drept 6 millioner

Basert på de informasjonene som er tilgjengelige kommer Nicolas J. S. Davies til at i alt 6 millioner mennesker kan ha blitt drept gjennom 18 års krig. Det viser at Donald Trump i dette tilfellet faktisk snakker sant. Og han har også fullstendig rett i at disse krigene har vært basert på løgner.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det tror jeg ikke svigersønnen er enig i.

 2. Man risikerer å bli betraktet som idiot om man uttaler det, men jeg sier det likevel: Trump har vist seg å ikke være så verst i internasjonal politikk.

  Riktignok får han massiv kritikk for alt han gjør. Det eneste unntaket er den gang han valgte å bombe Syrias regjeringsstyrker som svar på det, etter alt å dømme, fingerte gassangrepet i Douma. Det ble støttet av mainstream.

  Samtaler med Nord Korea blir derimot fordømt.

 3. Vi skjønner at NRK + VG + Dagbladet + Klassekampen er alt sammen deep state, eller nyttige idioter.

 4. Vi snakker ikke bare om den “verste” beslutningen, vi snakker om en krig basert på egenproduserte falske bevis, og dermed i strid med folkeretten. Men istedenfor å kreve at USA blir stilt til ansvar for sine kriminelle handlinger, sitter norske politikere og nikker og slikker og deltar villig over alt der USA gjør noe galt. Slik går det med politikere som er blottet for verdisyn og anstendighet. Det er ganske motbydelig.

 5. Når den norske regjeringen / den norske nobelpriskomiteen / norske journalister nikker til brudd på folkeretten+ da er det verst for irakerne / syrerne / palestinerne / jemenittene.
  Når den norske regjeringen / den norske nobelpriskomiteen / norske journalister er nikkedukker for deep state da er det verst for oss. Det er vi som skal sendes til respirator-kamrene, og få varige men hvis vi overlever.
  NRK vil framstille det slik at problemet er at ikke mange nok nordmenn sendes til respirator-kamrene.
  Afrikanerne har ikke respiratorer. For dem er det ikke noe problem. Det er vi som har problemer.
  Masker øker CO2-innholdet i lufta vi puster inn -> bidrar til at vi ikke får det oksygenet vi trenger.
  Det ser ut som deep state vil maksimere den økonomisk krisen. Kjemp for lockdown så lenge som mulig blir da ordren til politikerne.
  Karantetiltakene vil undergrave immunitet og forlenge lockdown. Vi kan få opptøyer i USA pga. guvernører som prøver å vedlikeholde lockdown. Det skal bare nok sinne til så må politi holde seg på avstand fra folk.

 6. Krigen mot Irak var en overfalls og okkupasjons krig med plyndring av landet som foregår den dag i dag. Påskuddet var falske anklager om masseødeleggelsesvåpen som skulle brukes mot Israel. Selv om USA innrømmer at anklagene var falske, har amerikanske styrker stått i Irak fra 2003 frem til i dag til stor profitt for den amerikanske krigs-våpen-industrien.

  Og amerikanske selskaper som var på plass i Irak etter invasjonen som Cheneys Halliburton, har hatt en fortjeneste på 40 milliarder dollar, og andre amerikanske selskaper 140 milliarder dollar, vesentlig på grunn av olje, gass og mineraler som tas fra Irak.

  Slike langvarige okkupasjoner med krigføring i svakere land er akkurat det en privateid krigsvåpen-industri ønsker seg, for de tjener flere hundre milliarder hvert år de er der, som i Afghanistan.

  Ikke ett kritisk ord om dette i vestlig MSM også her til lands med NRK. De er det militær-industrielle kompleksets propaganda-apparat, det er det amerikanske utenriksdepartementets versjon vi får når den vestlige befolkningen skal kondisjoneres for USAs kriger, når det rapporteres fra krigen, og MSM fortier lidelsene USA/NATOs kriger påfører folk og land etter krigene. Så har også vestlig MSM og den amerikanske krigsvåpen-industrien de samme eierne.

 7. Avatar for Slangen Slangen says:

  Uhyggelege tal, men nyttige og truverdige.
  6 millionar døde i ‘The War on Terror’, som starta med attentatet 11. september 2001 i NYC med tre tusen amerikanarar døde utført av Israel.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere